Krantenkoppen

Kroonprinses Elisabeth is de grootste talenknobbel van de koninklijke familie: “Ze spreekt zelfs Chinees”

Wekelijks beantwoordt onze royaltyexpert Wim Dehandschutter prangende vragen over ons Belgisch koningshuis in de rubriek ‘Drinken ze bruis in het koningshuis?’ bij Qmusic. Deze week luidde de vraag: “Hoeveel talen spreekt de koning?”.

Meer krantenkoppen in België

Beenhesp ten voordele van verbroedering met Staden

De Werkgroep Staden (B) – Staden (D) organiseert op zondag 10 maart een maaltijd ten voordele van de Werkgroep. Dit jaar wordt er eind juli verbroederd in het Duitse Staden.
The post Beenhesp ten voordele van verbroedering met Staden appeared first on KW.be.

Lees meer »

“We hopen op verwondering”: Luc Tyteca en Leentje Vandenhoudt uit Koksijde hebben eigen museum met 1.200 (!) dierenschedels en 30 skeletten

Het begon met een schedel van een hond, vandaag 40 jaar later tonen biologen Luc Tyteca (62) en Leentje Vandenhoudt (63) hun collectie met maar liefst 1.200 dierenschedels en 30 skeletten in hun eigen natuurkundig museum MuseOs in Koksijde. Van een oerrund van 120.000 jaar oud tot een schedel van een potvis die 450 kilo weegt. Het is ronduit indrukwekkend.

Lees meer »

Geruchten over huwelijksproblemen bij Spaans koningspaar: “Ze kunnen elkaar niet meer uitstaan”

Gaan de Spaanse koning Felipe (56) en koningin Letizia (51) scheiden? “Ze kunnen elkaar niet meer uitstaan en hebben al jarenlang een geheime regeling over de kinderen”, schrijft een gezaghebbende nieuwssite in Catalonië. Maar in de afvallige Spaanse regio hebben ze er ook alle belang bij dat het koningshuis wordt gedestabiliseerd. De krant rakelt ook de geruchten over het vermeende

Lees meer »

Bijnaam wordt verhaal

Contant betalen is in China niet meer gebruikelijk. Consumenten betalen er meestal via hun telefoon. Apps als WeChat en Alipay zijn enorm populair. Haast alle aankopen worden zo vereffend: boodschappen, onlineaankopen, huur en taxiritten. Dat de onlinewereld bijna een ­parallelle wereld is geworden, merk je ook aan het gebruik van bijnamen. Die zijn vaak weloverwogen. Ze weerspiegelen het zelfbeeld van

Lees meer »

Jan Van den Bosch speelt al 10 jaar Zjef in ‘Familie’: “Ik besef dat kijkers zich soms ergeren aan zijn kinderachtigheid”

Acteur Jan Van den Bosch (39) geeft al meer dan 10 jaar gestalte aan flapuit Zjef De Mulder in ‘Familie’. “De tijd vliegt ontzettend snel voorbij”, zegt hij fier. “Ik weet dat mensen zich wel eens durven storen aan mijn personage, maar elke reeks heeft iemand nodig die de boel op stelten zet. Laat ze dus maar doen.” Aan goesting

Lees meer »

ANALYSE. Carl Devos over de schijnbare opening van Bart De Wever richting Vlaams Belang: “Zijn hele strategie straalt wanhoop uit en dan begint hij te dreigen”

N-VA-voorzitter Bart De Wever koppelt de Vlaamse regeringsvorming aan zijn eis voor een Vlaamse meerderheid op federaal niveau. Komt er een federale regering zonder Vlaamse meerderheid, dan hoeft men Vlaams niet op hem te rekenen, zei hij. Dat roept vragen op, niet in het minst of hij hiermee de deur open zet voor regeringsdeelname van Vlaams Belang. Politicoloog Carl Devos

Lees meer »

Iran lanceert satelliet op Russische kosmodroom

Iran heeft een eigen satelliet gelanceerd op de Russische ruimtehaven Vostotsjny. De met camera’s uitgeruste onderzoekssatelliet Pars-1 is tot op een hoogte van 500 kilometer gebracht, zo berichten Iraanse staatsmedia donderdag. Voor de lancering is een Russische Sojoez-draagraket gebruikt.

Lees meer »