Krantenkoppen

Leerkracht Pieter (36) zakt plots in elkaar in Gents Baudelopark: “De hele school is in rouw”

Leerkrachten en leerlingen van het Gentse Sint-Lievenscollege zijn de week met erg droevig nieuws begonnen. Pieter Servranckx (36), graag geziene leerkracht Engels en Nederlands, is afgelopen weekend plots overleden nadat hij onwel werd in het Baudelopark. “We zullen zijn rust en warmte missen”, laat directeur Koen Vandamme weten.

Meer krantenkoppen in België

Op Bibbertocht door het groen

De wandelclub Rustige Bosstappers start het wandeljaar op zondag 25 februari met de 34ste Bibbertocht. Vanuit zaal De Schelpe in Snellegem verkennen maar liefst een kleine 2.000 wandelaars het Vloethemveld en de bossen ten zuiden van Brugge.
The post Op Bibbertocht door het groen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Twee jaar cel voor heroïneverslaafde man die na tien winkeldiefstallen met totale buit van 19.000 euro betrapt werd

Een 41-jarige man uit Verviers is veroordeeld tot twee jaar cel voor een hele reeks diefstallen. De man stal onder meer cosmetica, maar vooral schakelaars in een elektrogroothandel. “De buit bedroeg maar liefst 18.848 euro.”
The post Twee jaar cel voor heroïneverslaafde man die na tien winkeldiefstallen met totale buit van 19.000 euro betrapt werd appeared first on KW.be.

Lees meer »

Heel wat straten krijgen een nieuwe toplaag

Verschillende straten in slechte tot zeer slechte staat krijgen een nieuw wegdek. Eerst voeren verschillende nutsmaatschappijen werken uit. De Klijtstraat (Kruiseke), Fonteinestraat en Leopoldstraat komen eerst aan bod. Het lokaal bestuur maakte de aangepaste timing bekend. Voor alle duidelijkheid: het gaat niet om rioleringswerken, uitgezonderd in de Oude Hondstraat. Na het affrezen van de rijbaan komt er een nieuw wegdek

Lees meer »

Jean zat aan tafel met zijn vrouw toen auto brasserie binnenknalde: “De mensen aan het raam werden weggekatapulteerd”

“We kregen een tafeltje aan het raam toegewezen, maar dat wou ik niet. En dat is ons grote geluk geweest.” Jean André en zijn vrouw zaten zaterdagavond gezellig te tafelen in brasserie ’t Spinnewiel in Itegem (Heist-op-den-Berg) toen daar plots een wagen door de gevel knalde. In totaal raakten zeven mensen gewond. “Ik zat met mijn rug naar het raam,

Lees meer »

Nog maar 19 mensen haalden ooit de finish: Chris (43) is als enige deelnemer nog bezig aan ultramarathon rond Poolcirkel

Met twaalf atleten verschenen ze aan de start van de loodzware 6633 Arctic Ultra. Halfweg de 400 km lange tocht blijft er nog eentje over: Izegemnaar Chris Seynaeve (43) en hij geeft niet op. Als hij de finish bereikt is hij de eerste Belg die dit klaarspeelt. Sterker nog: slechts negentien mensen brachten ooit de tocht tot een goed einde.

Lees meer »

Lisa Foucart blijft Kortrijk Spurs trouw

Dames A van House Of Talents Kortrijk Spurs kan ook volgend jaar opnieuw rekenen op haar kapitein Lisa Foucart. De 31-jarige shooting guard begint zo aan haar vijfde seizoen in Kortrijk.
The post Lisa Foucart blijft Kortrijk Spurs trouw appeared first on KW.be.

Lees meer »

Tegelhandel Stone Trend pakt uit met vernieuwde toonzaal

Tegelhandel Stone Trend, die een ruime winkel heeft aan de Gistelse Steenweg 546 in Sint-Andries, opende op 21 februari feestelijk de volledig vernieuwde toonzaal. Het bedrijf werd 24 jaar geleden opgericht en in 2022 werd het overgenomen door het echtpaar Céline Gardin en Dries Catteeuw.
The post Tegelhandel Stone Trend pakt uit met vernieuwde toonzaal appeared first on KW.be.

Lees meer »

Daan Baute begint aan nieuw internationaal seizoen kitesurfen

Daan Baute (19) laat zich opmerken in het kitesurfen, in de discipline Formula Kite wil hij potten breken. “Ik ben vooral sneller geworden. Ik ga zo’n vier knopen rapper, tegen de wind in. Dat is rond de acht kilometer per uur. Een groot verschil.”
The post Daan Baute begint aan nieuw internationaal seizoen kitesurfen appeared first on KW.be.

Lees meer »