Krantenkoppen

Lieven Trio over de Oscars: ‘Bij deze schrap ik ‘Killers of the Flower Moon’ van mijn lijstje met kanshebbers om beste film te winnen’

Lees het volledige artikel op de website van De Morgen.

Meer krantenkoppen in België

Leven met een deadline: “Steden, omarm je jongeren!”

Laura Schuyesmans (27) leeft met een deadline. De jonge West-Vlaamse lijdt aan een chronische ziekte waardoor ze wellicht maar tien jaar meer te gaan heeft. Laura werkt bij Oxfam, engageert zich als covoorzitster voor Jong Groen en maakt tweewekelijks een openhartige column voor deze krant. Ze wisselt af met Jan Devriese, de stukjesschrijver die leeft tussen deadlines.
The post Leven

Lees meer »

Zes jaar cel voor Afghaanse vrouw die zoontje jarenlang folterde: “Rauwe kindermishandeling in de ergste vorm!”

“Getekend en gelidtekend voor het leven, nog voor het begonnen is!” Meer dan twee jaar lang terroriseerde een Afghaanse vrouw (36) haar zoon en dochter. Ze werden beschimpt, geschopt en geslagen. “Ze kregen meer slagen dan eten.” Alles kwam aan het licht toen de 15-jarige dochter zwanger bleek… van haar vader. In eerste aanleg kwam ze nog weg met tien

Lees meer »

Theo Francken: “Leeflonen bevriezen en luchthaven verkopen aan Vlaanderen kan helpen om defensiebudget te verhogen”

N-VA-Kamerlid Theo Francken heeft enkele opvallende voorstellen om het defensiebudget naar 2 procent van het bruto binnenlands product te brengen: leeflonen bevriezen, de luchthaven van Zaventem verkopen aan Vlaanderen, besparen op asiel en migratie en ontwikkelingssamenwerking. "De budgettaire uitdagingen zijn immens", zegt Francken in "De afspraak op vrijdag".

Lees meer »

Alle eigen supermarkten van Delhaize hebben nu een zelfstandige overnemer, vakbonden blijven kritisch over loonvoorwaarden

Delhaize heeft voor al zijn 128 eigen supermarkten een zelfstandige overnemer gevonden. Dat meldt het supermarktconcern in een persbericht. In maart vorig jaar maakte Delhaize bekend dat het de supermarkten die het nog zelf uitbaatte, wilde overdragen aan zelfstandige ondernemers. De beslissing leidde tot een hevig sociaal conflict, maar de directie zette door.

Lees meer »

Amazone Michèle George uit Waregem leverde Prestatie van het Jaar op Paralympic Sport Awards

Amazone Michèle George uit Waregem en handbiker Jonas Van de Steene hebben donderdagavond in Brussel op de Paralympic Sport Awards voor 2023 de trofeeën voor de Prestatie van het Jaar bij respectievelijk de vrouwen en mannen gekregen.
The post Amazone Michèle George uit Waregem leverde Prestatie van het Jaar op Paralympic Sport Awards appeared first on KW.be.

Lees meer »

Toeristen kunnen ogen niet geloven wanneer ze plots omsingeld zijn door honderden haaien: “Val er niet in, ik spring je niet achterna”

Enkele vrienden genoten van een nachtelijk boottochtje voor de kust van Key West, een badplaats in de Amerikaanse staat Florida. Maar de uitgelaten sfeer aan boord sloeg plots om in ongeloof en lichte paniek toen ze merkten dat het plots krioelde van de haaien, die wellicht gelokt werden door een vissersboot die in de buurt ronddobberde. “Val er niet in”,

Lees meer »

Kattenfoor van 23 februari tot en met 3 maart

Van vrijdag 23 februari tot en met zondag 3 maart strijkt de Kattenfoor weer neer op de Grote Markt in Ieper. Er zijn meer dan 35 kramen. De officiële opening door het schepencollege is op vrijdag 23 februari om 17 uur. De kinderen mogen als eerste genieten van de vele attracties en randanimatie. “Ook dit
The post Kattenfoor van 23

Lees meer »

Tom Slosse met VKLP op bezoek bij zijn ex-club

VK Langemark-Poelkapelle speelt vrijdag op het veld van KSCT Menen, de club waar trainer Tom Slosse ooit nog actief was als speler. VKLP wil zich de komende weken klaarstomen voor de eindronde in vierde provinciale.
The post Tom Slosse met VKLP op bezoek bij zijn ex-club appeared first on KW.be.

Lees meer »

Pommelien Thijs wordt omvergereden in nieuwe clip: “We willen niet choqueren, maar willen wel dat dit binnenkomt”

Pommelien Thijs (22) is het gezicht van een nieuwe VRT-campagne rond verkeersveiligheid. Om het gebruik van gsm’s in het verkeer af te raden, schreef ze het nummer ‘Het beste moet nog komen’ en speelt ze in een videoclip iemand die omvergereden wordt. “Choqueren willen we niet, we willen dat mensen twee keer gaan nadenken voor ze hun gsm gebruiken.”

Lees meer »