Krantenkoppen

Limburg.net belooft duidelijkheid na cyberaanval van vermoedelijk Russische hackers

15:38 Experten van de afvalintercommunale Limburg.net proberen de exacte omvang te achterhalen van de 383.000 bestanden die in handen van – vermoedelijk – Russische hackers zijn gevallen. ‘Het is een huzare…

Meer krantenkoppen in België

Film “Oppenheimer” pakt ook op de SAG Awards de belangrijkste prijzen

"Oppenheimer", de film over atoombomwetenschapper Robert Oppenheimer, is de grote winnaar van de SAG Awards. Acteur Cillian Murphy won de prijs voor beste mannelijke hoofdrol in een film, Robert Downey jr. die voor beste mannelijke bijrol in een film. De SAG Awards zijn een belangrijke graadmeter voor de Oscars, die over twee weken worden uitgereikt.

Lees meer »

Cuba vervijfvoudigt prijs van brandstof met maand vertraging

De verhoging van de brandstofprijs met ruim 400 procent in Cuba gaat op 1 maart in, een maand later dan aanvankelijk gepland, zo heeft de regering woensdag bekendgemaakt. “Vanaf 1 maart wordt de maatregel van kracht die de kleinhandelsprijzen van brandstof bijwerkt”, zo werd de minister van Financiën en Prijzen,  Vladimir Regueiro, door de staatskrant Granma geciteerd.

Lees meer »

Na de belofte van Acid om geld te doneren: wat is de Sanda Dia Foundation?

YouTuber Nathan Vandergunst, beter gekend als Acid, werd donderdag veroordeeld voor belaging nadat de ouders van een ex-Reuzegommer hem voor de rechter sleepten. Als straf moet hij, onder andere, een schadevergoeding van 20.000 euro betalen. Vlak na het proces startte hij een crowdfunding om dat bedrag bijeen te sprokkelen. Intussen staat de teller op meer dan 120.000 euro. Ruim genoeg

Lees meer »

Crevits is tegen campagne van goksector in scholen: het is subtiele reclame onder mom van preventie

Vlaams minister van Welzijn Hilde Crevits (CD&V) vindt het geen goed idee om de gokindustrie toegang te verlenen tot onderwijs om aan preventie van gokken te werken. De minister ziet “ethisch ernstige bezwaren” tegen de campagne vanuit de sector. Dat heeft ze dinsdag in het Vlaams Parlement geantwoord op een vraag van Freya Van den Bossche (Vooruit).

Lees meer »

Uniefs willen tien Engelstalige masteropleidingen, maar Weyts wijst aanvragen af

De KU Leuven, UGent en VUB hebben dit academiejaar voor tien masteropleidingen een aanvraag ingediend om te kunnen afwijken van de huidige taalregelgeving. Ondanks een gunstig advies van de bevoegde commissie heeft de Vlaamse regering die aanvragen afgewezen. Dat schrijft ‘De Standaard’ vandaag. “We zullen nooit toestaan dat ons hoger onderwijs ontnederlandst”, zegt Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA).

Lees meer »

Jinnih Beels (Vooruit) spreekt voor het eerst over heisa Tom Meeuws: “Wie constant oorlog wil blijven voeren, kan beter in de oppositie zitten”

Met de eedaflegging van Tatjana Scheck (Vooruit) op de gemeenteraad maandagavond is Tom Meeuws nu ook officieel schepen af in Antwerpen en wil Vooruit de heisa rond Meeuws zo snel mogelijk vergeten. Voor het eerst doet zijn ex-collega Jinnih Beels (Vooruit) dinsdagavond in Terzake haar mond open over de zaak en over de interne verdeeldheid van haar partij: “Iedereen bij

Lees meer »

“Jullie input is belangrijk voor ons seniorenbeleidsplan”: Seniorengroep Oostduinkerke-Wulpen bestaat 65 jaar

In de Kokpit van het gemeentehuis van Koksijde zette het lokaal bestuur de Koninklijke Seniorengroep Oostduinkerke-Wulpen (S.O.W.) officieel in de bloemetjes. De vereniging mag dit jaar maar liefst 65 verjaardagskaarsjes uitblazen.
The post “Jullie input is belangrijk voor ons seniorenbeleidsplan”: Seniorengroep Oostduinkerke-Wulpen bestaat 65 jaar appeared first on KW.be.

Lees meer »

Slachtoffers van seksueel misbruik in de Kerk willen paus ontmoeten: “1 seconde voor elk gekend slachtoffer in België”

De slachtoffers van seksueel misbruik in de Kerk willen de paus ontmoeten. Samen stelden ze een brief op met een aantal eisen voor wanneer de paus naar ons land komt. "We vragen 1 seconde aan gesprekstijd voor elk slachtoffer dat in België gekend is. Dat komt neer op 34 minuten en 31 seconden", maakt slachtoffer Marc De Bosscher het concreet.

Lees meer »

Juf Hilde Coopman met pensioen in Sint-Paulusschool: “Maar dinsdag sta ik hier al terug”

Zeker duizend kinderen passeerden door haar klasjes. De jongste 37 jaar was Hilde Coopman (62) actief in de Sint-Paulusschool, vrijdag is er haar afscheidsfeest “Maar ik zal hier nog vaak terugkeren, ik heb me hier ook altijd gejeund.”
The post Juf Hilde Coopman met pensioen in Sint-Paulusschool: “Maar dinsdag sta ik hier al terug” appeared first on KW.be.

Lees meer »