Krantenkoppen

LIVE AUSTRALIAN OPEN. Fritz biedt weerwerk: Djokovic moet tweede set van kwartfinale aan Amerikaan laten

Van 7 tot 28 januari gaat met de Australian Open de eerste grandslam van 2024 door. Bij de mannen mikt Novak Djokovic op een elfde eindzege in Melbourne en een 25ste grandslamzege in totaal. Volg het op de voet in onze liveblog!

Meer krantenkoppen in België

Tijdlijn | Assanges juridische strijd door de jaren heen

De hoogste Britse rechtbank hoort deze week bezwaren van Julian Assange tegen zijn uitlevering aan de VS. Daar willen ze de oprichter van Wikileaks berechten voor de publicatie van 500.000 geheime overheidsdocumenten in 2010. Bekijk hier de tijdlijn van Assanges gevecht tegen zijn uitlevering.

Lees meer »

Waarom een bestseller over China’s favoriete geschiedenis toch geen belangrijke prijs mag winnen

De fantasyschrijfster Rebecca F. Kuang (27), geboren in China en als kind uitgeweken naar de Verenigde Staten, schreef haar eerste boek op haar negentiende. Sindsdien bracht ze een succesvolle trilogie uit, haalde ze een doctoraatsbeurs aan Yale binnen en won ze talloze prijzen. Ze rijgt de bestsellers aan elkaar. Een literaire sensatie dus, maar in China is ze naar de

Lees meer »

De deal is helemaal rond: Paintsil verlaat Racing Genk en tekent als ‘Designated Player’ bij LA Galaxy

De transfer van Joseph Paintsil (26) naar LA Galaxy is helemaal rond. De Ghanese aanvaller opteerde vorige maand nog voor een langer verblijf bij KRC Genk, maar de Amerikanen bleven pushen en haalden dus hun slag thuis. Paintsil tekende een contract voor vier jaar in de MLS. Genk krijgt zo’n 8,5 miljoen euro, meer dan zijn gelimiteerde afkoopsom.

Lees meer »

Dovy Keukens-FCC naar Road Series: “Lastig jaar”

Mijlpaal in de nog jonge clubgeschiedenis! Dovy Keukens-FCC waagt zich in seizoen twaalf aan de Road Series. In tien wedstrijden in België en Nederland nemen de beloften van de ploeg het op tegen de driekwart profs van developmentteams.
The post Dovy Keukens-FCC naar Road Series: “Lastig jaar” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Telefoongebruik in het verkeer: hoe groot is het probleem?

Afleiding achter het stuur is een van de voornaamste oorzaken van dodelijke verkeersongevallen: om en bij de 150 doden per jaar bij automobilisten in het Belgische verkeer kunnen toegeschreven worden aan afleiding, waarvan een derde aan handmatig telefoongebruik. Daarom lanceren VRT en Pommelien Thijs samen met de Vlaamse overheid vandaag een nieuwe sensibiliseringscampagne over het thema. Maar hoe groot is

Lees meer »

Kaapstad getroffen door “onvoorstelbare” stank door 19.000 stuks levend vee op exportschip

In Kaapstad klagen inwoners over een enorme stank. Op X noemen Zuid-Afrikanen de geur onhoudbaar. De oorzaak zou een schip zijn met 19.000 runderen dat stilligt voor de kust van Kaapstad en bestemd is voor Irak. Dierenwelzijnsorganisaties zeggen dat de stank afkomstig is van de ophoping van uitwerpselen en ammoniak op het schip en tekenend is voor de omstandigheden waarin

Lees meer »

Nieuwe Michelingids: meteen 2 sterren voor Hof van Cleve met nieuwe chef Floris Van Der Veken, ontdek hier de volledige lijst

Floris Van Der Veken heeft als nieuwe chef met Hof van Cleve meteen 2 Michelinsterren gekregen. Hij nam pas begin dit jaar de fakkel over van Peter Goossens, die zijn carrière in het restaurant vorig jaar afsloot met 3 sterren. Zilte in Antwerpen en Boury in Roeselare blijven de driesterrenrestaurants. Er is geen nieuw driesterrensterrenrestaurant bijgekomen dit jaar.

Lees meer »

Amerikanen en Britten steunen Nederlandse premier Mark Rutte als nieuwe NAVO-baas: “Zal erover waken dat alliantie sterk en paraat blijft”

Het Verenigd Koninkrijk heeft donderdag zijn steun laten blijken voor de aftredende Nederlandse premier Mark Rutte om de nieuwe secretaris-generaal van de NAVO te worden. En ook de Amerikaanse president Joe Biden schaart zich volledig achter de kandidatuur van Rutte om de Noor Jens Stoltenberg op te volgen aan het hoofd van de alliantie, meldt persbureau Reuters.

Lees meer »