Krantenkoppen

LIVE NBA. Historisch avondje: de ene 70, de andere 62 punten exact 18 jaar nadat ook betreurde Bryant geschiedenis schreef

Het spektakel is volop bezig. En het seizoen in de NBA is dit jaar nog wat interessanter, want met Toumani Camara (23) loopt er ook een Belg rond. Hoe presteert hij bij de Portland Trail Blazers? En wie blinkt nog uit op het parket? Volg het allemaal hieronder!

Meer krantenkoppen in België

▶ HLN 1924: “De straatschenderij te Brussel viert hoogtij. Men laat ongehinderd allerlei gebouwen volkribbelen.”

In ‘HLN 1924′ hoor en lees je Het Laatste Nieuws van dag op dag honderd jaar geleden. We duiken in onze archieven en pikken er elke dag een bijzonder artikel uit. Klik hierboven en luister naar ‘Straatschenderijen te Brussel’ uit Het Laatste Nieuws van 1 maart 1924. Wil je andere artikels uit de HLN-geschiedenis beluisteren en lezen, klik dan hier.

Lees meer »

“Afscheid in mineur door een gecompliceerde voetbreuk”: Foto Masselis verdwijnt na meer dan 40 jaar uit Klerken

Al jaren is Foto Masselis een bekende zaak in Klerken bij Houthulst, maar ook ver daarbuiten. Sinds kort zijn Frank (62) en Nadine (60) Masselis-Bentein verhuisd naar Diksmuide. Hun huis in de Smissestraat is verkocht aan de basisschool. Er was een groots, ludiek afscheid gepland maar helaas, Frank heeft een gecompliceerde voetbreuk opgelopen tijdens het sporten en is voor het

Lees meer »

Voormalig Sovjet-premier Nikolaj Ryzjkov (94) gestorven

Voormalig Sovjet-premier Nikolaj Ryzjkov is op 94-jarige leeftijd overleden. Dat meldt Valentina Matviejenko, voorzitster van de Russische Federatieraad, woensdag in Moskou. Ryzjkov was een van de hervormers van de Sovjet-Unie onder leiding van Michail Gorbatsjov. Hij was een van de laatste Sovjet-regeringsleiders die nog actief was in de Russische politiek.

Lees meer »

Titelstrijd weer helemaal open na klinkende 0-3-zege van Dikkelvenne bij Eendracht Aalst – herbekijk hier de match!

KSC Dikkelvenne heeft de topper in tweede amateurklasse A gewonnen. Eendracht Aalst stond al na amper zeven minuten een doelpunt in het krijt na mistasten in de defensie. In de tweede helft miste Mputu een strafschop, een vrije trap van De Man waaide er aan de overkant wel in. Invaller Salouani besliste de wedstrijd. Herbekijk hieronder de volledige wedstrijd!

Lees meer »

Knokken voor een plaats op de kieslijst

06:01 In de aanloop naar de regionale, federale en Europese verkiezingen van 9 juni gaan we na hoe de campagne in het andere landsgedeelte verloopt. In deze column focust Alain Narinx, newsmanager bij L’Ech…

Lees meer »

Worden cold cases als de Bende Van Nijvel toch nog opgelost? Parlement keurt baanbrekende DNA-wet goed

Speurders mogen vanaf nu in het DNA van een onbekende moordenaar kijken, om bijvoorbeeld zijn haarkleur en leeftijd te achterhalen. Het parlement keurde donderdag een baanbrekende DNA-wet goed, in de aanwezigheid van slachtoffers: “Zelfs als het maar één cold case oplost, was het de inspanning waard”, zegt Justitieminister Paul Van Tigchelt (Open VLD).

Lees meer »