Krantenkoppen

LIVE. Stembureaus in New Hampshire beginnen te sluiten

Volgens peilingen maakt ex-president Donald Trump veruit de grootste kans deze dinsdag als winnaar uit de bus te komen bij de Republikeinse voorverkiezingen in de Amerikaanse staat New Hampshire. Hij vergrootte zijn voorsprong op rivale Nikki Haley bij de race om de kandidatuur voor het Amerikaanse presidentschap.

Meer krantenkoppen in België

“Subsidie lijkt eerder tegen te werken”: oudere sollicitanten die werkgever recht op subsidie geven negatiever ingeschat

Werkzoekenden ouder dan 58 jaar voor wie werkgevers een subsidie kunnen krijgen bij een aanwerving, worden door die werkgevers negatiever ingeschat op vlak van productiviteit. Dat blijkt uit een onderzoek van UGent dat concludeert dat de mogelijke subsidie negatieve gedachten opwekt bij de werkgevers, zo schrijft ‘De Morgen’.

Lees meer »

Groen smeekt CD&V versoepeling abortus naar 18 weken niet langer te blokkeren: “Kom met een serieus tegenvoorstel”

Groen-voorzitster Nadia Naji vraagt CD&V om met “een deftig voorstel te komen om de abortustermijn te versoepelen”. Groen en de andere Vivaldi-partijen willen abortus toelaten tot 18 weken in plaats van 12 weken nu, maar CD&V wil niet verder gaan dan 14 weken. “Alle begrip als zij het er ethisch moeilijk mee hebben om dit te stemmen, maar blokkeer een

Lees meer »

Stad Bilzen een van weinige Limburgse gemeenten waar (voorlopig) nog op 14 plaatsen cash geld afgehaald kan worden

De stad Bilzen telt nog 14 bankkantoren waar inwoners cash geld kunnen afhalen aan een automaat. 7 ervan liggen in het centrum van de stad. Dat wordt zeldzaam, want in de meeste gemeenten zijn klassieke bankautomaten verdwenen en vervangen door een centraal cash-punt van Batopin. Maar ook in Bilzen plannen de 4 deelbanken van Batopin om tegen eind volgend jaar

Lees meer »

De hallucinante rijkdom van Ryan Reynolds en Blake Lively: “Naast hun werk zijn het twee normale mensen met twee voeten op de grond”

Doorgaans hebben ze geen schreeuwerige smaak, maar vergis je niet: actrice Blake Lively (36) en acteur Ryan Reynolds (47) horen bij de superrijken. Niet alleen van Hollywood, maar van de hele wereld. Zelfs hun vier kinderen staan in de top 20 van rijkste kroost op onze aardbol. “Mijn dochters weten niet precies hoe mama en papa geld verdienen, of dat

Lees meer »

Mercosur-akkoord is in strijd met Europese klimaatwetten, zegt Greenpeace

De handelsovereenkomst tussen de Europese Unie en de Mercosur-landen (Brazilië, Argentinië, Uruguay en Paraguay) is in strijd met de Europese klimaatwetten. Dat zegt althans Greenpeace, op basis van een juridische analyse door haar Duitse afdeling. De Mercosur-overeenkomst zou leiden tot een toename van de uitstoot van broeikasgassen.

Lees meer »