Krantenkoppen

LIVE TRANSFERS. Leander Dendoncker op weg naar Napoli – “Ook Anderlecht geïnteresseerd in Nederlands PSV-talent”

Het is weer die tijd van het jaar: de transferperiode. Welke Belgische ploeg haalt zijn slag binnen op de wintermercato? Wat met Arthur Vermeeren? En pakken buitenlandse teams uit met grote transfers? Volg al het laatste transfernieuws op deze pagina!

Meer krantenkoppen in België

65 nieuwe bomen in Dranouter en Nieuwkerke aangeplant

Samen met het Regionaal Landschap Westhoek startte de gemeente Heuvelland zo’n drie jaar geleden het project Heuvelland Verbindt met als doel straatbomen aan te planten langs de 300 km landelijke wegen in Heuvelland. Dit gebeurde eerder in Kemmel en Wijtschate. De voorbije dagen werden 65 bomen aangeplant langs enkele gemeentewegen in Dranouter en Nieuwkerke.
The post 65 nieuwe bomen in

Lees meer »

Rapport onthult: “Poetin breidt invloed in Afrika uit met ingenieus ‘overlevingspakket’ voor dictators”

Rusland wil aan invloed winnen in Afrika en het Westen daar grotendeels verdrijven door steun te bieden aan dictatoriale leiders. Het Kremlin doet dat op een vernuftige manier door hen een “overlevingspakket” aan te bieden, zodat het regime kan blijven voortbestaan. Op het terrein is er opnieuw een belangrijke rol weggelegd voor huurlingenleger Wagner – dat inmiddels een nieuwe naam

Lees meer »

KIJKRAPPORT. ‘Astrid en Natalia: Back To Reality’: “Slag in het gezicht van zij die het écht lastig hebben””

Jarenlang zei ze ‘nee’ op elk tv-project, maar nu keert Astrid Coppens (41) toch terug naar het kleine scherm. Samen met goeie vriendin Natalia (43) kruipt ze voor een maand in de huid van een alleenstaande mama, die de eindjes aan elkaar moet knopen met een minimumloon. Het resultaat? Eén van de meest enerverende tv-programma’s van het voorjaar.

Lees meer »

“Als je niet gehoorzaamt, weet ik je kinderen te vinden”: gedetineerde wekenlang mishandeld en verkracht door celgenoot in Brugse gevangenis

Een positieve coronatest in de Brugse gevangenis ontaardde voor een 30-jarige Middelkerkenaar in een regelrechte nachtmerrie. Tijdens een wekenlange isolatie werd de man vernederd, geslagen en verkracht door zijn celgenoot Zohir K. (21). Die riskeert nu drie jaar cel.
The post “Als je niet gehoorzaamt, weet ik je kinderen te vinden”: gedetineerde wekenlang mishandeld en verkracht door celgenoot in Brugse

Lees meer »

Maffia probeert pastoor te vergiftigen via miswijn

Kritiek van een priester, dat hoort de maffia in het Zuid-Italiaanse Calabrië niet graag. Zelfs in zijn eigen kerk is een pastoor uit het kleine San Nicola di Pannaconi niet meer veilig, bleek onlangs: een lid van de maffia probeerde de man namelijk te vergiftigen met zijn eigen miswijn.

Lees meer »

Is de Wolfpack de Wolfpack niet meer? Een goede Omloop had al het gedoe doen vergeten, maar dat draaide anders uit

Meteen raak voor Visma-Lease a Bike in de Omloop. De ploeg van Wout van Aert heeft definitief de scepter overgenomen van Soudal Quick-Step als dé dominante factor in het voorjaar, ziet onze chef wielrennen Marc Ghyselinck. “Is de Wolfpack de Wolfpack niet meer?”, vraagt hij zich af. “Zie de uitspraken van vader Patrick Evenepoel kort voor het WK in Glasgow.

Lees meer »

De must-reads van het weekend

04:00 Twee jaar na de Russische invasie in Oekraïne dringt een ongemakkelijke vaststelling zich op: Europa moet zich dringend voorbereiden op een jarenlange oorlog aan zijn grenzen, en een niet-aflatende ho…

Lees meer »

Op Bibbertocht door het groen

De wandelclub Rustige Bosstappers start het wandeljaar op zondag 25 februari met de 34ste Bibbertocht. Vanuit zaal De Schelpe in Snellegem verkennen maar liefst een kleine 2.000 wandelaars het Vloethemveld en de bossen ten zuiden van Brugge.
The post Op Bibbertocht door het groen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Andermans kleren vuilmaken in een graanhal is voortaan legaal: na 150 jaar verandert ons strafwetboek

Als u koning Filip beledigt vliegt u daar niet meer voor in de gevangenis. Na meer dan 150 jaar zal de Kamer van Volksvertegenwoordigers een nieuw Strafwetboek goedkeuren. Er vallen tal van absurditeiten weg, maar er komen ook heel wat nieuwe misdrijven en zwaardere straffen bij. Strafpleiter Walter Van Steenbrugge vindt het alvast veelbelovend. Al zal dit niet alle perikelen

Lees meer »