Krantenkoppen

Man (40) van vrouw (53) die sterft in woningbrand aangehouden

De 40-jarige man die afgelopen zaterdagnacht geïntoxiceerd raakte een woningbrand die het leven kostte aan zijn 53-jarige vrouw, is opgepakt en door de onderzoeksrechter aangehouden. Dat meldt het parket van Oost-Vlaanderen.

Meer krantenkoppen in België

▶ “Nee, Visma-Lease A Bike lacht de tegenstand niet uit”

In de nieuwste aflevering van onze HLN-wielerpodcast ‘Wuyts & Vlaeminck’ wordt het Belgische openingsweekend uitvoerig besproken. En dan kan je niet rond de dominantie van Visma-Lease a Bike, de ploeg van de winnaars Wout van Aert en Jan Tratnik. Host Stijn Vlaeminck en HLN-analist Michel Wuyts hebben Nathan Van Hooydonck te gast. Luister hierboven naar ‘Wuyts & Vlaeminck’.

Lees meer »

Duizenden Bolsonaro-aanhangers op straat tegen onderzoek naar staatsgreep

In de Braziliaanse miljoenenstad Sao Paulo zijn zondag duizenden aanhangers van oud-president Jair Bolsonaro op straat gekomen om hun ongenoegen te laten blijken over het strafonderzoek naar de rechtspopulist. De speurders onderzoeken de rol die Bolsonaro gespeeld zou hebben in de mislukte staatsgreep na diens verkiezingsnederlaag in 2022.

Lees meer »

Dit is waarom Acid-fans vandaag massaal in de rechtbank zullen zitten: “Ik wil er voor hem zijn als het slecht afloopt”

“Een protest? Dat kan zeker.” Want wanneer straks YouTuber Acid (24) een zware straf krijgt voor zijn Reuzegom-video, zullen zijn jonge fans steigeren. “Misschien wordt hij wel zwaarder gestraft dan een pedofiel. Dat maakt mij boos.” Wij laten hén aan het woord. “Volgens de app van de NMBS ben ik 2,5 uur onderweg. Maar ik moét erbij zijn.” Of hoe

Lees meer »

Vermiste kater duikt na 1,5 jaar weer op… op 40 kilometer van huis: “Hij verdween op mijn verjaardag en dat maakte de herinnering aan hem nog specialer”

Het lijkt het scenario van een onwaarschijnlijk verhaal waarbij de hoofdrol weggelegd is voor Rosse. Nadat het beestje anderhalf jaar geleden niet meer terugkeerde naar zijn thuis in Izegem, werd het vorige week opgemerkt in het vogelopvangcentrum in Beernem. “Het arme dier zat onder de teken en vlooien en had een ontstoken poep”, zegt Bruggeling Anthony Volcke (43) van de

Lees meer »

KIJK. Nederlandse docu ‘Human Forever’ brengt in beeld hoe culturen wereldwijd omgaan met mensen met dementie

Op woensdag 21 februari verschijnt ‘Human Forever’ in de Vlaamse bioscopen, een documentaire van de Nederlandse zorgvernieuwer Teun Toebes (24) die drie jaar lang heeft samengewoond met mensen met dementie. Hij verbleef in Nederlandse en Belgische woonzorgcentra, maar trok nog naar negen andere landen om te zien of ze daar anders en misschien zelfs beter met de ziekte omgaan.

Lees meer »

Bekende strafpleiter verdacht van poging om Lommelse drugscrimineel Flor Bressers op te lichten

De raadkamer in Antwerpen heeft de bekende strafpleiter Jorgen Van Laer verwezen naar de correctionele rechtbank. Van Laer zal vervolgd worden wegens lidmaatschap van een criminele organisatie en poging tot witwassen. Maar bij het federaal parket loopt nog een ander dossier, waarin hij verdacht wordt van een poging om de bekende, Lommelse drugscrimineel Flor Bressers op te lichten.

Lees meer »

“Mensen bij elkaar brengen”: organisatoren Ontbijtrun pakken nu ook uit met kleurrijk spektakel

De organisatoren van de tweejaarlijkse Ontbijtrun pakken op zaterdag 20 april uit met een kleurrijk spektakel: de eerste editie van de Color-Fun-Run waarbij kleurrijk poeder over de deelnemers gestrooid wordt in de straten van Dadizele. “Ik heb zelf enkele keren deelgenomen aan een dergelijk evenement en vond het fantastisch”, aldus Dorine Delrue, de oprichtster van de Ontbijtrun.
The post “Mensen

Lees meer »

‘State of the Union’ van Jurgen Foré, de nieuwe COO van Soudal Quick-Step: “Hoe hoog Remco de lat legt voor zichzelf, zo hoog moeten wij ze leggen voor ons”

Dé grote opvolger van Patrick Lefevere bij Soudal Quick-Step? Van COO naar CEO? Eenvoud en bescheidenheid sieren, dus houdt Jurgen Foré (54) die boot nog even af. Zijn State of the Union getuigt wel alvast van gretigheid en ambitie. “Ik heb ruimte nodig om te ondernemen. En die krijg ik.”

Lees meer »

VTI Torhout maakt oorlogsmonument voor Eernegem: “Het resultaat is aangrijpend”

Op 20 oktober 1943, tijdens de Tweede Wereldoorlog, werden twee Nieuw-Zeelandse piloten bij een verkenningsvlucht met hun Spitfire-vliegtuigen boven Eernegem neergehaald. Ze liggen op het kerkhof van die gemeente begraven. Zopas hebben de leerlingen van het vijfde jaar vormgevingstechnieken van het Torhoutse VTI een monument in cortenstaal gemaakt ter nagedachtenis van de omgekomen militairen.
The post VTI Torhout maakt oorlogsmonument

Lees meer »

Hij reed de Vlaamse hartsvriendinnen Jessy (25) en Wibe (24) onder invloed dood en pleegde vluchtmisdrijf: Italiaan (53) weet vandaag in Rome wat hij precies riskeert

De Italiaan (53) die vorig jaar de twee Vlaamse hartsvriendinnen Wibe (25) en Jessy (24) doodreed tijdens hun vakantie in Rome krijgt vandaag te horen welke straf hij precies riskeert. Dat kan tot achttien jaar cel zijn. Want bijna anderhalf jaar na het ongeval wordt de zaak nu écht gepleit. De verdachte had te veel gedronken en was onder invloed

Lees meer »

Voorzitter van Grondwettelijk Hof wordt nieuwe president van Hongarije

De regerende nationalistische Fidesz-partij van Hongarije heeft de voorzitter van het Grondwettelijk Hof, Tamas Sulyok, gekozen om ontslagnemend presidente Katalin Novak te vervangen. Die had eerder deze maand haar aftreden aangekondigd na de verontwaardiging die in het Centraal-Europese land was ontstaan over haar beslissing om gratie te verlenen in een zaak rond kindermisbruik.

Lees meer »

“Die oneerbare voorstellen gaan nu allemaal naar Aaron Blommaert”: ooit de hunk in ‘Thuis’, nu duikt Bill Barberis op in ‘Familie’

Ooit was hij de hunk in ‘Thuis’, maar sinds kort maakt Bill Barberis (42) z’n opwachting in die andere Vlaamse soap: ‘Familie’. Van een hevige concurrentiestrijd tussen de twee tv-programma’s is dan ook geen sprake, klinkt het in een gesprek met ‘TV Familie’ over z’n nieuwe rol en de combinatie met het vaderschap. “Het werktempo bij ‘Familie’ ligt hoog, maar

Lees meer »