Krantenkoppen

Man hangt op 35 meter aan openstaande brug in Dudzele voor televisieopname

In Dudzele, bij Brugge, hebben een aantal inwoners vanmorgen raar opgekeken. Er hing een man zo’n 35 meter hoog te bengelen aan de Herdersbrug die open stond. Het was geen ongeval of een misverstand, de stunt was gepland en is gefilmd voor een televisieprogramma. Om welk programma het gaat, is voorlopig nog geheim.

Meer krantenkoppen in België

Torenflat in Valencia in lichterlaaie: “Dertien gewonden, waaronder zes brandweermannen”

Een grote brand in de Spaanse kuststad Valencia heeft een torenflat van veertien verdiepingen grotendeels verwoest. Volgens de hulpdiensten brak het vuur uit in een flat op de vierde etage en verspreidde het zich snel. Minstens dertien mensen werden naar het ziekenhuis gebracht vanwege brandwonden of omdat ze rook ingeademd hebben. Onder de slachtoffers zaten ook zes brandweerlieden. Er zouden

Lees meer »

Antwerpse bisschop Johan Bonny bood ontslag aan bij paus na uitzending ‘Godvergeten’: “Om me volledig te kunnen toespitsen op ondersteuning van slachtoffers”

De Antwerpse bisschop Johan Bonny heeft na het uitzenden van het tv-programma ‘Godvergeten’ over seksueel misbruik in de kerk zijn ontslag aangeboden aan de paus, “om me volledig op de ondersteuning van slachtoffers te kunnen toespitsen”. Dat heeft Bonny gezegd in een zitting van de Kamercommissie over het misbruik.

Lees meer »

Exclusieve peiling: Vlaams Belang, PVDA en Vooruit winnen terrein in West-Vlaanderen

Mochten er vandaag verkiezingen gehouden worden, dan zou het Vlaams Belang daar in onze provincie als grote winnaar uit komen. Dat blijkt uit een exclusieve peiling door onderzoeksbureau Kantar in opdracht van de nieuwsmerken van Roularta Media Group. Ook Vooruit en PVDA scoren goed.
The post Exclusieve peiling: Vlaams Belang, PVDA en Vooruit winnen terrein in West-Vlaanderen appeared first on

Lees meer »

Davina is de nieuwe Prinses Carnaval in Poperinge

De Orde van de Feestneuzen heeft zaterdagavond de nieuwe Prinses Carnaval van Poperinge gekroond in zaal Maeke Blyde. Davina Crombez (23) neemt het kroontje en de scepter over van Prinses Griet.
The post Davina is de nieuwe Prinses Carnaval in Poperinge appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Premiumisatie” bezorgt Kinepolis recordresultaten

Kinepolis heeft vorig jaar recordresultaten geboekt. In het eerste volledige jaar zonder coronamaatregelen boekte de bioscoopketen 21,1 procent meer omzet dan in 2022 en verdubbelde ze haar nettowinst. Toch zijn de bezoekerscijfers nog niet op het niveau van voor de pandemie.

Lees meer »

LIVE STORM LOUIS. Windhoos in Kortemark zorgt voor schade: schoorsteen stort naar beneden en komt op auto terecht – Storm eist dodelijk slachtoffer in Frankrijk

Het KMI heeft code oranje afgekondigd voor wind in heel Vlaanderen, Brussel, Waals-Brabant en Henegouwen. Elders geldt code geel. Naast de forse rukwinden van lokaal meer dan 110 kilometer per uur wordt er ook regen verwacht. In Kortemarkt heeft een windhoos heel wat schade veroorzaakt: een schoorsteen is naar beneden gestort en op een auto terechtgekomen. Volg alle ontwikkelingen hieronder

Lees meer »

Belgische aflossingsploeg (met Lotte Vanhauwaert) net niet naar Parijs: “Het scheelde maar 90 honderdsten”

De Belgische aflossingsploeg op de 4×200 meter vrije slag, met onder meer de Oostendse Lotte Vanhauwaert, is er op het WK zwemmen in Doha (Qatar) net niet in geslaagd om zich voor de Olympische Spelen in Parijs te kwalificeren. “Dit is een grote teleurstelling.”
The post Belgische aflossingsploeg (met Lotte Vanhauwaert) net niet naar Parijs: “Het scheelde maar 90 honderdsten”

Lees meer »