Krantenkoppen

Marc Overmars mag niet aan de slag tijdens beroep tegen wereldwijde schorsing

Marc Overmars mag niet werken als technisch directeur van Antwerp tijdens zijn beroep tegen een wereldwijde schorsing van de Fifa voor grensoverschrijdend gedrag.

Meer krantenkoppen in België

En plots halen ‘De expeditie: Groenland’ en co. meer dan een miljoen kijkers: hoe betrouwbaar zijn de kijkcijfers nog?

Van nog geen 150.000 kijkers naar meer dan een miljoen. Wie er de kijkcijfers van ‘De expeditie: Groenland’ op naslaat, ziet een opmerkelijke stijging. En het Play4-programma is niet het enige programma dat z’n kijkcijfers grote sprongen ziet maken. Maar kloppen die cijfers nog wel? En hoe worden ze gemeten? ‘De Morgen’ zoekt het uit.

Lees meer »

Oekraïners in Brugge gedenken twee jaar oorlog

Op de Burg in Brugge vond zaterdagnamiddag een manifestatie plaats om de trieste tweede verjaardag van de oorlog in Oekraïne te herdenken. Met muziek en gedichten werden de slachtoffers herdacht en er werd geld ingezameld om over te maken aan de noodlijdende Oekraïense bevolking.
The post Oekraïners in Brugge gedenken twee jaar oorlog appeared first on KW.be.

Lees meer »

Kunstwerken van Cathérine François en Jean-Michel Folon opnieuw te bewonderen op het strand van Knokke-Heist

De kunstwerken van Cathérine François (Tomorrow man made by the sea) en Jean-Michel Folon (De zee, de grote beeldhouwer) zijn sinds deze week opnieuw te bewonderen op het strand van Knokke-Heist.
The post Kunstwerken van Cathérine François en Jean-Michel Folon opnieuw te bewonderen op het strand van Knokke-Heist appeared first on KW.be.

Lees meer »

Politie en parket onderzoeken explosie in Brugse woonwijk

Politie en parket zijn een onderzoek gestart naar een explosie aan een huis in Brugge. Dinsdagnacht ontplofte een projectiel aan een woning die heel wat schade opliep. Gewonden vielen er niet. Er wordt nu bekeken in welke richting de aanval moet worden gezocht.
The post Politie en parket onderzoeken explosie in Brugse woonwijk appeared first on KW.be.

Lees meer »

Slagersvrouw Eline van Slagerij Dries mag over ‘De Varkensboer’ vertellen in nieuwe expositie Het Kunstuur in Roeselare

De eerste tentoonstelling van Het Kunstuur zit er bijna op in Roeselare. Veel bezoekers hebben genoten van boeiende verhalen over 30 topwerken in de ontwijde Sint-Amandskerk. Op 1 april start een tweede tentoonstelling en een van de vertellers is Eline Vergauwe, de slagersvrouw van Slagerij Dries aan de kop van de vaart.
The post Slagersvrouw Eline van Slagerij Dries mag

Lees meer »

Organisatoren Brugse Kaasmarkt schenken cheque aan Integraal

De organisatoren van de Brugse Kaasmarkt hebben een cheque van 2.000 euro geschonken aan Integraal. Het gaat om de opbrengt van de kaasmarkt van september vorig jaar. Jaarlijks wordt op de eerste zondag van september de kaasmarkt gehouden op het Zand.
The post Organisatoren Brugse Kaasmarkt schenken cheque aan Integraal appeared first on KW.be.

Lees meer »

Kenny gaat op zoek naar de liefde op Honeymoon Island

Kenny Dieryck (31) uit Ieper is vanaf maandag te zien in het nieuwe seizoen van ‘Gestrand op Honeymoon Island’, waar hij gematcht werd aan Junie om daarna samen te overleven op een onbewoond eiland. Of het iets geworden is met Junie kan hij nog niet zeggen, maar hij blikt wel tevreden terug op zijn deelname.
The post Kenny gaat op

Lees meer »

Roland Delannoy brengt ‘SUKR’ naar Moorsele

Roland Delannoy speelt een hoofdrol in het theaterstuk ‘SUKR’. Het brengt het verhaal van werkmigratie, een thema dat vele West-Vlamingen heel goed kennen, want velen gingen ook werken ‘over de skreve’.
The post Roland Delannoy brengt ‘SUKR’ naar Moorsele appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vijverpark in Langemark krijgt ‘recreatieve hotspot’ met publieke barbecue

Langs de Vrijbosroute ter hoogte van het Vijverpark komt er een recreatieve hotspot met een multimovepad, twee picknickbanken en zelfs een barbecuestel. De plechtige opening is pas voorzien eind maart. “Ideaal voor fietsers om te genieten van een welverdiende pauze”, zegt schepen van Toerisme Laurent Hoornaert.
The post Vijverpark in Langemark krijgt ‘recreatieve hotspot’ met publieke barbecue appeared first on

Lees meer »

Illegale goksite Stake krijgt boete van 200.000 euro en zal in GP Formule 1 van Spa-Francorchamps met andere sponsor rijden

Stake, dat in 2021 door de Kansspelcommissie op de lijst met illegale goksites werd geplaatst, zal deze zomer toch niet te zien zijn als sponsor in de GP Formule 1 in Spa-Francorchamps. Woensdag werden daar in de Kamer vragen over gesteld gezien de verstrengde wetgeving rond gokreclame in ons land. Het team zal met een andere (gok)sponsor rijden.

Lees meer »

Ze was zelf even wereldnieuws, nu gaat Bo Van Spilbeeck (65) met pensioen

VTM NIEUWS neemt opnieuw afscheid van een coryfee. Journaliste Bo Van Spilbeeck is begin deze maand 65 geworden en gaat met pensioen. Donderdag is haar laatste werkdag en neemt ze afscheid van de redactie. Vanavond tijdens de nieuwsuitzending van 19 uur blikken de collega’s terug op haar carrière, die teruggaat tot de begindagen van het VTM NIEUWS in 1989.

Lees meer »