Krantenkoppen

Maximale dienstweigering

15:56 Wie tussen nu en maandag vlot ergens in Duitsland wil geraken, zoekt het best – meer dan nu al het geval is – een alternatief voor Deutsche Bahn.

Meer krantenkoppen in België

Sven Nys op netwerkavond voor lokale ondernemers in Oudenburg

In Oudenburg organiseert de dienst Economie op donderdag 7 maart om 19.30 uur een netwerkmoment “Niemand minder dan Sven Nys geeft die avond een lezing over zijn kennis en ervaring”, zegt schepen van Lokale Economie Stijn Jonckheere.
The post Sven Nys op netwerkavond voor lokale ondernemers in Oudenburg appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Zo kan het niet verder”: handelaars hopen te overleven in “vuilste straat van West-Vlaanderen”

Op de werf van de Ieperse Dikkebusseweg zitten de handelaars met de handen in het haar. Sinds corona lijdt hun zaak nog steeds door aanhoudende werken. “Personeel wordt te duur, dus probeert mijn gepensioneerde vader zoveel mogelijk te helpen.”
The post “Zo kan het niet verder”: handelaars hopen te overleven in “vuilste straat van West-Vlaanderen” appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Ik moest al bier bij bestellen”: 100-dagenfeest al goed op gang in Izegem

De laatstejaars van Prizma, campussen College, VTI en IdP vieren vandaag hun 100 dagen. Nu ja, het feest begon gisteravond al en heel wat feestende scholieren trokken zelfs de nacht door. “Ik heb al gebeld naar de brouwerij, ik moest bier bij bestellen”, vat Juri Rommens, uitbater van ‘t Plectrum, de nacht samen.
The post “Ik moest al bier bij

Lees meer »

Waarom een bestseller over China’s favoriete geschiedenis toch geen belangrijke prijs mag winnen

De fantasyschrijfster Rebecca F. Kuang (27), geboren in China en als kind uitgeweken naar de Verenigde Staten, schreef haar eerste boek op haar negentiende. Sindsdien bracht ze een succesvolle trilogie uit, haalde ze een doctoraatsbeurs aan Yale binnen en won ze talloze prijzen. Ze rijgt de bestsellers aan elkaar. Een literaire sensatie dus, maar in China is ze naar de

Lees meer »

Groen vraagt aandacht voor de fietsveiligheid: “Dringend doorsteek nodig”

Groen Brugge en Groen Oostkamp brachten nogmaals de fietsonveiligheid in beeld tussen Oostkamp, Loppem en Brugge, meer specifiek in de Sint-Michielsstraat met twee versmallingen door de aanwezigheid van de spoorwegtunnels, geparkeerde wagens en het drukke verkeer tussen de beide kruispunten.
The post Groen vraagt aandacht voor de fietsveiligheid: “Dringend doorsteek nodig” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Student uit Leuven moet 120.000 euro schadevergoeding betalen na dodelijk ongeval met zeventiger

Een student uit Leuven is door de politierechtbank schuldig bevonden aan een dodelijk ongeval met een zeventiger in november 2021. Hij moet 120.000 euro schadevergoeding betalen aan de familie. De man was aan het wandelen aan de universiteitscampus in Heverlee toen de twintiger hem met hoge snelheid met de fiets aanreed. Het slachtoffer viel en overleed een dag later aan

Lees meer »

Twee op de drie Syriëstrijders op vrije voeten

Van de teruggekeerde Syriëstrijders en leden van terroristische moslimgroeperingen zijn er momenteel twee op de drie op vrije voeten. Dat schrijft Het Laatste Nieuws vrijdag op basis van cijfers die minister van Justitie Paul Van Tigchelt (Open VLD) heeft vrijgegeven na een vraag van Kamerlid Barbara Pas (Vlaams Belang).

Lees meer »

Code geel voor hevige windstoten tot 100 km/u: “Als er zich een ‘kanaalrat’ ontwikkelt kan dit zelfs nog hoger liggen”

Een groot lagedrukgebied tussen Groenland en IJsland zorgt momenteel voor een sterke straalstroom op de Atlantische Oceaan. En dat heeft ook gevolgen voor ons land. Morgen verwachten we naast regen ook veel wind. Het KMI heeft al code geel afgekondigd voor wind in het hele land. En de wind zal misschien nog harder tekeer gaan als er zich een kanaalrat

Lees meer »