Krantenkoppen

Meer mannen en jongere mensen overleden aan Covid-19 in 2021

In 2021 zijn er meer mannen dan vrouwen overleden aan de gevolgen van Covid-19, terwijl dat in 2020 nog omgekeerd was. Dat blijkt uit cijfers van Statbel, het Belgische statistiekbureau. In totaal stond het coronavirus op de derde plaats bij de doodsoorzaken van 2021.

Meer krantenkoppen in België

Europa wil sanctieregeling naar Aleksej Navalny vernoemen

Op de vergadering van de Europese ministers van Buitenlandse Zaken zal Josep Borrell, de hoge vertegenwoordiger voor het buitenlands en defensiebeleid van de Unie, zijn collega’s maandag voorstellen om het sanctieregime dat de EU voor mensenrechtenschendingen hanteert naar Aleksej Navalny te vernoemen. De Russische opposant stierf vrijdag in het Siberische gevangenenkamp waar hij opgesloten zat.

Lees meer »

PORTRET. De eerste keizer van de xtc was Vlaamse huisarts, die er schatrijk mee werd: het veel te korte en nu ook verfilmde leven van Danny Leclère (34)

Afgestudeerd als brave huisarts en enkele jaren later doodgeschoten als steenrijke drugsbaron. Danny Leclère (34) heeft een tweede leven gekregen in de nieuwe reeks ‘Bad Bad Belgium’ op Streamz. Maar hoe wordt een man uit Hasselt de uitvinder van de perfecte xtc-pil? Hoe komt hij aan het hoofd van het allereerste drugsimperium van de Lage Landen? En, wie bracht hem

Lees meer »

Assisen ‘Scalpermoord’ – Oudaha wil volgens verdediging zijn verantwoordelijkheid nemen

Op het assisenproces over de moord op Jill Himpe (36) heeft de verdediging kort de jury toegesproken. Volgens meester Rob Onderdonck zal Ridoan Oudaha (43) zijn verantwoordelijkheid nemen en zijn spijt betuigen. De burgerlijke partijen reageerden sceptisch op het standpunt van de verdediging.
The post Assisen ‘Scalpermoord’ – Oudaha wil volgens verdediging zijn verantwoordelijkheid nemen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Fans zullen massaal aanwezig zijn als Acid straf te horen krijgt: “Er zou wel eens zwaar protest kunnen uitbreken”

“Een protest? Dat kan zeker.” Want wanneer straks YouTuber Acid (24) een zware straf krijgt voor zijn Reuzegom-video, zullen zijn jonge fans steigeren. “Misschien wordt hij wel zwaarder gestraft dan een pedofiel. Dat maakt mij boos.” Wij laten hén aan het woord. “Volgens de app van de NMBS ben ik 2,5 uur onderweg. Maar ik moét erbij zijn.” Of hoe

Lees meer »

Tim Merlier raast in Abu Dhabi naar zijn derde ritzege: “Alles lijkt perfect te gaan”

Tim Merlier (Soudal Quick-Step) heeft zaterdag zijn derde ritzege geboekt in de wielerronde van de Verenigde Arabische Emiraten, een rittenkoers voor de WorldTour. Hij was in Abu Dhabi aan het einde van de zesde en voorlaatste etappe met ruime voorsprong de snelste in een massasprint.
The post Tim Merlier raast in Abu Dhabi naar zijn derde ritzege: “Alles lijkt perfect

Lees meer »

Miss België is verliefd op professionele basketbalspeler: “Kenza is m’n grootste fan, maar nu is het haar tijd om te shinen”

Haar hart klopt voor een basketbalspeler. Seppe D’Espallier (24): sterspeler op het veld en vandaag het meest trotse vriendje van ‘t land. Anderhalf jaar al is hij de man aan de zijde van onze nieuwe Miss België, Kenza Ameloot (21). “Normaal supportert zij voor mij, bij élke match. Maar vandaag zijn de rollen omgedraaid: het is aan Kenza om te

Lees meer »