Krantenkoppen

Met zuur overgoten Patricia was boos dat de dokters haar in leven hielden, nu heeft ze een nieuwe missie

Patricia Lefranc (59) werd in 2009 met zuur overgooid. Eerst was ze kwaad dat de dokters haar in leven hadden gehouden, nu heeft ze een nieuwe missie: strijden voor lotgenoten. “Ik heb geleerd om te leven met deze lelijkheid.”

Meer krantenkoppen in België

Danny Samyn en Greta Plovie zijn een gouden paar

Danny Samyn en Greta Plovie uit de Guido Gezellelaan werden op het gemeentehuis ontvangen. Het koppel stapte op 15 februari 1974 in het huwelijksbootje en is inmiddels vijftig jaar getrouwd.
The post Danny Samyn en Greta Plovie zijn een gouden paar appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Het is moneytime: het belang van deze Super Sunday kan onmogelijk overschat worden”

Hoogdag zondag voor de voetballiefhebber met Club Brugge-Anderlecht en AA Gent-Antwerp. Twee topaffiches op zondag… Super Sunday zoals dat heet. Soms een tot vervelens toe gebruikte term, maar deze keer terecht, aldus onze chef voetbal Niels Poissonnier. Want de belangen zijn groot. “Anderlecht, Club Brugge, Gent of Antwerp, minstens twee van hen zullen dé verliezers van deze speeldag zijn. Waarbij

Lees meer »

‘Chantal’-acteur Adrian Sack over het onverwachte einde van z’n personage Eddy: “Ook voor mij was het schrikken”

Plottwist van jewelste in ‘Chantal’ afgelopen zondag toen de bedeesde inspecteur Eddy in koelen bloede werd neergeschoten. Ook Adrian Sack (44), de acteur die gestalte geeft aan het personage, moest slikken toen hij het nieuws over z’n exit vernam. In dit interview staat hij stil bij z’n verrassend carrièrepad en vertelt hij hoe hij als Antwerpenaar het West-Vlaamse dialect onder

Lees meer »

Vooruit pakt uit met ‘groene’ kandidaat

De kandidatenlijst van Vooruit voor de gemeenteraadsverkiezingen van 13 oktober krijgt verder vorm. Met Bert Taveirne staat er ook een lid van de partij Groen op de lijst van de Ingelmunsterse socialisten. Vooruit is de eerste partij die een naam bekend maakt.
The post Vooruit pakt uit met ‘groene’ kandidaat appeared first on KW.be.

Lees meer »

Hun touringcars bollen al ruim 40 jaar over de Oceaan, maar iconische busbouwer gaat nu door erg zwaar weer: is er nog toekomst voor Van Hool?

Ze stonden in de jaren 60 mee aan de wieg van het massatoerisme per bus, de allereerste dubbeldektouringbus rolde uit hun fabriek en zowat elke Belg heeft ook ooit al in een Van Hool gezeten. Toch staat de iconische busbouwer uit Lier — na 77 jaar nog steeds een familiebedrijf — voor een wellicht zware herstructurering. Hoe is het zover

Lees meer »

Barry Callebaut wil een derde van de jobs in België schrappen. Wat is er aan de hand bij de grootste chocoladeproducent ter wereld?

Het Belgisch-Zwitserse Barry Callebaut wil wereldwijd 2.500 banen schrappen, waarvan 500 in ons land. Wat is er aan de hand bij de grootste chocoladefabrikant ter wereld? In welke vestigingen verdwijnen er jobs? En waarom wil men — ondanks een gestegen omzet en winst — herstructureren? “Een bedrijf moet investeren, maar niet op de kap van z’n werknemers.”

Lees meer »

Hilde Vandermeeren schreef mee aan nieuwe VRT-serie ‘Juliet’: “Ook voor mij is het erg spannend”

In opvolging van de razend populaire reeks ‘Chantal’, maar van een heel ander slag, zendt VRT1 vanaf zondag 3 maart om 20.45 uur de zesdelige politieserie ‘Juliet’ uit, die zich afspeelt in De Haan. Het hoofdpersonage, de locatie en de eerste twee afleveringen zijn bedacht door de Torhoutse voormalige thrillerauteur Hilde Vandermeeren, bijgestaan door scenarist Roel Mondelaers. “De serie werd

Lees meer »

Politie zoekt al vijf dagen naar vermiste Dirk (54) na wandeling op Azoren: “Willen familie duidelijkheid verschaffen”

De Portugese politie zoekt al vijf dagen naar een Belg die vermist is geraakt op de Azoren. Dirk Denis (54) verdween tijdens een wandeling rond een kratermeer in een oude vulkaan op São Miguel. Ondertussen vrezen de lokale autoriteiten het ergste. “Het ziet er niet goed uit”, aldus woordvoerder Helder Madeiros (Comando Regional dos Açores).

Lees meer »

Oekraïners in Brugge gedenken twee jaar oorlog

Op de Burg in Brugge vond zaterdagnamiddag een manifestatie plaats om de trieste tweede verjaardag van de oorlog in Oekraïne te herdenken. Met muziek en gedichten werden de slachtoffers herdacht en er werd geld ingezameld om over te maken aan de noodlijdende Oekraïense bevolking.
The post Oekraïners in Brugge gedenken twee jaar oorlog appeared first on KW.be.

Lees meer »

Wat verandert in maart voor uw geld?

01:01 Van een verplicht opleidingsplan voor kmo’s, naar een vernieuwd sociaal telecomtarief en een verplichte opleiding voor wie zijn kind zelf wil leren rijden. Vijf zaken die veranderen voor uw geld in ma…

Lees meer »