Krantenkoppen

“Mijn geheim? Ik vertel elke gast openlijk over mijn shit. Ik verberg niks”: waarom iedereen zo open is tegen Sergio Herman

Zijn programma groeit, terwijl de chef zelf slinkt. Sergio Herman (53) trekt vanavond ‘Over de grens’ met Matteo Simoni (36) en nam na die opnames in Costa Rica een drastisch besluit, vertelt hij ons. “Net daarvoor zag ik de eerste beelden van mijn reis met Tom Waes in Zuid-Afrika. Ik voelde me een olifant op het strand. Nu ben ik 14 kilo lichter.”

Meer krantenkoppen in België

Recordaantal klachten ingediend door mensen op bel-me-niet-meer-lijst: “Systeem schiet zijn doel voorbij”

Vorig jaar zijn er 9.816 klachten ingediend bij de federale overheidsdienst Economie voor ongewenste reclameoproepen bij mensen die op de bel-me-niet-meer-lijst stonden. Die lijst biedt de mogelijkheid geen reclameoproepen meer te ontvangen van ondernemingen die aan directe marketing doen. “Het systeem schiet zijn doel voorbij”, zegt N-VA Kamerlid Anneleen Van Bossuyt.

Lees meer »

“Zondag heb ik een nieuwe kans”: Nina Derwael meteen naar balkfinale bij rentree, ook Erika Pinxten blinkt uit met finale op balk én grond

Nina Derwael heeft wat bibbergeld moeten betalen, maar haar competitierentree op de world cup in Caïro is in de kwalificaties zonder kleerscheuren gelukt: zondag turnt ze de finale op de balk. “Ik ben terug in de harde realiteit, maar ben blij”, reageerde Derwael na haar score van 13.030 punten, goed voor een zesde plek. Erika Pinxten scoorde als tweede van

Lees meer »

Na deal met Nederlandse tv-zender: gaat Tom Waes straks exclusief voor onze noorderburen werken?

De VRT en de Nederlandse publieke omroep NPO bundelen hun krachten. De komende drie jaar gaan ze samenwerken aan een vijftal programma’s, waarin Tom Waes (55) centraal staat. Op die manier kunnen ze de kosten drukken. Maar moeten zijn fans hier zich zorgen maken? Gaat Tom straks exclusief voor de Nederlanders programma’s maken? Jarne zoekt het uit in deze nieuwe

Lees meer »

Dubbelslag voor Remco Evenepoel: wereldkampioen pakt tijdritzege en wordt leider, Van Aert doet niet mee voor winst

Remco Evenepoel (24) heeft de macht gegrepen in de Ronde van de Algarve. Onze landgenoot van Soudal Quick-Step won met overmacht de tijdrit in de Portugese rittenkoers. Meteen zijn eerste tijdritzege in de regenboogtrui. Wout van Aert stelde wat teleur en zette slechts de elfde snelste tijd neer. Evenepoel neemt ook de leiderstrui over van de Colombiaan Daniel Felipe Martínez.

Lees meer »

INTERVIEW. Dit zijn de ouders van Dries en Kaat uit ‘Kamp Waes’: “Toen ons kind niet slaagde voor een examen, kregen we reacties als: ‘Ah, we zijn blij dat zij ook eens falen’”

‘Kamp Waes’ heeft meer weg van ‘Kamp Borstlap’. Dries Borstlap (24) is zo onwaarschijnlijk straf dat hij zelfs de special forces te kijk zet. Kaat Borstlap (20) maakt als jongste van de hoop bijna evenveel indruk en is tot teamleader gepromoveerd. Wij gingen langs bij ouders Geert en Katrien, op zoek naar de toverdrank waarin ze hun kinderen bij de

Lees meer »

“Meteen na vermeend overspel droeg de koningin deze ketting”: hoe royals hun liefde verklaren met juwelen

Hoe de royals valentijn vieren, blijft een mysterie. Maar dat er regelmatig cadeaus uitgewisseld worden als teken van liefde, staat vast. Hoewel alle koninklijke dames toegang hebben tot kroonjuwelen, geven ze de voorkeur aan juwelen die ze van geliefden hebben ontvangen. Bovendien bevatten deze vaak verborgen boodschappen. Onze koninklijke mode-expert Jelka Van Duyse duikt in hun schatkist en onthult de

Lees meer »

Experts en échte alleenstaande ouders zijn scherp voor ‘Back to reality’: “Dit is ronduit schadelijk”

Wat als je rijk en beroemd bent en plots een maand lang het leven van een alleenstaande moeder leidt? Daarover gaat Astrid & Natalia: back to reality, op VTM2. Op het programma komt heel wat kritiek. Veel échte alleenstaande moeders herkennen zich niet in de belevenissen van Astrid en Natalia. “Een auto zonder airco? Dat is echt het allerlaatste van

Lees meer »

Onlinebevraging over knelpunten en herinrichting R8 Kortrijk gestart

Het Agentschap Wegen en Verkeer, de stad Kortrijk en de gemeente Kuurne slaan de handen in elkaar voor de herinrichting van de R8. Een onlinebevraging – die maandag van start is gegaan en loopt tot en met 17 maart – heeft als doel de mening te peilen van alle inwoners en gebruikers.
The post Onlinebevraging over knelpunten en herinrichting R8

Lees meer »

Amsterdamse sekswerkers mogen opnieuw later werken: stadsbestuur schrapt vervroegd nachtelijk sluitingsuur op de Wallen

De gemeente Amsterdam heeft de beperkte openingstijden voor sekswerkers in het Wallengebied op weekenddagen teruggedraaid. Sinds april vorig jaar mochten prostitutiebedrijven in het weekend niet later dan 03.00 uur open zijn. De gemeente heeft het besluit weer teruggedraaid, aangezien “een negatief beeld overheerst ten aanzien van de veiligheidsrisico’s voor sekswerkers”, zo is dinsdag te lezen in het gemeenteblad.

Lees meer »

Brugs restaurant In ‘t Nieuw Museum is tweede beste bierrestaurant van België

Restaurant ‘t Nieuw Museum is op de Belgian Beer Awards voor het tweede jaar op rij verkozen tot tweede beste bierrestaurant van België. In het restaurant, waar vlees op de grill een hoofdrol speelt, ligt de nadruk op Belgische bieren met een voorkeur voor kleinere brouwerijen.
The post Brugs restaurant In ‘t Nieuw Museum is tweede beste bierrestaurant van België

Lees meer »

“Ik hoef geen man die eruit ziet als een verschrompelde appel”: Antwerpse Arletta zoekt in ‘Hotel Romantiek’ naar nieuw lief

Ze werkte jarenlang in een krantenwinkel, maar tegenwoordig is de Antwerpse Arletta (65) vooral ‘Bonni’ voor haar kleinkinderen. In ‘Hotel Romantiek’ zoekt ze naar een nieuwe partner, na twee eerdere liefdesbreuken. In Primo vertelt ze wat voor iemand ze zoekt, waar die angst voor water vandaan komt en wat ze vindt van de deelname van Jacky Lafon.

Lees meer »

“Ze heeft carrière gemaakt door van anderen te stelen”: nieuw album levert Jennifer Lopez veel kritiek op

“Ze zingt zo vals als een kat” en “Ze werd beroemd door het stelen van andere talentvolle artiesten”. Het internet is allesbehalve mals voor Jennifer Lopez (54). De wereldberoemde zangeres brengt op vrijdag 16 februari haar eerste album in tien jaar tijd uit, maar daar zit lang niet iedereen op te wachten. Op sociale media wordt haar muzikale carrière volledig

Lees meer »

Heraanleg stadstuinen gestart in Torhout

De (her)aanleg van de tuin ‘s Gravenwinkel aan de Fraeysstraat en van de tuin op het perceel van het afgebroken financiëngebouw op de Burg is gestart. De vele regen in het najaar deed het project vertraging oplopen, maar vanaf nu kan het snel gaan. Ook de tuin de Brouckere komt straks aan de beurt.
The post Heraanleg stadstuinen gestart in

Lees meer »

Dodelijk slachtoffer bij brand in Ledeberg

De brandweer heeft vrijdagavond een zware brand geblust in Gent, Ledeberg. Daarbij is een dodelijk slachtoffer gevallen. Het parket onderzoekt de zaak maar hoogstwaarschijnlijk is de brand een ongeluk en is er geen kwaad opzet en in het spel.

Lees meer »