Krantenkoppen

Minister Jo Brouns: ‘Advies van Raad van State over stikstofdecreet is te groen’

17:21 De juridische gaten die de Raad van State in haar stikstofdecreet heeft geschoten, weerhouden de Vlaamse meerderheid er niet van het woensdag goed te keuren. Ook Jo Brouns (CD&V), die lang kritisch wa…

Meer krantenkoppen in België

Maffia probeert pastoor te vergiftigen via miswijn

Kritiek van een priester, die hoort de maffia in het Zuid-Italiaanse Calabrië niet graag. Zelfs in zijn eigen kerk is een pastoor uit het kleine San Nicola di Pannaconi niet meer veilig, bleek onlangs: een lid van de maffia probeerde de man namelijk te vergiftigen met zijn eigen miswijn.

Lees meer »

Assisen scalpermoord – Broers en zussen blijven Ridoan Oudaha steunen

Op het assisenproces over de moord op Jill Himpe (36) hebben de broers en zussen van de beschuldigde hun getuigenis afgelegd. Ridoan Oudaha (43) werd omschreven als behulpzame, joviale kerel, die in de maanden voor de feiten in een neerwaartse spiraal belandde. Zijn broers en zussen geloven ook dat hij nooit de intentie had om zijn partner van het leven

Lees meer »

Vrouw (25) uit Poperinge belandt met wagen in de gracht

Bij Ieper raakte een auto van de weg en kwam tot stilstand in het water van een gracht. De bestuurster (25) uit Poperinge werd overgebracht naar het ziekenhuis.
The post Vrouw (25) uit Poperinge belandt met wagen in de gracht appeared first on KW.be.

Lees meer »

Max Verstappen verdient 64 keer meer dan de hekkensluiter, en dat forse bedrag zal nog een pák oplopen

In de Formule 1 gaat er veel geld rond. Héél veel. Met wereldkampioen Max Verstappen die niet geheel verrassend ook in het nieuwe seizoen het hoogste, zuiver, jaarloon zal opstrijken. Over hoeveel gaat het? Hoe groot is het verschil met Lewis Hamilton? En waarom is het systeem van bonussen o zo belangrijk? Een inkijk in de salarissen van de twintig

Lees meer »

Oekraïense hulpverlener ziet hoe oorlog zijn land binnenstebuiten keert: “Als we vandaag stoppen met schieten, is morgen heel ons land bezet”

In februari 2014 bracht reporter Jesse Van Regenmortel verslag uit van de Maidanrevolutie in Kiev, samen met fotograaf Mikita Zavilinskyi. Tien jaar later is de Oekraïner medisch hulpverlener aan het front, en ziet hij hoe de oorlog zijn land binnenstebuiten keert. “Als we vandaag stoppen met schieten, is morgen heel ons land bezet.”

Lees meer »

Waarom de batterij voor elektrische auto’s plots zoveel goedkoper wordt. En dat niet noodzakelijk goed nieuws is

Voor wie eraan denkt om dit jaar een elektrische wagen te kopen, is er hoopvol nieuws. De belangrijkste producenten van batterijen zijn verwikkeld in een prijsoorlog en bekampen elkaar met spectaculaire kortingen. Waarom doen ze dat? En wordt u straks beter van hun strijd? “Zeker voor een bepaald type van elektrische wagens kan de prijs omlaag gaan.” Al is dat

Lees meer »

170 miljoen vierkante kilometer: Egypte plant reusachtige toeristische trekpleister aan Middellandse Zee

Egypte is van plan om een reusachtige toeristische trekpleister uit de grond te stampen aan de Middellandse Zee. Dat heeft de Egyptische premier Moustafa Madbouly vrijdag aangekondigd. De plannen hebben betrekking op een oppervlakte van 170 miljoen vierkante kilometer, met plaats voor hotels, woningen, sport- en commerciële centra. Daarnaast zal er ook een luchthaven worden gebouwd.

Lees meer »

Druk op Deila neemt toe: “Of ik blijf? Dat moet je aan het bestuur vragen”

Vreugde in het ene kamp. Tristesse in het andere. Zo gaat dat wanneer er een ticket voor de bekerfinale op het spel staart. Club Brugge-coach Deila is extreem teleurgesteld: “Het is ongelofelijk dat we hier verliezen.” Union-speler Castro-Montes: “Er stond na rust maar één ploeg op het veld.” Hieronder alle reacties na Union-Club Brugge.

Lees meer »

“Ik zal het nooit helemaal kunnen loslaten”: Krak Marc Decaestecker schenkt WO I-collectie aan privémuseum van Jan Fieuw

Met de sluiting van feestzaal Caracas en café De Sportman zocht Marc Decaestecker een goeie bestemming voor zijn collectie stukken uit de Eerste Wereldoorlog. Hij vond die in het museum van Jan Fieuw in de schaduw van de Steenakkermolen in Sint-Juliaan. “Ik weet dat Jan er goed zorg voor zal dragen”, vertelt Marc, die recent nog verkozen werd tot Krak

Lees meer »

Nu ook sociaal tarief voor internet: 19 euro per maand

Naast het sociale tarief voor onder meer gas en telefoon, komt er nu ook één voor internet. Zowat 600.000 gezinnen hebben vanaf vandaag recht op goedkoper vast internet. Dat maakt minister van Telecom Petra De Sutter (Groen) bekend. Al de rechthebbenden worden binnenkort geïnformeerd.

Lees meer »