Krantenkoppen

Mobiliteitsspeler Bolt lanceert taxiservice in Kortrijk

Bolt, bekend van de deelsteps- en auto’s in de Belgische grootsteden, lanceert binnen afzienbare tijd haar taxi-service in Kortrijk. Via een app kun je de dichtstbijzijnde taxi, ritduur en kosten bekijken. Het is de eerste keer dat de mobiliteitsspeler voet aan grond zet in de Guldensporenstad, door een exclusiviteitscontract zijn er in Kortrijk alleen steps van Bird te verkrijgen.

De taxiservice werd eerder al ingevoerd in Gent en Antwerpen en wordt nu uitgerold naar Kortrijk. “Uitbreiden naar Kortrijk is een strategische stap in Bolts groei door heel Vlaanderen en België. De levendige stedelijke sfeer van Kortrijk is ideaal voor onze taxiservice en biedt inwoners en bezoekers een efficiënt, comfortabel en veilig reisalternatief. We zijn verheugd om onze expertise in hoogwaardige mobiliteitsoplossingen naar deze prachtige stad te brengen”, zegt Laurent Pantusa van Bolt België.

Stad niet op de hoogte

Een exacte datum voor de lancering van Bolt is er nog niet. De vraag is hoe dan ook wat de gevestigde waarden in de taxisector gaan denken van de komst van Bolt. In andere steden hekelen taxibedrijven die, omdat ze niet op kunnen tegen de lage prijzen en snelle service.

In Kortrijk is er al een 25-tal taxibedrijven. Stad Kortrijk zelf was niet op de hoogte van de komst van Bolt. “In Kortrijk zijn er al heel wat taxi’s en is het grondgebied eigenlijk wel gedekt. We hebben de jongste jaren ook heel goed samengewerkt met de taxisector in Kortrijk. Natuurlijk is de markt vrij voor nieuwe spelers zoals Bolt zolang ze zich schikken naar het wettelijk kader”, zegt schepen van Economie Wouter Allijns (Team Burgemeester). (JF)

The post Mobiliteitsspeler Bolt lanceert taxiservice in Kortrijk is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Voormalige dancinguitbater Eduard (97) brengt memoires uit met zijn boek ‘Wat een leven!’: “Hoop dat het een bestseller wordt”

Twee dagen eerder vierde hij zijn 97e (!) verjaardag, maar er volgde afgelopen weekend nóg een mijlpaal in het leven van Eduard Van den Wijngaert. Op de plek waar hij een goeie vijftig jaar de plak zwaaide, presenteerde de voormalige dancinguitbater zaterdag zijn boek ‘Wat een leven!’
The post Voormalige dancinguitbater Eduard (97) brengt memoires uit met zijn boek ‘Wat

Lees meer »

Natalia reageert op beschuldiging van ontoelaatbaar gedrag op set ‘Back to reality’: “Ik heb het hart op de tong”

“Extreem perfectionistisch” en “ontoelaatbaar divagedrag”: dat zeggen verschillende medewerkers van ‘Back to Reality’ over zangeres en VTM-gezicht Natalia Druyts (43). Aan de onderzoekscel van HLN vertellen ze dat ze niet meer met haar willen samenwerken, wegens haar houding. VTM nam de klachten ernstig en bevestigt dat “dergelijke situaties niet langer kunnen”. Natalia zelf reageert: “Ik heb het hart op de

Lees meer »

Royals op zondag – Charles ontvangt premier Sunak niet toevallig mét camera’s, en “banzai” voor jarige keizer Narihuto

Koning Charles ontvangt opnieuw premier Rishi Sunak en er kan al eens gelachen worden. Zoon William bouwt intussen huizen voor daklozen op zijn landgoed. Prinses Delphine en koning Albert zijn nog eens samen in het openbaar verschenen. Keizer Naruhito laat zich 3 keer op het balkon zien. En Jordanië rouwt. Op zondag bundelen we het kleine en grote nieuws uit

Lees meer »

INTERVIEW. Maxim De Cuyper, op zijn zeventiende klaar met voetballen, nu sterkhouder bij Club: “Pita, frieten, pizza… Ik at waar ik zin in had”

Het scheelde niets of Maxim De Cuyper (23), Club Brugge-fan sinds kindsaf, zat zondag met een sjaal om de nek in de tribunes van Jan Breydel. Zover is het niet gekomen. Een babbel met de rechtsback van Club over zijn blauw-zwart hart, de strijd met de eeuwige rivaal, La Liga en zijn metamorfose. “Als ik wist dat hij er niet

Lees meer »

Karl Vannieuwkerke en Ruben Van Gucht over de koers en het commentaar: “Ik zat naar een andere zender te kijken. Dramatisch”

Hoera, ’t is koers! Tijd voor Karl Vannieuwkerke (53) en Ruben Van Gucht (37) om plaats te nemen in de commentaarcabine en te doen wat ze het liefste doen: de schoonste sport ter wereld van commentaar voorzien. “De adrenaline neemt het soms over. Het gevoel van bijna in je scherm te willen kruipen als er iets groots gebeurt.”

Lees meer »

Pairi Daiza moet afscheid nemen van z’n drie jongste panda’s: “Of er tranen gaan vloeien? Tuurlijk, ik heb ze mee opgevoed”

Treurig nieuws uit Pairi Daiza, want daar moeten ze afscheid nemen van drie van de vijf reuzenpanda’s. De meest pluizige tweeling van ons land en hun grote broer zijn in het park geboren, maar verhuizen tegen de herfst naar China. En dat is even slikken voor vaste verzorger Robin (30), die zich ontpopte tot tweede papa. Wij gingen kijken hoe

Lees meer »

“We gingen nooit uit, maar spraken enkel af om te vrijen”: Gerd zette relatie met friend with benefits stop voor ‘Hotel romantiek’

Maandag gaat in ‘Hotel romantiek’ Gerd met de meeste aandacht lopen. De bedeesde weduwe die deze week 74 wordt, lijkt niet alleen als een verliefde puber te vallen voor de charmes van haar crush, weduwnaar André (68), maar slaat de kijker vooral met verstomming door enkele verrassende ontboezemingen over haar huwelijks- en seksleven.

Lees meer »