Krantenkoppen

Moeder voorzitter Vlaamse Jeugdraad in beroep veroordeeld voor bewaren cocaïne

De moeder van Amir Bachrouri, uittredend voorzitter van de Vlaamse Jeugdraad, is veroordeeld tot twee jaar cel met uitstel en 8.000 euro boete. Het Antwerpse hof van beroep vond het bewezen dat de vrouw wist dat haar broer bijna 22 kilo cocaïne in haar slaapkamer in Borgerhout had opgeslagen. In eerste aanleg was ze nog vrijgesproken.

Meer krantenkoppen in België

“Kremlin achter gruweldaad”: Russische deserteur zou vermoord zijn in Spanje door huurmoordenaars gestuurd door Moskou

De Spaanse inlichtingendiensten twijfelen er niet aan dat de lange arm van het Kremlin achter een ongeziene misdaad in Spanje zit: de moord op de Russische deserteur Maksim Koezminov (28) in Alicante. Diplomatieke bronnen erkennen dat het om een “zeer ernstige zaak” gaat en dat Spanje een “krachtig antwoord” zal geven, zo schrijft de Spaanse krant ‘El Pais’.

Lees meer »

Wie goed oplet, kan onrechtstreeks profiteren van de nieuwe staatsbon

Vanaf donderdag kan je intekenen op de nieuwe staatsbonnen met rentes van 3 procent voor één jaar en 2,5 procent voor drie jaar. Is het een goed idee om je spaargeld daarin te stoppen of zijn er betere opties? Onze geldexpert Pascal Paepen oordeelt en geeft raad: wie goed oplet, kan vanaf woensdag of donderdag onrechtstreeks profiteren van de staatsbon.

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Premier De Croo pleit om rente op 260 miljard aan bevroren Russische tegoeden in ons land vrij te geven: “Kan 15 miljard opleveren”

Premier Alexander De Croo, de voorzitster van de Europese Commissie Ursula von der Leyen, de Italiaanse premier Giorgia Meloni en de Canadese premier Justin Trudeau hebben vandaag een bezoek gebracht aan de Oekraïense hoofdstad Kiev, naar aanleiding van de tweede verjaardag van de Russische invasie. De Croo pleitte er voor het vrijgeven van de rente op in Europa bevroren Russisch

Lees meer »

Brugge beslist samen met buurtbewoners over de toekomst van vijf kerken

Stad Brugge, het centraal kerkbestuur en vertegenwoordigers van de lokale geloofsgemeenschappen organiseren in maart, april en mei in totaal vijf verschillende participatiemomenten over de toekomst van vijf Brugse kerken.
The post Brugge beslist samen met buurtbewoners over de toekomst van vijf kerken appeared first on KW.be.

Lees meer »

Met 6.122 fietsritten in 2023 zet Blue-bike een nieuw record neer in Roeselare

De Roeselarenaar is steeds beter vertrouwd met het deelfietssysteem van Blue-bike. Nooit eerder lag het gebruik van de 32 blauwe deelfietsen aan het station zo hoog. Ook inwoners uit andere steden springen na hun treinreis bij aankomst in Roeselare op een Blue-bike fiets.
The post Met 6.122 fietsritten in 2023 zet Blue-bike een nieuw record neer in Roeselare appeared first

Lees meer »