Krantenkoppen

Na dodelijkste dag voor zijn leger sinds 7 oktober ligt Netanyahu langs alle kanten onder vuur

Israël heeft maandag het grootste verlies aan manschappen op één dag geleden sinds het begin van de oorlog in Gaza, op 7 oktober. Premier Benjamin Netanyahu zweert te blijven vechten tot de volledige overwinning, maar zijn aanpak komt wel langs alle kanten onder vuur te staan.

Meer krantenkoppen in België

Babette (10) droomt van beachfestival voor kinderen… en stad wil die droom waarmaken

De leden van de Kindergemeenteraad kwamen bijeen en stemden voor de winnende droom van de wedstrijd Dromen van Oostende. De origineelste droom uit 826 inzendingen kwam van de 10-jarige Babette. Zij droomt van een beachfestival voor alle vijfdes en zesdes van Oostende met een reuzegrote popcornmachine. De Stad haalt nu alles uit de kast om de droom dit voorjaar spectaculair

Lees meer »

Vader riskeert vijftien maanden cel voor seksueel misbruik zoon, maar ontkent echter alles

Een 54-jarige vader uit Roeselare riskeert vijftien maanden cel voor seksueel misbruik van zijn zoon. De man ontkent echter alles en tijdens het onderzoek trok de zoon zijn verklaringen weer in. Hij zei dat hij loog onder invloed van zijn moeder. Ook het parket moest toegeven dat het woord tegen woord is. “Het is bovenal een triestig dossier.”
The post

Lees meer »

Rusland zegt vooruitgang te boeken rond Avdiivka en Donetsk

Russische troepen hebben volgens het ministerie van Defensie vooruitgang geboekt rond Avdiivka en Donetsk. Ook zouden zeven Oekraïense tegenaanvallen zijn afgeslagen. Intussen zegt de Oekraïense militaire top dat wordt gekeken hoe de verdediging aan het front kan worden versterkt.

Lees meer »

William wacht zijn beurt niet af en grijpt ‘koningschap’ met beide handen: “Elizabeth zou van haar stoel vallen”

De Britse prins William (41) doet in principe precies wat het volk van hem gevraagd heeft toen Charles III het werk neerlegde. Maar niemand had verwacht dat hij zijn taak zó serieus zou nemen. De kroonprins grijpt het ‘tijdelijke koningschap’ met beide handen, en laat daarbij meteen horen wat voor vorst hij binnenkort zal zijn. Onder andere door een ‘gevaarlijk’

Lees meer »

Britse minister van Buitenlandse Zaken bezoekt Falklandeilanden

De Britse minister van Buitenlandse Zaken David Cameron heeft maandag een bezoek gebracht aan de Falklandeilanden, een Britse eilandengroep in de zuidelijke Atlantische Oceaan. Hij heeft een eerbetoon gehouden voor de soldaten die ruim veertig jaar geleden zijn gesneuveld in de Falklandoorlog tegen Argentinië.

Lees meer »

Eric Van Twembeke uit Brakel is wereldkampioen manillen

Eric Van Twembeke (73) uit Brakel is de nieuwe wereldkampioen manillen. Zo’n 320 kaarters kwamen zaterdag samen in het Firtelhof in Zulte op het wereldkampioenschap, en Eric toonde zich de beste: "Naast goeie kaarten hebben, moet je ook goed kunnen rekenen en onthouden. Dit is een droom die uitkomt."

Lees meer »

Pommelien Thijs wordt omvergereden in nieuwe clip: “We willen niet choqueren, maar willen wel dat dit binnenkomt”

Pommelien Thijs (22) is het gezicht van een nieuwe VRT-campagne rond verkeersveiligheid. Om het gebruik van gsm’s in het verkeer af te raden, schreef ze het nummer ‘Het beste moet nog komen’ en speelt ze in een videoclip iemand die omvergereden wordt. “Choqueren willen we niet, we willen dat mensen twee keer gaan nadenken voor ze hun gsm gebruiken.”

Lees meer »

Het kroontje van Miss België: nog altijd felbegeerd?

Wat we in de krant zouden kunnen brengen in de aanloop naar de verkiezing van Miss België? De vraag werd een van de voorbije weken gedropt in onze redactievergadering. Het herinnerde me eraan dat het evenement inderdaad nog elk jaar op de agenda staat.
The post Het kroontje van Miss België: nog altijd felbegeerd? appeared first on KW.be.

Lees meer »

Stadsbestuur Izegem legt nachtwinkels strengere regels op

Nachtwinkels in Izegem zullen binnenkort aan strengere regels moeten voldoen. De stad wil zo een wildgroei aan nachtwinkels tegengaan en de overlast voor buurtbewoners beperken. Zo zullen nachtwinkels zich niet langer kunnen vestigen op minder dan een kilometer van een bestaande nachtwinkel. Er komt ook een verbod voor de nachtwinkels om tussen mei en oktober alcoholische dranken te verkopen tussen

Lees meer »