Krantenkoppen

Nationale staking test populariteit schoktherapie van Argentijnse president

19:46 Anderhalve maand na zijn aantreden staat de Argentijnse president Javier Milei voor zijn eerste krachtmeting met de vakbonden. Door het land lam te leggen willen ze een bijsturing van zijn ‘schokthera…

Meer krantenkoppen in België

Gemeente Pittem plaatst tien laadpalen voor elektrische wagens

Het gemeentebestuur van Pittem rolt de publieke laadinfrastructuur voor elektrische wagens uit en plaatst dit jaar tien extra publieke laadpalen in de gemeente. Aanleiding is het Lokaal Energie- en Klimaatpact dat het gemeentebestuur ondertekende. Met dit pact slaan Vlaanderen en de lokale besturen de handen in elkaar om samen de nodige veranderingen in het energie- en klimaatbeleid waar te maken.

Lees meer »

Nog altijd veel problemen met nieuw vervoerplan De Lijn in Moorslede: “Triestig wat er met openbaar vervoer is gebeurd”

Volgens schepen van Mobiliteit in Moorslede Jürgen Deceuninck (STERK) is er bij vervoermaatschappij De Lijn geen budget voor grotere en meer bussen op schooldagen. Nu zitten veel bussen overvol. “We ervaren nog altijd heel veel problemen”, zegt de schepen. Fractieleider Ward Gillis (PRO) vroeg tijdens de gemeenteraad naar de stand van zaken over het nieuw vervoerplan van De Lijn, dat

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. België roept vandaag nog Russische ambassadeur op het matje na de dood van Navalny

België roept vandaag nog de Russische ambassadeur op het matje. Dat heeft premier Alexander De Croo vanochtend gezegd in ‘De ochtend’ op Radio 1. Ons land wil opheldering over de dood van oppositieleider Navalny. De situatie aan het front in Oekraïne is “uiterst moeilijk”, zei de Oekraïense president Volodymyr Zelensky maandag. En volgens zijn Russische evenknie Vladimir Poetin is de

Lees meer »

Russische troepen verzamelen voor felicitaties generaal, maar worden aangevallen door Oekraïense raketten: “Verbaasd dat men na 2 jaar niet slimmer is”

Minstens 60 Russische soldaten zijn gedood bij een dubbele raketaanval in het bezette Oost-Oekraïne. De troepen hadden zich verzameld in de regio van Donetsk voor de komst van twee commandanten. Dat melden Duitse media en BBC. Een tactische locatie om de commandanten te ontvangen, was dat duidelijk niet.

Lees meer »

Leerkracht Nicolas (36) integreert cardetailing in VTI Roeselare: “Ideale aanvulling op leerplan”

Fans van propere wagens hebben er ongetwijfeld al over gehoord: cardetailing. Je vindt er talloze filmpjes van terug op sociale media. Binnenkort zullen ook de leerlingen van de derde graad aan het VTI in Roeselare hier een basis in krijgen. De bezieler achter dit idee is leerkracht Nicolas Minne (36).
The post Leerkracht Nicolas (36) integreert cardetailing in VTI Roeselare:

Lees meer »