Krantenkoppen

Navalny’s ochtendroutine, elke dag opnieuw: ‘Elke ochtend om 5 uur horen we het volkslied, daarna volgt een pro-Poetinsong’

Lees het volledige artikel op de website van De Morgen.

Meer krantenkoppen in België

Voetbal Vlaanderen zit samen met Eendracht Aalst na incidenten: “De club wordt te hard aangepakt, focus moet nu naar jeugdspelers gaan” 

De jeugdwerking van Eendracht Aalst wordt te hard aangepakt, maar moet ook stappen blijven zetten om haar problemen op te lossen. Dat zegt Voetbal Vlaanderen na een gesprek met de club. Eendracht Aalst kwam enkele keren negatief in het nieuws door onder meer een vechtpartij in de kantine en het ontslag van enkele jeugdspelers.

Lees meer »

Indra (24) dient klacht in na “onderzoek van drie keer niks”: “Was zelfmoord van papa misschien moord?”

Indra Van den Berghe (24) heeft een klacht wegens moord ingediend nadat haar vader dood teruggevonden werd in een geparkeerde auto. Op en naast de passagierszetel stonden twee gasflessen. Alles wees op zelfmoord. Het parket gaf het lichaam van Johan Van den Berghe (57) uit Knokke nog dezelfde dag vrij voor crematie. Nu blijkt dat de gaskranen niet open stonden

Lees meer »

LIVE. Eén dode en “minstens 22 gewonden” bij schietpartij op overwinningsfeest Super Bowl met miljoen toeschouwers

Tijdens een overwinningsfeest van de spelers van de Super Bowl is één persoon overleden bij een schietpartij in Kansas City. Minstens 22 personen raakten gewond. Dat meldt de hoofdcommissaris van de politie van Kansas City tijdens een persconferentie. Drie personen zijn aangehouden. De parade werd georganiseerd vanwege de Super Bowl-winst van de Kansas City Chiefs.

Lees meer »

“Het is pijnlijk om mijn kinderen achter te laten”: Sergio Herman praat voor het eerst over scheiding met Ellemieke

Normaal houdt hij de lippen stijf op elkaar over zijn privéleven, maar vanavond laat Sergio Herman (53) in zijn hart kijken. In ‘Sergio over de grens’ vertelt hij voor het eerst openhartig over zijn scheiding. Met dank aan acteur Frank Lammers (51), die hem uit zijn schulp kan lokken en een gesprek ontluikt over waarom hij in 2021 brak met

Lees meer »

Europarlementariërs in open brief aan Verlinden en Vervoort over toenemend geweld in Brussel: “Groeiend gevoel van onveiligheid in hoofdstad van de EU”

Een aantal Europarlementariërs richten zich in een open brief tot minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) en de Brusselse minister-president Rudy Vervoort (PS). Ze vragen een strenge aanpak van het drugsgeweld en “doortastende maatregelen” om de veiligheid in de Europese hoofdstad te waarborgen.

Lees meer »

Winterse vertelwandeling SnapCat is succes in Ieper: “Ticketverkoop Kattenstoet schoot de lucht in”

De winterse vertelwandeling SnapCat, die mensen moest warm maken voor de Kattenstoet, overtrof de verwachtingen in Ieper. “De ticketverkoop voor de tribunes schiet de lucht in”, aldus het stadsbestuur, dat een vervolg op het afgelopen eerste ‘lichtfestival’ niet uitsluit.
The post Winterse vertelwandeling SnapCat is succes in Ieper: “Ticketverkoop Kattenstoet schoot de lucht in” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Opgepakte Belgische soldaten worden in afzondering gehouden binnen detachement in Noorwegen

De vier leden van het 2de Bataljon Commando die gearresteerd en vervolgens vrijgelaten werden na een vechtpartij in de Noorse stad Åndalsnes, worden tot het einde van de verhoren in afzondering gehouden binnen het Belgische detachement in Noorwegen, zonder enige vorm van communicatie. Dat meldt Defensie. “Op verzoek van de Noorse autoriteiten blijven ze tot nader order daar”, klinkt het.

Lees meer »

Drugsmaffia Marseille zit in Brussel: wie zijn ‘Le Chat’ en ‘Tic’, twee opvallende Franse drugsbaronnen die ongrijpbaar lijken?

In Brussel woedt een territoriumstrijd tussen drugsbendes. ‘Nieuweling’ op het lijstje: de maffia uit Marseille. Vooral de bendes van ‘Le Chat’ en ‘Tic’ — twee jonge dertigers — voeren in hun thuishaven openlijk oorlog op straat en hebben in het buitenland hun pionnen. Zelf zijn ze compleet ongrijpbaar. Wie zijn ze? En waarom hebben ijsblokjes het geweld tussen de twee

Lees meer »

Droneverbod tijdens wedstrijd van AA Gent tegen Israëlische Maccabi Haifa

Volgende week geldt er op de dag van de voetbalwedstrijd AA Gent tegen het Israëlische Maccabi Haifa een ‘no fly’-zone boven het stadion. De stad Gent stelt het droneverbod in omdat het volgens haar om een risicomatch gaat door de spanningen in het Midden-Oosten. Er mogen enkel drones van de hulpdiensten vliegen, andere zullen uit de lucht gehaald worden.

Lees meer »