Krantenkoppen

Nederland keurt omstreden spreidingswet goed: regering kan gemeentes dwingen asielzoekers op te vangen

In Nederland heeft de Eerste Kamer, ofwel de Senaat, de omstreden spreidingswet aangenomen. Een ruime meerderheid van 43 senatoren stemden voor de wet. De wet moet leiden tot een betere spreiding van de opvang van de asielzoekers over verschillende gemeentes, desnoods via dwang.

Meer krantenkoppen in België

De balans | Ontwerper Pol Vogels

17:30 Op de herdenkingsplechtigheid voor de overledenen van de koninklijke familie verscheen prinses Delphine deze week in een opvallende jas van Pol Vogels (26). Hier maakt de Limburgse ontwerper zijn pers…

Lees meer »

Profvoetballer slaat man schedelbreuk na ruzie aan bushalte, rechter slaat terug met twee jaar cel

Antwerpenaar en profvoetballer Ilias Chair (26) is veroordeeld tot twee jaar celstraf, waarvan één jaar effectief. Hij moet ook een schadevergoeding van 15.600 euro schadevergoeding aan Niels T., een man uit Herzele. De mannen waren in de zomer van 2020 op vakantie in Noord-Frankrijk maar hun families kwamen tegenover elkaar te staan in het gedrum aan een bushalte, na een

Lees meer »

Assisen Scalpelmoord – “Hij heeft haar gewoon gefolterd”

Op het assisenproces tegen Ridoan Oudaha (43) heeft de moeder van Jill Himpe (36) verklaard dat het slachtoffer doodsbang was van haar ex-vriend. Bovendien denkt Caroline Deman dat de beschuldigde op 5 november 2019 mogelijk de intentie had om haar ook te vermoorden.
The post Assisen Scalpelmoord – “Hij heeft haar gewoon gefolterd” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Nordin Behaeghel is spits bij Excelsior Zedelgem

Excelsior (1e) startte de competitie met nul op 15 en pakte vervolgens uit met een stevige remonte. Op 6 januari van dit kalenderjaar hervatte het kampioenschap. Na vier duels zonder oogst volgde een stuntzege in Boezinge. In Waregem gingen de jongens van Marc Calleeuw daarna zwaar de boot in. Zopas werd de zespunter in eigen huis tegen Moen met 0-1

Lees meer »

Eigen wagen? Voor deze Vlamingen hoeft het niet meer: “We kozen voor de Netflix onder de auto’s”

Eén of meer wagens op de oprit: voor steeds meer Vlaamse gezinnen hoeft het klassieke plaatje niet meer. Eén op de drie autobezitters vraagt zich af of een eigen auto nog wel nodig is, zo blijkt uit een nieuwe studie van consultancybureau Deloitte. Ook deze Vlamingen hoeven geen eigen auto en doen het voortaan anders. “Ik zie maar één betaalbare

Lees meer »

Verdachte van verdwijning Madeleine McCann zwijgt in rechtszaal

Christian Brückner, de man die verdacht wordt van betrokkenheid bij de verdwijning van de Britse peuter Madeleine McCann, heeft vrijdag in de rechtbank geen uitspraken gedaan. De 47-jarige Brückner moet zich in het Duitse Braunschweig verantwoorden voor meerdere aanklachten van verkrachting en kindermisbruik, begaan tussen 2000 en 2017 in Portugal, waar ook McCann verdween.

Lees meer »

Problemen bij inruilen van cadeaubon van Christelijke Mutualiteit bij Dreamland: “Bonnen waren onbruikbaar, maar nu is er oplossing”

Leden van de Christelijke Mutualiteit (CM) die voor de geboorte van hun kind een cadeaubon van winkelketens Dreamland en Dreambaby kregen, konden die een tijdlang niet gebruiken in de filialen van Dreamland. Die winkels werden eind vorig jaar overgenomen door speelgoedketen Toychamp en dat leverde een aantal administratieve problemen op. Dreamland belooft nu dat de bon zonder problemen gebruikt kan

Lees meer »