Krantenkoppen

Nederland keurt spreidingswet goed: “Met deze wet kunnen we uit de crisisstand komen”

De Nederlandse Eerste Kamer heeft de zogenaamde ‘spreidingswet’ dinsdag definitief aangenomen. Met het aannemen van de spreidingswet in de Eerste Kamer, klinkt in Nederland voorzichtig de hoop op het einde van de asielcrisis.

Meer krantenkoppen in België

Op weg naar cultuur met de Poperingse Cultuurbuzz: “Terug van weggeweest”

“De Poperingse Cultuurbuzz is terug van weggeweest. Wie herinnert zich nog de uitstap naar Rijsel voor Soulwax en Triggerfinger in l’Aéronef? Of naar Brussel voor Bear’s Den in de Ancien Belgique? Of naar de opera in Gent voor Les Pêcheurs de Perles?”, aldus schepen Loes Vandromme (CD&V).
The post Op weg naar cultuur met de Poperingse Cultuurbuzz: “Terug van weggeweest”

Lees meer »

Grootse plannen voor ‘leefplein’ in Vuurtorenwijk drastisch aangepast: “Stad maakt voorbarig plannen”

De grote plannen van de stad voor een ‘leefplein’ op het Sint-Antoniusplein in de Vuurtorenwijk zijn aangepast. “Een spijtige zaak voor het stadsbestuur, dat burgers dwingt om hun oprit op te breken maar zelf het goede voorbeeld niet geeft”, luidt het bij de oppositie. “Er zijn technische problemen en we kozen in het belang van de school voor een tussenoplossing”,

Lees meer »

Diego Fieuw ruilt KSV Veurne voor Barcelona

Met het vertrek van Diego Fieuw, die voor een werkavontuur naar Barcelona ging, moest KSV Veurne (2A) afscheid nemen van een echte clubspeler. De 25-jarige Veurnaar speelde sinds 2009 maar liefst 166 competitiematchen voor groen-geel, waarin hij 29 keer wist te scoren.
The post Diego Fieuw ruilt KSV Veurne voor Barcelona appeared first on KW.be.

Lees meer »

Chef Ignace verwent koppels in woonzorgcenrum Polderparel in Westkapelle met culinair valentijnsmenu

Het werd donderdag een hoogdag voor de koppeltjes van het woonzorgcentrum Polderparel in Westkapelle. Chef Ignace De Savoye van het gelijknamige restaurant in de Dumortierlaan in Knokke serveerde er op Valentijnsdag een heerlijk menu.
The post Chef Ignace verwent koppels in woonzorgcenrum Polderparel in Westkapelle met culinair valentijnsmenu appeared first on KW.be.

Lees meer »

Sofie Vandamme is bezielster van letterenhuis De Letterie: “Deze schrijfplek is een meerwaarde voor de stad”

Dat Oostende en schilderkunst hand in hand gaan, weten we wel, zeker in dit Ensorjaar. Maar Oostende en literatuur, dat is ook een match made in heaven. De stad inspireert heel wat schrijvers en De Letterie zorgt ervoor dat zij ook een plek vinden om hun verhaal te kunnen vertellen. “Het is een ongelofelijke meerwaarde voor je stad als schrijvers

Lees meer »

IN KAART West-Vlaamse huizen 3,5 procent duurder geworden: hoeveel kost een woning in jouw gemeente?

De mediaanprijs voor een huis in West-Vlaanderen is het afgelopen jaar met 3,5 procent gestegen. Dat leren we uit de Vastgoedbarometer van Notaris.be. Natuurlijk is die stijging in elke regio even groot, bekijk de huidige situatie van jouw eigen gemeente op de kaart onderaan dit artikel.
The post IN KAART West-Vlaamse huizen 3,5 procent duurder geworden: hoeveel kost een woning

Lees meer »

Veurne houdt vast aan eeuwenlange traditie van Vastenkruisweg

Al eeuwenlang is de openbare Vastenkruisweg in Veurne een traditie die voorafgaat aan de veertig dagen vastentijd voor Pasen. Ook dit jaar organiseert de Sodaliteit de avondlijke wandeltocht door de centrumstraten waarbij de deelnemers halthouden bij een ‘statie’.
The post Veurne houdt vast aan eeuwenlange traditie van Vastenkruisweg appeared first on KW.be.

Lees meer »

Premier Australië hekelt Amerikaans-Britse vervolging van Julian Assange: “Genoeg is genoeg”

De Australische premier Anthony Albanese heeft beklemtoond dat de vervolging van de Australiër Julian Assange door Amerikanen en Britten niet eindeloos kan voortduren. Er zijn volgens Albanese allerlei opinies over de man, maar hoe dan ook, dit kan niet eeuwig doorgaan want “genoeg is genoeg”. De vervolging moet ophouden en Assange moet terug naar zijn familie, volgens de premier.

Lees meer »