Krantenkoppen

Nederlands-Canadese Betty breekt op 99-jarige leeftijd drie wereldrecords zwemmen: “Ik geef nooit op!”

Wat een klepper! De Nederlands-Canadese Betty Brussel heeft op 99-jarige leeftijd zomaar even drie wereldrecords zwemmen verbroken. Ze verbeterde in haar leeftijdscategorie het record op de 50 meter borstcrawl en de 50 meter rugcrawl en zwom op de 400 meter vrije slag zelfs 4 minuten sneller dan het vorige record.

Meer krantenkoppen in België

Sint-Cecilia toont zich als carnavaleske smaakmaker

Zot doen stond nu ook eventjes in het woordenboek en op het muzikaal menu van de Koninklijke Harmonie Sint-Cecilia uit Ardooie. Ze waren de graag geziene muzikale gasten op de stoet in Zwevezele. Het keurig gestreken uniform werd vervangen door een carnavalesk pak en een dito hoofddeksel. Muzikaal blijven ze ook in een carnavaleske bui
The post Sint-Cecilia toont zich

Lees meer »

Beenhesp ten voordele van verbroedering met Staden

De Werkgroep Staden (B) – Staden (D) organiseert op zondag 10 maart een maaltijd ten voordele van de Werkgroep. Dit jaar wordt er eind juli verbroederd in het Duitse Staden.
The post Beenhesp ten voordele van verbroedering met Staden appeared first on KW.be.

Lees meer »

Kaapstad getroffen door “onvoorstelbare” stank door 19.000 stuks levend vee op exportschip

In Kaapstad klagen inwoners over een enorme stank. Op X noemen Zuid-Afrikanen de geur onhoudbaar. De oorzaak zou een schip zijn met 19.000 runderen dat stilligt voor de kust van Kaapstad en bestemd is voor Irak. Dierenwelzijnsorganisaties zeggen dat de stank afkomstig is van de ophoping van uitwerpselen en ammoniak op het schip en tekenend is voor de omstandigheden waarin

Lees meer »

LIVE GAZA. Wereldvoedselprogramma staakt voedselhulp in noorden Gaza – Leider van Hamas in Egypte voor onderhandelingen over nieuwe wapenstilstand

Ismail Haniyeh, de leider van Hamas, is dinsdag in de Egyptische hoofdstad Caïro aangekomen voor onderhandelingen over een nieuwe wapenstilstand in de oorlog met Israël in de Gazastrook. Ondertussen zijn de VS zijn van plan een resolutie voor te leggen aan de VN-Veiligheidsraad die pleit voor een tijdelijke gevechtspauze “zo snel als praktisch mogelijk”, terwijl Israël ermee dreigt het grondoffensief

Lees meer »

“Geen euforie, maar we moeten ook niet panikeren”: grijpt Soudal Quick-Step na tegenvallende Omloop herkansing in Kuurne?

Het was een van de grote vragen voor de start van het Vlaamse wielerseizoen: hoe goed zou Julian Alaphilippe (31) zijn? Hoe zou de Fransman in de Omloop reageren na alle commotie rond de uitspraken van baas Patrick Lefevere? Antwoord: de ex-wereldkampioen kende een rotdag en haalde de finish niet. Evaluatie van de ploeg: “Julian was goed!” Ook miserie heeft

Lees meer »

Minstens twaalf doden bij geweld tussen drugsbendes in Mexico

Zeker twaalf vermoedelijke bendeleden zijn gedood bij een confrontaties tussen gewapende drugsbendes in het zuiden van Mexico. Dit heeft president Andrés Manuel López Obrador woensdag bevestigd. Na het incident dinsdag in een bergachtige en afgelegen regio van de gemeente San Miguel Totolapan in de staat Guerrero, werd de Nationale Garde ingezet.

Lees meer »