Krantenkoppen

Negen mensen staan terecht voor moord op Nederlandse journalist Peter R. de Vries

In Amsterdam is het proces begonnen over de moord op gerechtsjournalist Peter R. de Vries. Die werd in juli 2021 op straat neergeschoten, mogelijk in opdracht van de drugsmaffia. Negen mannen staan nu voor de rechter.

Meer krantenkoppen in België

DEBAT VAN DE DAG. Is een vierdaagse werkweek van 32 uur zonder loonverlies een goed voorstel of onhaalbaar scenario? Dit is jullie mening

PS-voorzitter Paul Magnette is voorstander van een vierdaagse werkweek van 32 uur zonder loonverlies, een zogenoemde collectieve arbeidsduurvermindering. Wat denk jij? Is een vierdaagse werkweek van 32 uur zonder loonverlies een goed voorstel of een onhaalbaar scenario? Eerder vandaag lieten we onze experts aan het woord. Nu is het jullie beurt.

Lees meer »

Janus (40) en Lieselot (39) heropenen café ‘t Gezelschap in Merkem: “Concept is volledig vernieuwd”

Janus Stevens (40) en partner Lieselot Degrande (39) hebben heel wat werk gestoken in het vernieuwen van hun café ‘t Gezelschap in Merkem en het uitdenken van een nieuw concept. Janus startte met het café op 2 februari 2020, maar dan kwam de coronacrisis. “Daardoor hield ik enkel maar de zondag open, op vraag van de vaste klanten”, vertelt Janus.<br

Lees meer »

Dankzij twee goals van Cyriel Dessers: Philippe Clement en Rangers komen mee aan de leiding in Schotland

België boven in Schotland. Rangers heeft zich weer naast rivaal Celtic genesteld bovenaan het klassement. De ploeg van Philippe Clement, die nu al zes competitiewedstrijden op rij wist te winnen, haalde het in een inhaalwedstrijd met 3-1 van Ross County en telt net als Celtic 61 punten uit 25 wedstrijden. Cyriel Dessers was de held van de avond met twee

Lees meer »

Airbnb drijft huurprijs in steden fors op, en het bedrijf wil nu nog meer inzetten op ons land. Moeten Airbnb’s beter gereguleerd worden?

Airbnb, het Amerikaanse verhuurplatform waarbij burgers een kamer of hun hele huis kunnen verhuren aan toeristen, wil zich de komende jaren focussen op “ondergewaardeerde internationale markten” en vernoemt daarbij specifiek ons land. Ondergewaardeerd? Vreemd, want in Antwerpen en Brussel klagen bewoners nu al dat te veel woningen aan toeristen worden verhuurd. “Door het grote aanbod van Airbnb zijn huurwoningen een

Lees meer »

Decospan Menen kwalificeert zich voor play-offs: “We hebben juist op tijd de goeie vorm te pakken”

Decospan Volley Team Menen heeft woensdag met 0-3 (26/28, 22/25, 16/25) gewonnen bij Volley Guibertin. Daardoor is de ploeg van assistent-coach Jelle Sinnesael zeker van de play-offs. Met vijf zeges op zeven is Decospan Menen opgeklommen van de achtste naar de vierde plaats.
The post Decospan Menen kwalificeert zich voor play-offs: “We hebben juist op tijd de goeie vorm te

Lees meer »

Russische vorderingen met kernwapen in de ruimte baren VS grote zorgen

De Verenigde Staten hebben het Congres en hun Europese bondgenoten op de hoogte gebracht van de ontwikkeling van een nieuw Russisch kernwapen dat satellieten zou kunnen aanvallen, schrijft ‘The New York Times’. Amerikaanse politici roepen president Biden op om informatie over “een ernstige dreiging voor de nationale veiligheid” openbaar te maken.

Lees meer »

Strakker veiligheidsregime in gevangenis moet kopstukken georganiseerde misdaad lamleggen

Minister van Justitie Paul Van Tigchelt (Open VLD) wil dat sleutelfiguren uit de georganiseerde misdaad in de gevangenis voortaan onder een strenger regime kunnen worden geplaatst. Meer controle, meer isolatie en minder privacy zijn de sleutelbegrippen van dat “verhoogd veiligheidsregime”. De regering heeft vorige maand het wettelijk kader voor het strengere regime goedgekeurd. Het moet voorkomen dat de veroordeelden hun

Lees meer »

LIVE GAZA. Israël denkt dat Hamas gijzelaars verbergt in Nasserziekenhuis – “Minstens acht burgers gedood in Libanon bij vergeldingsactie Israël”

Israëlische aanvallen op doelen in buurland Libanon hebben het leven gekost aan zeker acht burgers. Dat meldt de Britse omroep ‘BBC’. Persagentschap ‘Reuters’ houdt het op elf burgerdoden. De beschietingen waren een vergeldingsactie voor de dood van een militair. De belegering van het Nasserziekenhuis in de Gazastrook is volgens een Israëlische legerwoordvoerder bedoeld om gijzelaars op te sporen die door

Lees meer »

Illegaal opgegraven Keltische armbanden, ‘gevonden in Houtem’ teruggegeven aan Roemenië

In het MAS in Antwerpen heeft Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) maandagavond drie kostbare Keltische armbanden teruggegeven aan Roemenië. De armbanden werden daar illegaal opgegraven, en in Monaco te koop aangeboden alsof ze waren ‘gevonden’ in een gracht in het West-Vlaamse Houtem.
The post Illegaal opgegraven Keltische armbanden, ‘gevonden in Houtem’ teruggegeven aan Roemenië appeared first on KW.be.

Lees meer »