Krantenkoppen

Nergens zonder weg in Antwerpen

07:45 Verdwalend in eigen land kijkt Rik Van Puymbroeck naar wat verwondert en soms overdondert.

Meer krantenkoppen in België

Staking cabinepersoneel Brussels Airlines vanaf woensdag bevestigd

De christelijke vakbond zet de staking van het cabinepersoneel van luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines door, vanaf woensdag voor drie dagen. Een overleg dinsdag leidde niet tot een oplossing. Hoe groot de impact zal zijn op het vliegverkeer, is nog niet duidelijk. Dat werd vernomen bij vakbond en directie.

Lees meer »

Torhout blijft hoofdzakelijk vasthouden aan voorrang van rechts

Onafhankelijk raadslid Koen Sap wees er maandagavond tijdens de zitting van de Torhoutse gemeenteraad op dat er minder ongevallen gebeuren in gemeenten waar de voorrang-van-rechtsregel afgeschaft wordt. Burgemeester Kristof Audenaert (CD&V) reageerde dat het stadsbestuur niet van plan is om de regel algemeen op te doeken.
The post Torhout blijft hoofdzakelijk vasthouden aan voorrang van rechts appeared first on KW.be.

Lees meer »

Acht nieuwe medewerkers openen samen met Dieter Coppens ‘Restaurant misverstand’ aan zee

Op donderdag 14 maart start het derde seizoen van ‘Restaurant misverstand’. Dieter Coppens (46) neemt opnieuw acht mensen met jongdementie onder de arm voor een onvergetelijke ervaring: Geert, Lieve, Annick, Fons, Els, Anne, Gie en Jan. Ze zullen deze keer niet alleen samenwerken in een restaurant in Oostende, ze gaan tijdens hun werkweek ook echt samenleven.

Lees meer »

Verkoop van hulpverleningsbadges weer succes: “1.000 euro voor MUG-heli en 750 euro voor De Zonnegloed”

Brandweerspotter en fotograaf Patrick Dumortier (33) uit Middelkerke ontwierp intussen al voor het zevende jaar op rij hulpverleningsbadges die hij verkocht voor het goede doel. Dat leverde alweer een mooie som op: 1.000 euro als steun voor de MUG-helikopter en 750 euro als steun voor opvangcentrum De Zonnegloed in Vleteren. “Organisaties die alle steun nog steeds goed kunnen gebruiken, dat

Lees meer »

Steeds meer “eeuwige” PFAS-chemicaliën in Europees fruit en groenten: enkel Nederland doet het slechter dan België

Er zitten steeds meer eeuwigdurende PFAS-chemicaliën in fruit en groenten in Europa. Ngo’s melden dat de hoeveelheid chemische substanties tussen 2011 en 2021 geëxplodeerd is in de groenten en fruit die geconsumeerd werden in de Europese Unie, vooral in zomerfruit. Van de twintig onderzochte landen werd enkel in Nederland vaker PFAS aangetroffen dan in België.

Lees meer »

Toyota roept in VS 381.000 pick-uptrucks terug

Toyota roept in de Verenigde Staten ongeveer 381.000 middelgrote pick-uptrucks van het type Tacoma terug, zo meldt het bedrijf. Dat doet de Japanse autofabrikant omdat een onderdeel van de achteras kan loskomen, waardoor het risico op een ongeval toeneemt.

Lees meer »

Veertien leden gearresteerd van bende die voor 195 miljoen euro aan btw-fraude pleegde

In een grootschalig onderzoek naar btw-fraude zijn woensdag veertien personen in zeventien verschillende landen in Europa gearresteerd. Dat hebben het Europees parket (EPPO) en Europol, die de operatie ondersteunde, donderdag gemeld in twee afzonderlijke persberichten. De bende zou voor 195 miljoen euro aan fraude hebben gepleegd via de verkoop van smartphones, mondmaskers en kleine elektronische apparaten.

Lees meer »

Zaak ontploft: anonieme bron lekt vermeende WhatsApp-conversatie van Horner met jongedame, Red Bull-teambaas reageert kort

Een nieuwe wending in de zaak Christian Horner zorgt voor ongeziene chaos bij Red Bull: een anonieme bron lekte een hele hoop WhatsApp-berichten die de Red Bull-teambaas naar de jongedame die hem beschuldigde van grensoverschrijdend gedrag zou hebben gestuurd. En die berichten, die wij konden inkijken, bevestigen dat er wel degelijk iets aan de hand was tussen de twee.

Lees meer »

Verdachte van verdwijning Madeleine McCann zwijgt in rechtszaal

Christian Brückner, de man die verdacht wordt van betrokkenheid bij de verdwijning van de Britse peuter Madeleine McCann, heeft vrijdag in de rechtbank geen uitspraken gedaan. De 47-jarige Brückner moet zich in het Duitse Braunschweig verantwoorden voor meerdere aanklachten van verkrachting en kindermisbruik, begaan tussen 2000 en 2017 in Portugal, waar ook McCann verdween.

Lees meer »

Gaat ‘Noord-Atlantische Golfstroom’ echt instorten door klimaatverandering? “We gaan klappertanden in België”

De staat van de “Noord-Atlantische Golfstroom”, een sterke, warme stroming in de oceaan, beïnvloedt ons klimaat in West-Europa. Sinds 1950 lijkt deze echter meer en meer te verzwakken. Een nieuwe studie van wetenschappers aan de Universiteit Utrecht suggereert nu dat een plotselinge ineenstorting dichterbij is dan gedacht. Noordpoolijs tot in Europa, de zeespiegel die een meter stijgt, en grote delen

Lees meer »