Krantenkoppen

Niet iedereen kwam met goede bedoelingen naar opening brasserie The Lemon: jassen en truien gestolen

Het openingsweekend van brasserie The Lemon op de hoek van de Wervik- en Ieperstraat in Menen ging gepaard met een grote opkomst. Helaas kwam niet iedereen met goede bedoelingen want er werden jassen en truien gestolen. Niemand neemt de nieuwe uitbaters Katia en haar broer Pieter Dezutter evenwel iets kwalijk.

Voor alle duidelijkheid: de nieuwe uitbaters treft alvast geen schuld. Zo’n laffe daad is voor hen tijdens een anders heel geslaagd openingsweekend alvast niet leuk. “We vinden het ook heel vervelend dat dit gebeurd is. We zullen kijken voor maatregelen zodat zoiets in de toekomst niet meer voorvalt”, reageren de uitbaters op Facebook.

Nog geen aangifte

Bij de lokale politie Grensleie heeft tot op heden nog niemand melding of aangifte gedaan van diefstal van een trui of jas. Tijdens het openingsweekend zorgden enkele dj’s en coverband Fijnkost voor de muziek. De aanwezigen kregen proevertjes voorgeschoteld.

The post Niet iedereen kwam met goede bedoelingen naar opening brasserie The Lemon: jassen en truien gestolen is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

167.500 medische onderzoeken van bedrijfsarts geanalyseerd: we zijn lang niet zo gezond als we zelf denken

De Belgische werknemer schat zichzelf een stuk gezonder in dan hij in werkelijkheid is. 9 op de 10 zien niet meteen medische problemen. Een grove overschatting, volgens de arbeidsgeneeskundige dienst van Attentia. Wat zijn en wie ervaart de grootste problemen? Maar vooral: hoe pakken we het aan? “Gezondheid is niet langer louter een privézaak.”

Lees meer »

Slechts bij één West-Vlaamse FUN-winkel kan deel van personeel aan de slag blijven: “Van overname is er weinig sprake”

Slechts drie van de zeven West-Vlaamse FUN-winkels zullen overgenomen worden, maar dat is geen positief nieuws voor het personeel van die winkels. Want alleen in de vestiging in Ieper mag een deel van het personeel blijven. In Veurne en Roeselare maakt FUN volledig plaats voor de winkel en het personeel van Dreamland. De vestigingen in Brugge, Torhout, Vichte en Oostende

Lees meer »

“Hun Range Rover stond gewoon bij de buurman”: de vijf redenen waarom VTM 2 ‘Astrid en Natalia: back to reality’ van de zender haalt

De eerste aflevering en meteen ook de laatste. De stortvloed van kritiek op het VTM 2-programma en het onaanvaardbare gedrag van Natalia tijdens de opnames, gaven de tv-bazen geen andere uitweg dan het format van antenne te halen in plaats van nog een maand te moeten lijden. “De sereniteit rond het thema en alle betrokkenen moet nu terugkeren”, omschrijven ze

Lees meer »

Onderzoeker Filip Vanaeken geeft de strijd voor ondergronds alternatief voor Ventilus niet op: “Er is wél een oplossing mogelijk”

Filip Vanaeken, de bouwkundige die al sinds 2019 op eigen houtje het Ventilus-dossier onderzoekt, blijft pleiten voor een ondergronds alternatief op gelijkstroom. Volgens Vanaeken is de huidige geplande hoogspanningsverbinding onvergunbaar. Hij stelde vrijdagavond in het Skyline park in Izegem zijn oplossing voor aan een vijftigtal aanwezigen, aan de hand van een uitgebreide presentatie.
The post Onderzoeker Filip Vanaeken geeft de

Lees meer »

Elke dag krijgen honderd illegalen een bevel om ons land te verlaten: “Bij sommigen is het al het zoveelste en dat is frustrerend”

Het zorgt voor extra werk maar vooral voor frustraties bij politiemensen als ze weer eens iemand hebben opgepakt die nadien met een bevel om het grondgebied te verlaten op straat wordt gezet. Vorig jaar kregen gemiddeld honderd illegalen per dag zo een document. Hoeveel er daarvan effectief vertrokken zijn, is niet geweten. “Alleszins heel weinig”, klinkt het in politiekringen.

Lees meer »

Vierde editie Miles for Smiles in en rond het BMCC

Zaterdag 9 maart vindt in en rond het Beurs-, Meeting- en Congrescentrum (BMCC) de vierde editie van het fundraising event Miles for Smiles van de Ronde Tafel Brugge plaats.
The post Vierde editie Miles for Smiles in en rond het BMCC appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Ik ga je slachten”: milde straf voor bouwvakker die collega te lijf ging met koksmes in Blankenberge

Een 55-jarige Bosniër heeft voor de Brugse strafrechtbank 22 maanden celstraf met uitstel gekregen voor poging tot doodslag. De bouwvakker ging in Blankenberge een collega te lijf met een koksmes, maar volgens de rechtbank was er sprake van uitlokking.
The post “Ik ga je slachten”: milde straf voor bouwvakker die collega te lijf ging met koksmes in Blankenberge appeared first

Lees meer »

LIVEBLOG STVV-WESTERLO. STVV op weg naar jubileumzege, of perst onmondig Westerlo er nog een slotoffensief uit?

Twee ploegen die graag voetballen: het ideale recept voor een mooie wedstrijd. STVV viert vandaag bovendien zijn honderdjarig bestaan, dus het is feest in en rond Stayen. De Kanaries kunnen vrijuit voetballen en dromen stiekem nog van de top zes. Westerlo zou een driepunter best nog wel kunnen gebruiken om de play-downs definitief te vermijden. Volg het op de voet

Lees meer »

Stefaan (56) heropent bakkerij ‘t Krokantje in Hooglede acht maanden na overlijden van echtgenote: “Ik hou het op één dag per week”

Bakker Stefaan De Meyer (56), die in juni 2023 zijn echtgenote Marijke Coghe verloor, opent vandaag, dinsdag, voor het eerst opnieuw de deuren van hun bakkerij in de Hogestraat in Hooglede. Voortaan zal Stefaan er elke dinsdag vers brood aan de man brengen. “Mijn oven was eigenlijk al bijna verkocht, maar uiteindelijk heb ik beslist om hier toch nog brood

Lees meer »

Vergunning voor nieuw ziekenhuis in Vilvoorde aangevochten, burgemeester Bonte: “Ik viel bijna van mijn stoel”

De bouw van het nieuwe Jan Portaelsziekenhuis in Vilvoorde dreigt vertraging op te lopen nu een aangrenzend bedrijf de vergunning die minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) uitreikte, aanvecht. Het bedrijf verzette zich in het verleden al tegen onder meer de winkelcomplexen Uplace en Broeklin. De Vilvoordse burgemeester Hans Bonte (Vooruit) reageert erg verontwaardigd: "Ik viel bijna van mijn stoel,

Lees meer »