Krantenkoppen

“Niet Texas, maar Washington is baas over immigratie”

Niet de staat Texas, maar de nationale grenspolitie is bevoegd voor immigratie. Dat bevestigt het Supreme Court in een arrest dat de federale Border Patrol het recht geeft gevaarlijke Texaanse prikkeldraadbarrières te verwijderen.

Meer krantenkoppen in België

Ex-radiopresentator Sven Pichal vraagt extra onderzoek in zaak rond beelden van seksueel kindermisbruik

Het Antwerpse parket is klaar om op 18 maart aan de raadkamer te vragen om voormalig radiopresentator Sven Pichal door te verwijzen naar de correctionele rechtbank. Maar Pichal zelf wil dat er nog extra onderzoeken gebeuren. Dat schrijft het Laatste Nieuws en bevestigt zijn advocaat Walter Damen aan VRT NWS. Als de extra onderzoeken er effectief komen, kan de zaak

Lees meer »

Bart en Siska halen Vlaamse Romeo en Julia eenmalig nog eens van onder het stof

Tien jaar geleden doorkruiste Bart Claeys de hele provincie West-Vlaanderen voor zijn jaarlijkse theatertournee in ‘t café. Hij trok toen op pad met Siska Houthoofd en het theaterstuk M & J, een Vlaamse versie van Romeo en Julia.
The post Bart en Siska halen Vlaamse Romeo en Julia eenmalig nog eens van onder het stof appeared first on KW.be.

Lees meer »

Collecti.e.f 8 maars Kortrijk telt af naar de Internationale Strijddag voor Vrouwenrechten op 8 maart

Vrijdag 8 maart om 17 uur nodigt het Kortrijkse Collecti.e.f 8 maars – een samenkomst van feministen en feministische organisaties – iedereen uit op de Grote Markt voor een toespraak met inspirerende woorden, een optocht, persoonlijke verhalen en een feestelijke afsluiting.
The post Collecti.e.f 8 maars Kortrijk telt af naar de Internationale Strijddag voor Vrouwenrechten op 8 maart appeared first

Lees meer »

“Had u nu echt een leerproces nodig om seksueel misbruik erg te vinden?”: Commissieleden amper overtuigd van mea culpa bisschoppen

Bisschop in Limburg Patrick Hoogmartens en emeritus- bisschop van Gent Luc Van Looy hebben vrijdag in de Kamercommissie seksueel misbruik in de Kerk en daarbuiten, gesproken over “het voortschrijdende inzicht” dat zij hebben opgedaan over het misbruik. Maar hun discours maakte amper indruk op de commissieleden, die zich bij momenten boos uitlieten. Tijdens de hoorzitting in de namiddag komen onder

Lees meer »

Groot deel van Britse stad Plymouth ontruimd nadat onontplofte bom uit Tweede Wereldoorlog ontdekt werd

Zowat 3.250 Britten hebben hun woning in Plymouth tijdelijk moeten verlaten nadat er eerder deze week een niet-ontplofte bom uit de Tweede Wereldoorlog werd ontdekt. Die werd naar zee gebracht, waardoor alle gebouwen langs het traject ontruimd moesten worden. Het Britse ministerie van Defensie sprak op X van “een van de grootste evacuaties sinds WOII”.

Lees meer »

EXLUSIEF Van inbraken tot cybercrime: zo crimineel is West-Vlaanderen

Een primeur bij de federale gerechtelijke politie van West-Vlaanderen. Voor het eerst hebben zij een rangschikking gemaakt van de meest voorkomende criminaliteitsfenomenen in onze provincie. Zo kunnen politiezones zien hoe hoog of laag ze scoren voor verschillende misdrijven, van inbraken over zedenfeiten tot witwassen en cybercrime. Wij mochten het rapport inkijken en zetten de vijf belangrijkste vaststellingen op een rijtje.<br

Lees meer »

Frank en Darline zeggen Hotel Malleberg vaarwel

Frank Vienne (67) en Darline Van Lersberghe (64) trekken op 29 februari voor het laatst de deur dicht van Hotel Malleberg. Na een carrière van 35 jaar in het hotelwezen, die begon bij hotel Luca in 1989, kiezen ze voor een welverdiend pensioen. “Als zelfstandig ondernemer in Brugge is het toerisme de mooiste sector”, zegt Frank.
The post Frank en

Lees meer »

Tientallen bestuurders verliezen controle op spekglad wegdek: meer dan 30 auto’s betrokken bij kettingbotsing

’s Nachts vriest het dat het kraakt in de Chinese provincie Shaanxi en dat veroorzaakt heel wat problemen op de weg. Zo lag een snelweg in provinciehoofdstad Xi’an er plotseling spekglad bij na een regenbui. Tientallen bestuurders verloren de controle over hun voertuig op het bevroren wegdek en botsen tegen elkaar. Volgens getuigen waren meer dan dertig auto’s betrokken bij

Lees meer »

Zangeres Cat Janice (31), die eigen sterven aankondigde, is overleden

Cat Janice, een 31-jarige zangeres uit Washington, is overleden. Dat heeft haar familie bekendgemaakt in een verklaring. De vrouw kreeg in april 2022 te horen dat er een kwaadaardige tumor in haar nek was vastgesteld, een heel zeldzame kankersoort. Ze werd vorig jaar genezen verklaard, maar herviel. Omdat Cat Janice zelf via sociale media aankondigde dat ze op sterven lag,

Lees meer »

Klinkende Kroegen krijgt extra budget van Stad Brugge voor herbruikbare bekers

Na eerder gemor en het afhaken van enkele misnoegde herbergiers wegens de strenge geluidsregels en de bijhorende boetes, zet het Brugs stadsbestuur een charmeoffensief rond Klinkende Kroegen in. Het college heeft beslist om extra budget vrij te maken voor de organisatie van Klinkende Kroegen en WIJklanken. De Stad Brugge is organisator van beide evenementen en moet als overheid voorzien in

Lees meer »