Krantenkoppen

Nieuwe CEO John Allert moet Ineos Grenadiers weer naar succes in Tour leiden: “Evenepoel en Ineos? Een soap opera”

Een soap opera, zegt John Allert (51). Allert is de nieuwe CEO van Ineos Grenadiers en Ineos Grenadiers zou in 2023 hard hebben ingezet op het aanwerven van Remco Evenepoel (23). Nu 2023 achter de rug is en Evenepoel bij Soudal Quick-Step bleef, voelt Allert er niet veel voor om verdere tekst en uitleg te geven. “Wat is gezegd en geschreven was op alles behalve feiten gebaseerd.”

Meer krantenkoppen in België

4 keer meer kinderen met obesitas dan 30 jaar geleden, probleem wordt in de hele wereld groter

1 op de 8 mensen wereldwijd is zwaarlijvig. Dat blijkt uit een grote studie waar de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) aan heeft meegewerkt. Het percentage volwassenen met obesitas is in 30 jaar tijd meer dan verdubbeld. Bij kinderen en tieners zijn de cijfers zelfs verviervoudigd. In België kampt ongeveer 20 procent van de volwassenen en 8 procent van de kinderen met obesitas.

Lees meer »

Worden cold cases als de Bende Van Nijvel toch nog opgelost? Parlement keurt baanbrekende DNA-wet goed

Speurders mogen vanaf nu in het DNA van een onbekende moordenaar kijken, om bijvoorbeeld zijn haarkleur en leeftijd te achterhalen. Het parlement keurde donderdag een baanbrekende DNA-wet goed, in de aanwezigheid van slachtoffers: “Zelfs als het maar één cold case oplost, was het de inspanning waard”, zegt Justitieminister Paul Van Tigchelt (Open VLD).

Lees meer »

Trump wil dat Biden IQ-test aflegt: “Dan weten we waarom hij zulke vreselijke beslissingen neemt”

In een bericht op zijn socialmediaplatform ‘Truth Social’ heeft Amerikaans ex-president Donald Trump (77) opnieuw uitgehaald naar zijn Democratische rivaal en huidig president Joe Biden (81). Volgens Trump moet Biden, die gisteren zijn jaarlijkse medische onderzoek onderging, ook een IQ-test afleggen. “Misschien komen we er dan achter waarom hij zulke vreselijke beslissingen neemt”, aldus Trump.

Lees meer »

Negen skiërs weggevaagd door een lawine in Frankrijk

Negen skiërs zijn weggevaagd door een lawine tijdens een offpiste-uitje in het resort Mont-Dore, in Puy-de-Dôme in centraal Frankrijk. Dat melden Franse media. Vier mensen kwamen om, onder wie de gids, een ander raakte gewond. Twee skiërs wisten ongedeerd te ontsnappen. Twee andere skiërs worden vermist. Reddingswerkers met honden zijn op zoek naar hen.

Lees meer »

Meer dan duizend alcoholsloten geïnstalleerd vorig jaar

Vorig jaar werden in België 1.009 alcoholsloten geïnstalleerd, een aantal dat de stijgende trend van de afgelopen jaren bevestigt. Dat blijkt dinsdag uit cijfers die Belga opvroeg bij de federale overheidsdienst Mobiliteit. Midden januari liepen er 1.422 omkaderingsprogramma’s voor personen die rijden met een alcoholslot.

Lees meer »

“Het is moneytime: het belang van deze Super Sunday kan onmogelijk overschat worden”

Hoogdag zondag voor de voetballiefhebber met Club Brugge-Anderlecht en AA Gent-Antwerp. Twee topaffiches op zondag… Super Sunday zoals dat heet. Soms een tot vervelens toe gebruikte term, maar deze keer terecht, aldus onze chef voetbal Niels Poissonnier. Want de belangen zijn groot. “Anderlecht, Club Brugge, Gent of Antwerp, minstens twee van hen zullen dé verliezers van deze speeldag zijn. Waarbij

Lees meer »