Krantenkoppen

Nieuwe partij VoeVeurne kondigt kennismakingsmoment aan met ludieke slogans

Op Facebook licht VoeVeurne beetje bij beetje een tipje van de sluier met ludieke triggers om Veurnaars warm te maken voor de kennismakingsavond met hun nieuwe partij.

Eind 2023 kondigde de nieuwe onafhankelijke partij zich aan als: “Een bevlogen burgerbeweging met tonnen frisse ideeën. Niet links, niet rechts, gewoon onafhankelijk. Maar wij willen visie, ambitie, ambiance, kwaliteit, motivatie…”

Hun droom? “Van slaapdorp terug naar die bruisende stad van weleer.”

Ze willen “de plaatselijke politiek opschudden, sjette geven. Met een vleugje rock-‘n-roll. Positief, ambitieus en tegelijk heel professioneel. VoeVeurne komt eraan: een nieuwe, dolle hond in het politieke kegelspel.”

Wat later volgde: “Breng onze feestcomités weer tot leven, want e Veurnoare komt geirn tegoare!”

Hun visie en de nieuwe gezichten maakt VoeVeurne bekend op een symbolische locatie die aantoont dat ze ook de deelgemeenten belangrijk vinden: op 30 januari om 18.30 uur in Café ’t Nieuw Bulskamp, Bulskampstraat 90 in Bulskamp.

The post Nieuwe partij VoeVeurne kondigt kennismakingsmoment aan met ludieke slogans is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Al ruim 125.000 euro ingezameld om schadevergoeding te betalen: crowdfunding van Acid is groot succes

Youtuber Acid, ofwel Nathan Vandergunst, heeft na zijn veroordeling een crowdfundingcampagne opgestart waarmee hij de schadevergoeding wil financieren die hij moet betalen aan de ouders van een Reuzegommer. Het bedrag op de site – die overigens even plat lag omdat er zoveel naar gesurft werd – stijgt enorm snel. Na twintig minuten werd er al meer dan 6.000 euro ingezameld,

Lees meer »

Expo Catharina Dhaen in Sint-Annakasteel

In het Sint-Annakasteel loopt een tentoonstelling met werk van Catharina Dhaen. “De werken van deze kunstenares bevatten vaak veel felle kleuren en nonchalance”, klinkt het bij de Maldegemse kunstacademie, die Catharina Dhaen uitnodigde om haar werk te vertonen. “De werken zien er heel speels uit, maar er zit bedachtzaamheid achter.” De expo loopt nog tot
The post Expo Catharina Dhaen

Lees meer »

“Lefevere vertelt nog maar een deeltje…”: zelfs partner van Philippe Gilbert mengt zich in conflict en haalt snoeihard uit naar Marion Rousse

Patrick Lefevere wordt uit opvallende hoek gesteund in zijn uitspraken over Julian Alaphilippe. Bettina Pesce, de vrouw van Philippe Gilbert, haalt op Instagram stevig uit naar Marion Rousse, de vriendin van Alaphilippe, nadat zij de uitspraken van de Soudal Quick-Step-CEO had gecounterd. “Patrick zegt luidop wat veel mensen denken.”

Lees meer »

Ex-Club Brugge-speler Jan Sörensen overleden

De Deense ex-international Jan Sörensen is afgelopen vrijdag op 68-jarige leeftijd overleden. Dat meldde zijn zoon op sociale media. Sörensen maakte deel uit van het Club Brugge dat de finale van de Europacup 1 speelde in 1978.

Lees meer »

Oostends gemeenteraadslid Nathan Blondé laat 35 toppolitici aan het woord in nieuw boek

Dinsdag is het boek: ‘Brieven van de politiek’ van de 31-jarige Nathan Blondé verschenen. In het boek laat het gemeenteraadslid voor Vooruit Oostende, die ook ondernemer is, 35 bekende politici aan het woord in een beknopte brief over de uitdagingen en oplossingen voor ons land. “Zie het als een beknopte gids voor het komende verkiezingsjaar.”
The post Oostends gemeenteraadslid Nathan

Lees meer »

Na exclusieve deal met Nederlandse tv-zender, gaat Tom Waes straks exclusief voor onze noorderburen werken?

De VRT en de Nederlandse publieke omroep NPO bundelen hun krachten. De komende drie jaar gaan ze samenwerken aan een vijftal programma’s, waarin Tom Waes (55) centraal staat. Op die manier kunnen ze de kosten drukken. Maar moeten zijn fans hier zich zorgen maken? Gaat Tom straks exclusief voor de Nederlanders programma’s maken? Jarne zoekt het uit in deze nieuwe

Lees meer »

“Formule 1 in het klein”: radiogestuurde wagentjes nemen het tegen elkaar op in Wevelgem

Wellicht voor het eerst in Wevelgem kan je dit weekend getuige zijn van een snelheidsrace tussen wagens. Weliswaar bolides die aangestuurd worden met een zender, maar daarom niet minder spectaculair. Het RC4U event vindt plaats in de sporthal van de Vanackerestraat.
The post “Formule 1 in het klein”: radiogestuurde wagentjes nemen het tegen elkaar op in Wevelgem appeared first on

Lees meer »

Raadkamer verlengt aanhouding van dakloze die Brugse burgemeester met een slagersmes wou bedreigen

De Brugse Raadkamer heeft de aanhouding van een 25-jarige dakloze met een maand verlengd. Hij werd vorige week gearresteerd toen hij gewapend met een mes rond het huis van Dirk De fauw vertoefde. Sedertdien krijgt de Brugse burgemeester extra bescherming van agenten in burger.
The post Raadkamer verlengt aanhouding van dakloze die Brugse burgemeester met een slagersmes wou bedreigen appeared

Lees meer »

Onslow en Quatre Vins uit Brugge bij nieuwe Bib Gourmands

Met twee nieuwe adresjes springt Brugge eruit bij de toekenning van de nieuwste Bib Gourmands in de Michelingids. Onslow en Quatre Vins krijgen de onderscheiding voor hun sterke verhouding tussen prijs, plezier en kwaliteit. Het zijn ook twee zaken die de klassieke menustructuur grotendeels achterwege laten.
The post Onslow en Quatre Vins uit Brugge bij nieuwe Bib Gourmands appeared first

Lees meer »