Krantenkoppen

Nog meer tijdelijke werkloosheid bij Daikin Europe in Oostende

Bij Daikin, het Oostendse bedrijf dat airco’s en warmtepompen produceert, zullen de 870 vaste medewerkers nog meer dagen technisch werkloos zijn. De vraag naar warmtepompen blijft verminderen en daarom moet het bedrijf opnieuw ingrijpen.

Meer krantenkoppen in België

“Ze zaten volledig opgesloten”: Vader en zoon redden twee buurmeisjes uit brand in Ingelmunster

Zaterdagmiddag vond een brand plaats in de Doelstraat in Ingelmunster. Buren zagen rook en konden twee meisjes bevrijden die in het huis zaten opgesloten. De brandweer kreeg het vuur onder controle en wist nipt een overslag te vermijden.
The post “Ze zaten volledig opgesloten”: Vader en zoon redden twee buurmeisjes uit brand in Ingelmunster appeared first on KW.be.

Lees meer »

Moeder van Aleksej Navalny spant rechtszaak aan tegen Rusland om lichaam van haar zoon vrij te geven

De moeder van de Russische oppositieleider Aleksej Navalny sleept de Russische autoriteiten voor de rechter om hen te dwingen het lichaam van haar zoon vrij te geven. Dat meldt het Russische staatspersbureau ‘TASS’. Het lijkt echter onwaarschijnlijk dat de rechtsgang op korte termijn iets uithaalt: volgens persbureau ‘AP’ staat de hoorzitting gepland op 4 maart.

Lees meer »

Premier Australië hekelt Amerikaans-Britse vervolging van Julian Assange: “Genoeg is genoeg”

De Australische premier Anthony Albanese heeft beklemtoond dat de vervolging van de Australiër Julian Assange door Amerikanen en Britten niet eindeloos kan voortduren. Er zijn volgens Albanese allerlei opinies over de man, maar hoe dan ook, dit kan niet eeuwig doorgaan want “genoeg is genoeg”. De vervolging moet ophouden en Assange moet terug naar zijn familie, volgens de premier.

Lees meer »

‘The Bootleg Beatles In Concert’ in Concertgebouw Brugge: zijn de échte Beatles verrezen?

‘The Bootleg Beatles’ of precies de échte Beatles die zijn verrezen! Dit kregen we te horen van onze medewerker Emiel die aanwezig was tijdens ‘The Bootleg Beatles In Concert’ in Concertgebouw Brugge, waar deze beste Beatles-coverband actief was in een organisatie van Concertevents.
The post ‘The Bootleg Beatles In Concert’ in Concertgebouw Brugge: zijn de échte Beatles verrezen? appeared first

Lees meer »

Carnavalsduik lokt 200 deelnemers en enkele honderden toeschouwers

Zaterdagnamiddag daagden 200 deelnemers op voor de Carnavalsduik in Blankenberge. Ze hadden er hard naar uitgekeken want het was ondertussen enkele jaren geleden dat het event nog kon doorgaan. “Samen met mijn zoon Owen (9) ga ik straks in het zeewater”, zegt Patrick Schollaert (43) uit Antwerpen.
The post Carnavalsduik lokt 200 deelnemers en enkele honderden toeschouwers appeared first on

Lees meer »

Ruiselede en Wingene verkleinen stap naar psychologische hulp

In samenwerking met Netwerk Geestelijke Gezondheid Kwadraat en WINGG zetten Ruiselede en Wingene zich extra in, om de eerste stap naar psychologische hulp makkelijker en betaalbaar te maken voor kwetsbare doelgroepen. Daarvoor worden speciaal groepssessies gepland.
The post Ruiselede en Wingene verkleinen stap naar psychologische hulp appeared first on KW.be.

Lees meer »

Dankzij twee goals van Cyriel Dessers: Philippe Clement en Rangers komen mee aan de leiding in Schotland

België boven in Schotland. Rangers heeft zich weer naast rivaal Celtic genesteld bovenaan het klassement. De ploeg van Philippe Clement, die nu al zes competitiewedstrijden op rij wist te winnen, haalde het in een inhaalwedstrijd met 3-1 van Ross County en telt net als Celtic 61 punten uit 25 wedstrijden. Cyriel Dessers was de held van de avond met twee

Lees meer »

Solliciteert Gerben Thijssen met winst in de Algarve naar plaatsje in de Tourploeg? “Zijn selectie komt steeds dichterbij”

Sportieve baas Aike Visbeek noemt het zijn mooiste valentijnscadeau ooit, de zege in de Ronde van de Algarve, die u exclusief kunt bekijken op HLN. Gerben Thijssen (25) had de zegebloemen niet nodig om vriendin Shari Bossuyt te verblijden. “Ik had haar al een boeket laten bezorgen, maar dit is een mooie extra.” Zien we de Limburger deze zomer ook

Lees meer »

Hier leeft de ‘verkiezing’ van Marginaalste Stad van Vlaanderen zo hard dat zelfs burgemeester mee stemt: “Personeel is die negatieve bijklank moe”

Welke stad is de marginaalste van Vlaanderen? Die vraag wordt ook dit jaar weer gesteld op Facebook via de pagina Keizerrijk Vlaanderen. Een betekenisloze verkiezing, zou je denken. Maar bij onder meer het stadsbestuur van Menen – dat al verschillende keren de titel won – leeft het wel. “Zelfs kinderen spreken me erover aan”, zegt schepen Kasper Vandecasteele (Vooruit).

Lees meer »

Trump noemt besluit rechter in fraudezaak ‘verkiezingsinmenging’

De Amerikaanse oud-president Donald Trump heeft zaterdag uitgehaald naar de rechter die vrijdag besloot dat hij 354,9 miljoen dollar (omgerekend 329 miljoen euro) moet betalen in een civiele zaak in New York die draait om fraude met zijn bezittingen. Tijdens een campagnebijeenkomst in de Amerikaanse staat Michigan noemde Trump het besluit “verkiezingsinmenging”.

Lees meer »