Krantenkoppen

Nog meer tijdelijke werkloosheid bij Daikin in Oostende

In de warmtepompfabriek van Daikin Europe in Oostende zullen de operatoren in het eerste kwartaal 18 dagen op tijdelijke werkloosheid gezet worden. Dat komt omdat de vraag naar warmtepompen voor woningen lager is dan verwacht, zegt het bedrijf.

De vraag naar residentiële warmtepompen steeg sterk in 2022, maar is sinds het voorjaar van 2023 aan het vertragen, zegt Daikin Europe. En er wordt in 2024 geen significante stijging verwacht. Het bedrijf wil nu “de productie beperken tot de nieuw voorspelde niveaus”. En dat kan door tijdelijke werkloosheid in te roepen: de fabrieksoperatoren zullen tussen januari en maart 18 dagen tijdelijk werkloos zijn.

Daikin Europa had in september 2023 al eens ingegrepen door de contracten van 500 tijdelijke werknemers in Oostende niet te verlengen, en door de operatoren al 12 dagen op tijdelijke werkloosheid te zetten.

Fabriek in Polen

Volgens Daikin is de vraag naar warmtepompen onder meer gedaald onder invloed van dalende gasprijzen, waardoor verwarming met fossiele brandstoffen weer aantrekkelijker is, het afbouwen van steun voor warmtepompen in verschillende landen, en de hoge inflatie en hoge rentevoeten waardoor bouwprojecten worden uitgesteld.

Daikin Europe, dat zijn hoofdzetel heeft in Oostende, bouwt in Polen een nieuwe warmtepompfabriek. Die fabriek, een investering van 300 miljoen euro, zou in de herfst van 2024 operationeel moeten zijn.

The post Nog meer tijdelijke werkloosheid bij Daikin in Oostende is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Bezorgdheid over nieuw vervoersplan van De Lijn

Op de jongste gemeenteraad sprak Sofie Sanders (CD&V+) de bezorgdheid van de Oudenburgenaren, vooral deze van de inwoners van Ettelgem, uit omtrent het nieuwe vervoersplan van De Lijn. Sinds 6 januari rijdt de bus 22 niet meer en voelen de bewoners zich in de steek gelaten qua openbaar vervoer. Ook loopt het reserveren van de Flexbus niet zoals het zou

Lees meer »

Tom Ongena (Open Vld) wil natuurherstelwet tegenhouden met blokkeringsminderheid

Als het van Open Vld-voorzitter Tom Ongena afhangt, moet de Raad van de Europese Unie de natuurherstelwet tegenhouden. De wet werd gisteren nog goedgekeurd door het Europees Parlement, maar volgens Ongena moet onder de lidstaten op zoek gegaan worden naar een blokkeringsminderheid. Dat zei hij in ‘Villa Politica’ (VRT 1). Achter de schermen blijkt dat zo’n scenario effectief mogelijk is.

Lees meer »

Crevits is tegen campagne van goksector in scholen: het is subtiele reclame onder mom van preventie

Vlaams minister van Welzijn Hilde Crevits (CD&V) vindt het geen goed idee om de gokindustrie toegang te verlenen tot onderwijs om aan preventie van gokken te werken. De minister ziet “ethisch ernstige bezwaren” tegen de campagne vanuit de sector. Dat heeft ze dinsdag in het Vlaams Parlement geantwoord op een vraag van Freya Van den Bossche (Vooruit).

Lees meer »

Kenny (50) werd doodverklaard door zijn bank, die al wekenlang rekeningen blokkeert: “De impact op mijn bedrijf is enorm”

Kenny Van Rompaey (50) uit Grobbendonk werd door zijn bank Belfius onterecht doodverklaard. Hierdoor zijn de rekeningen van zijn firma, KVR Reinigingswerken, al bijna drie weken geblokkeerd. “De impact is enorm, en ik krijg bij Belfius in Brussel niemand te pakken”, zegt Kenny. De woordvoerder van Belfius laat weten de zaak te onderzoeken.

Lees meer »

IN BEELD – Open repetitie van ‘Hairspray’ met ook West-Vlamingen bij Deep Bridge in Wilrijk

Vanaf 14 maart 2024 (première 17 maart) tot 14 april presenteert Deep Bridge in Stadsschouwburg Antwerpen, Capitole Gent en Trixxo Theater Hasselt de eerste, professionele Vlaamse versie van de Broadwaymusical ‘Hairspray’.
The post IN BEELD – Open repetitie van ‘Hairspray’ met ook West-Vlamingen bij Deep Bridge in Wilrijk appeared first on KW.be.

Lees meer »

Nu al 2,3 miljard ton: wereldwijde afvalberg blijft maar groeien

De hoeveelheid afval blijft wereldwijd fors toenemen. Als er geen actie wordt ondernomen, zal de wereldwijde afvalberg verder aangroeien van 2,3 miljard ton (in 2023) tot 3,8 miljard ton in 2050. Dat zal ook grote gevolgen hebben voor de economie en de volksgezondheid, zo staat woensdag in een rapport van UNEP, het Milieuprogramma van de Verenigde Naties.

Lees meer »

‘Chantal’-acteur Adrian Sack werkt in de luchthaven: “Vijf jaar geleden was ik de financiële onzekerheid beu”

Plottwist van jewelste in ‘Chantal’ afgelopen zondag toen de bedeesde inspecteur Eddy in koelen bloede werd neergeschoten. Ook Adrian Sack (44), de acteur die gestalte geeft aan het personage, moest slikken toen hij het nieuws over z’n exit vernam. In dit interview staat hij stil bij z’n verrassend carrièrepad en vertelt hij hoe hij als Antwerpenaar het West-Vlaamse dialect onder

Lees meer »

Worden cold cases als de Bende Van Nijvel toch nog opgelost? Parlement keurt baanbrekende DNA-wet goed

Speurders mogen vanaf nu in het DNA van een onbekende moordenaar kijken, om bijvoorbeeld zijn haarkleur en leeftijd te achterhalen. Het parlement keurde donderdag een baanbrekende DNA-wet goed, in de aanwezigheid van slachtoffers: “Zelfs als het maar één cold case oplost, was het de inspanning waard”, zegt Justitieminister Paul Van Tigchelt (Open VLD).

Lees meer »

Verliest Langemark-Poelkapelle titel van langste gemeentenaam van Vlaanderen?

Langemark-Poelkapelle is straks mogelijk niet meer de langste gemeentenaam van Vlaanderen. Nu deelt het die titel nog met Scherpenheuvel-Zichem, maar een nieuwe fusiegemeente in Oost-Vlaanderen krijgt wellicht een nog langere naam.
The post Verliest Langemark-Poelkapelle titel van langste gemeentenaam van Vlaanderen? appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vader van Bianca Censori slaat alarm na inbreuk op zedenfeiten: “Kanye behandelt haar als een naakte trofee”

Een doorzichtig topje en een panty met niets onder of boven. Zelfs tabloid ‘Daily Mail’ zag zich genoodzaakt om de foto’s van Bianca Censori (29) te censureren. De vader van Kanye Wests (46) halve trouwboek slaat dan ook alarm: hij heeft genoeg van de ronduit schokkende, naakte outfits waarin zijn dochter rondparadeert. Hij eist een gesprek met de rapper om

Lees meer »

Jean zat aan tafel met zijn vrouw toen auto brasserie binnenknalde: “De mensen aan het raam werden weggekatapulteerd”

“We kregen een tafeltje aan het raam toegewezen, maar dat wou ik niet. En dat is ons grote geluk geweest.” Jean André en zijn vrouw zaten zaterdagavond gezellig te tafelen in brasserie ’t Spinnewiel in Itegem (Heist-op-den-Berg) toen daar plots een wagen door de gevel knalde. In totaal raakten zeven mensen gewond. “Ik zat met mijn rug naar het raam,

Lees meer »

Kokonuts Youth Bar wordt dé jongerenhotspot in Koksijde

Deze zomer lanceert de jeugddienst een bruisende pop-upjeugdhotspot aan Sportpark Hazebeek in Oostduinkerke. De Kokonuts Youth Bar wordt dé place to be waar Koksijdse jongeren elkaar kunnen ontmoeten.
The post Kokonuts Youth Bar wordt dé jongerenhotspot in Koksijde appeared first on KW.be.

Lees meer »