Krantenkoppen

Nominaties voor de Oscars zijn bekend: ‘Oppenheimer’ grootste kanshebber met 13 nominaties

Lees het volledige artikel op de website van De Morgen.

Meer krantenkoppen in België

‘Oppenheimer’ grote winnaar met zeven awards en prins William verschijnt zonder Catherine op de BAFTA’s

‘Oppenheimer’ van Christopher Nolan was zondagavond de grote winnaar op de BAFTA Awards, de belangrijkste Britse filmprijzen. De biopic over J. Robert Oppenheimer, de uitvinder van de eerste atoombom, was in dertien categorieën genomineerd en haalde uiteindelijk zeven awards binnen. Opvallend: ‘Barbie’, de grote concurrent van ‘Oppenheimer’, ging met lege handen naar huis.

Lees meer »

Filou Oostende beëindigt eerste fase van BNXT League als leider na ruime zege op bezoek bij Limburg United

Luik heeft zich met een 84-74 zege tegen Kangoeroes Mechelen op de 20e en laatste speeldag van de eerste fase van de BNXT League verzekerd van de vierde plaats ten nadele van Charleroi, dat niet in actie kwam. Verder won Brussels in Bergen (76-88), Antwerp tegen Kortrijk (93-67), Leuven in Aalst (76-86) en Oostende bij Limburg United (71-90).
The post

Lees meer »

Russische vorderingen met kernwapen in de ruimte baren VS grote zorgen

De Verenigde Staten hebben het Congres en hun Europese bondgenoten op de hoogte gebracht van de ontwikkeling van een nieuw Russisch kernwapen dat satellieten zou kunnen aanvallen, schrijft ‘The New York Times’. Amerikaanse politici roepen president Biden op om informatie over “een ernstige dreiging voor de nationale veiligheid” openbaar te maken.

Lees meer »

Franse rapper shockeert door vrouw helemaal naakt door Parijs te sturen: “Dit is gewoon vulgair”

“Schandalig. Zoiets zou verboden moeten zijn.” De videoclip van ‘FTB’, een nummer van de Parijse rapper Jok’air, veroorzaakt momenteel veel ophef op sociale media. In de clip krijgen we te zien hoe een vrouw volledig naakt door de straten van Parijs wandelt, en dat tot groot ongenoegen van verschillende internetgebruikers. “Had je ons dit niet kunnen besparen?”, klinkt het misnoegd.

Lees meer »

Voorzitter Soncotra is tevreden man

Na een competitievrije periode is het zaterdag tijd voor een bekerwedstrijd voor Soncotra A. Voorzitter Patrick Schatteman die heel tevreden is over de gang van zaken – hoopt dat de ploeg zich net als vorig jaar kan kwalificeren voor de finale.
The post Voorzitter Soncotra is tevreden man appeared first on KW.be.

Lees meer »

Gasprijs weer op niveau van voor de energiecrisis

De groothandelsprijs van aardgas is gezakt naar het niveau van augustus 2021, dus nog voor de Russische inval in Oekraïne en de energiecrisis die daarop volgde. De prijs om volgend jaar aardgas te leveren, is gezakt naar 28,45 euro per megawattuur. Dat is het laagste niveau sinds augustus 2021. De "Cal-2025" is vandaag het referentiecontract op de aardgasmarkt.

Lees meer »

Amsterdamse sekswerkers mogen opnieuw later werken: stadsbestuur schrapt vervroegd nachtelijk sluitingsuur op de Wallen

De gemeente Amsterdam heeft de beperkte openingstijden voor sekswerkers in het Wallengebied op weekenddagen teruggedraaid. Sinds april vorig jaar mochten prostitutiebedrijven in het weekend niet later dan 03.00 uur open zijn. De gemeente heeft het besluit weer teruggedraaid, aangezien “een negatief beeld overheerst ten aanzien van de veiligheidsrisico’s voor sekswerkers”, zo is dinsdag te lezen in het gemeenteblad.

Lees meer »

LIVE Crisis Midden-Oosten. Israël: “Enabel-gebouw in Gaza was geen direct doelwit” – 4 burgerdoden bij Israëlische aanval op Libanon

Het kantoor van Belgisch ontwikkelingsagentschap Enabel in Gaza werd niet bewust vernietigd door Israël. Dat laten Israëlische autoriteiten vandaag aan ons land weten. Minister van Buitenlandse Zaken Hadja Lahbib (MR) neemt akte van de uitleg, maar zegt dat deze moeilijk te verifiëren is. Ondertussen zijn familieleden van Israëlische gijzelaars naar het Internationaal Strafhof in Den Haag getrokken om een aanklacht

Lees meer »

“Groepjes vrienden vinden elkaar hier na jaren terug”: ‘t Hof van OESelgem nog het enige café in het dorp

Met Het Hof van Oeselgem heeft de Dentergemse deelgemeente nog één café. Het waren Katja Claeys en Nico Bostyn, die eigenlijk geen band hadden met het Leiedorp, die het café weer lieten herleven. “Heel wat biljarters vinden de weg naar hier. Toen we een nieuwjaarsreceptie organiseerden, schrokken we er zelf ook van hoeveel vaste klanten we al hebben.”
The post

Lees meer »