Krantenkoppen

Noord-Korea haalt monument dat band met Zuid-Korea symboliseert tegen de vlakte

Het monument dat de verbinding tussen Noord- en Zuid-Korea symboliseert in de Noord-Koreaanse hoofdstad Pyongyang is niet meer. De Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un besloot recent om het tegen de vlakte te halen, zo bericht het Britse persagentschap Reuters dinsdag.

Meer krantenkoppen in België

Vierdejaars MMI Kortemark bezoeken Parijs

Terwijl andere scholen een weekje de deur sloten, trokken de leerlingen van het vierde middelbaar van het MMI naar de Franse hoofdstad.
The post Vierdejaars MMI Kortemark bezoeken Parijs appeared first on KW.be.

Lees meer »

Te koop: boot van mensensmokkelaars, veertig zwemvesten inbegrepen

Een zodiac, een opblaasbare motorboot, die in beslag werd genomen tijdens een onderzoek naar mensensmokkel aan de kust wordt openbaar verkocht op de overheidswebsite Finshop. Wie het hoogste bod doet, krijgt er zelfs veertig reddingvesten en jerrycans met benzine bij. “Onbegrijpelijk, choquerend zelfs”, klinkt het in politiekringen.

Lees meer »

Al ruim 125.000 euro ingezameld om schadevergoeding te betalen: crowdfunding van Acid is groot succes

Youtuber Acid, ofwel Nathan Vandergunst, heeft na zijn veroordeling een crowdfundingcampagne opgestart waarmee hij de schadevergoeding wil financieren die hij moet betalen aan de ouders van een Reuzegommer. Het bedrag op de site – die overigens even plat lag omdat er zoveel naar gesurft werd – stijgt enorm snel. Na twintig minuten werd er al meer dan 6.000 euro ingezameld,

Lees meer »

Anna Roos (19) is nieuwe voorzitter van Vlaamse Jeugdraad

De 19-jarige Anna Roos uit Turnhout is verkozen tot de nieuwe voorzitter van de Vlaamse Jeugdraad. Ze neemt in die functie de fakkel over van Amir Bachrouri. De Vlaamse Jeugdraad deelt maandag in een persbericht ook mee dat er nu volop wordt ingezet op de komende verkiezingen van 9 juni.

Lees meer »

Code oranje voor windstoten van ruim 100 km/u: “Dankzij ‘kanaalrat’ kan dit zelfs nog hoger liggen”, 1722 geactiveerd

Een groot lagedrukgebied tussen Groenland en IJsland zorgt momenteel voor een sterke straalstroom op de Atlantische Oceaan. Dat heeft gevolgen voor het weer in ons land: vandaag verwachten we naast regen ook veel wind. Het KMI heeft al code oranje afgekondigd voor wind in grote delen van Vlaanderen en Henegouwen. In de rest van het land geldt code geel.

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Biden kondigt 500 nieuwe sancties aan tegen Rusland – Doden en gewonden na Russische luchtaanvallen op Odesa en Dnipro

Door een Russische luchtaanval op een winkelgebied in de Oekraïense havenstad Odesa zijn drie doden gevallen. De terughoudendheid van Amerikaanse volksvertegenwoordigers om extra militaire hulp voor Oekraïne goed te keuren zal het land mensenlevens kosten. Dat heeft de Oekraïense president Volodymyr Zelensky gezegd. En Rusland claimt dat het opnieuw terreinwinst geboekt heeft in Oekraïne. Volg alle updates in onze liveblog.

Lees meer »

Bredere fietspaden, meer groen en stukje eenrichtingsverkeer: Guido Gezellestraat ondergaat metamorfose

De Guido Gezellelaan in Roeselare ondergaat volgend jaar een metamorfose. In het stukje tussen de Azalealaan en de Veldstraat wordt er eenrichtingsverkeer ingevoerd. Het fietspad langs de verbindingsweg tussen het centrum van Roeselare en Rumbeke wordt er verbreed van drie naar vier meter.
The post Bredere fietspaden, meer groen en stukje eenrichtingsverkeer: Guido Gezellestraat ondergaat metamorfose appeared first on KW.be.

Lees meer »

Drugs kopen, onderzoek lekken en ‘chemseks’: drie politieagenten veroordeeld na uitgebreid contact met lokale dealer

Drie agenten zijn dinsdagochtend veroordeeld voor drugsbezit in de rechtbank. D.J. (37) K.O. (53) en M.L. (51) waren actief bij politiezone Demerdal DSZ. Ze hadden alle drie contact met een lokale drugsdealer, die hun namen opgaf tijdens een ander onderzoek. De drie mannen hadden elk een apart verhaal. “Na een relationele dip sprak de dealer af voor seks onder invloed

Lees meer »

Royals op zondag – Charles ontvangt premier Sunak niet toevallig mét camera’s, en “banzai” voor jarige keizer Narihuto

Koning Charles ontvangt opnieuw premier Rishi Sunak en er kan al eens gelachen worden. Zoon William bouwt intussen huizen voor daklozen op zijn landgoed. Prinses Delphine en koning Albert zijn nog eens samen in het openbaar verschenen. Keizer Naruhito laat zich 3 keer op het balkon zien. En Jordanië rouwt. Op zondag bundelen we het kleine en grote nieuws uit

Lees meer »