Krantenkoppen

Nutswerken bijna achter de rug: heraanleg van Gruuthusestraat (N327) in Tielt kan starten

Op maandag 12 februari start de heraanleg van de Gruuthusestraat (N327) in Tielt. De nutswerken worden uitgevoerd sinds september 2023 en zijn eind januari achter de rug. Daarna kunnen de rijweg, de parkeervakken en de fietspaden vernieuwd worden. De werken in Tielt worden uitgevoerd volgens de MIA-aanpak. De werken duren tot de zomer van 2024.

Voor de Gruuthusestraat heraangelegd kon worden, vernieuwden de nutsmaatschappijen hun leidingen voor elektriciteit, water en glasvezelverbindingen. Die werken zijn eind januari klaar.

Verhoogde fietspaden

Daarna kan de heraanleg van de straat zelf starten. De stad Tielt vernieuwt de voetpaden en het Agentschap Wegen en Verkeer legt de rijweg opnieuw aan met verhoogde fietspaden en vernieuwde parkeervakken, langs de Gruuthusestraat.

De werken op de Gruuthusestraat worden uitgevoerd volgens de MIA-aanpak: Mobiliteit Innovatief Aanpakken. Met MIA zorgen we ervoor dat we kleinere ingrepen, zoals hier in de Gruuthusestraat, sneller en gemakkelijker kunnen uitvoeren”, aldus Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters. “En dat is alleen maar positief voor de veiligheid van fietsers en voetgangers!”.

Drie fases

De heraanleg van de Gruuthusestraat start op maandag 12 februari. Om de hinder voor de buurtbewoners te beperken, worden de werken in drie fases uitgevoerd. Volgens de huidige planning zijn de werken volledig achter de rug tegen het zomers bouwverlof.

(lees verder onder het plannetje)

De werken op de Gruuthusestraat worden uitgevoerd volgens de MIA-aanpak © gf

Tijdens de werken wordt de Gruuthusestraat afgesloten voor het verkeer. Fietsers volgen een omleiding via de Seyntexlaan en de Bedevaartstraat in beide richtingen.

Gemotoriseerd verkeer van en naar het centrum van Tielt rijdt om via de Zuiderring (N35g), Deinsesteenweg (N35), Felix D’Hoopstraat (N399), Adolf Loosveldtstraat (N399), Hulstplein (N399), Grote Hulststraat (N399) en de Vredestraat (N399).

The post Nutswerken bijna achter de rug: heraanleg van Gruuthusestraat (N327) in Tielt kan starten is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Kobe Vandeweghe (Daring Brugge – 2A) naar E. Zedelgem

Door de krokusvakantie en een thuismatch van Club Brugge was er niet al te veel volk op het Tempelhof voor een nochtans aantrekkelijk kijkstuk waarin Jabbeke de prima conditie accentueerde en Daring eendrachtig blijft strijden voor het behoud. Doelman Kobe Vandeweghe, uitgegroeid tot een meubelstuk op het Tempelhof, is er aan zijn laatste matchen bezig.
The post Kobe Vandeweghe (Daring

Lees meer »

T2 bij SV Loppem evalueert eerste jaar

Bij de Stormvogels vormen Jens Constant en David Van Kerschaver een gedreven en professioneel duo. Zij zijn alle twee aan hun eerste seizoen bezig langs de Begonialaan.
The post T2 bij SV Loppem evalueert eerste jaar appeared first on KW.be.

Lees meer »

Eli Iserbyt gaat dit weekend met deze Lamborghini van AEcars onder de kont op zoek naar 50ste profzege

Exclusieve wagens en profcrossers. Het gaat de jongste tijd goed samen. Wat Van der Poel en Pidcock konden, daar zorgt AEcars uit Izegem bij Belgisch kampioen Eli Isberbyt voor. Alexander Roelens stelt met plezier en als marketingstunt telkens een exclusieve wagen ter beschikking van de crosser, dit weekend is dat Lamborghini Huracan, kostprijs 219.950 euro. Wellicht niet voor u en

Lees meer »

Zwevegemse kajakkers Jasper Bonte en Tuur Bettens nemen deel aan legendarische Dusi Canoe Marathon in Zuid-Afrika

Morgenochtend staan de Zwevegemse kajakkers Jasper Bonte (30) en Tuur Bettens (35) aan de start van de Dusi Canoe Marathon in Zuid-Afrika, bekend als de zwaarste en meest legendarische kajakwedstrijd op het Afrikaanse continent. Verspreid over drie dagen moeten de atleten ongeveer 120 kilometer afleggen tussen Pietermaritzburg en Durban.
The post Zwevegemse kajakkers Jasper Bonte en Tuur Bettens nemen deel

Lees meer »

Yves Segers sluit schaatsperiode af

Er komt een einde aan het schaatsplezier op de markt. Op zondag 18 februari kunnen liefhebbers er nog een laatste keer schaatsen en om 16 uur sluit zanger Yves Segers de schaatsperiode feestelijk af. “De schaatspiste is al jaren een vaste waarde en lokte ook deze keer een massa volk naar het centrum van onze
The post Yves Segers sluit

Lees meer »

Kaaiman kiest keurig | Aalternatief

06:00 Als het op 13 oktober in Kortrijk al gaat stuiven, wat dan gezegd van Aalter? De angst slaat ons om het hart bij het lezen van dit bericht: ‘Mieke Schauvliege wordt lijsttrekker voor Groen bij de geme…

Lees meer »

Duo riskeert 18 maanden cel na acht diefstallen in Koksijde en De Panne

Twee mannen van 24 en 43 jaar oud riskeren elk 18 maanden cel en 1.200 euro boete voor een reeks van acht diefstallen en inbraken in Koksijde en De Panne. Daarbij beroofden ze onder andere een 80-jarige weduwe van haar goudwerk.
The post Duo riskeert 18 maanden cel na acht diefstallen in Koksijde en De Panne appeared first on KW.be.

Lees meer »

Tweedaags ‘Montmartre’ in Ruiselede is onverhoopt succes

De tweedaagse kunstmarkt ‘Montmartre’ in zaal Sport en Spel aan de Tieltstraat werd dit weekend een onverhoopt succes. “Een super-ervaring, er is zowat op elke stand verkocht”, juicht de tevreden organisator Lisa-Marie Billiet, die met haar recent opgericht kunstcollectief Art Blanche voor een nieuw creatief élan zorgt in Ruiselede.
The post Tweedaags ‘Montmartre’ in Ruiselede is onverhoopt succes appeared first

Lees meer »

Familieleden mogen lichaam Navalny niet zien

De familie van het Russische oppositielid Aleksej Navalny heeft nog geen toegang gekregen tot zijn lichaam. De moeder van Navalny krijgt geen toestemming om het mortuarium te betreden waar het lichaam van haar zoon zou worden bewaard.

Lees meer »

Opnieuw politiek gevangene overleden in Wit-Rusland: bezorgdheid neemt toe

In Wit-Rusland is opnieuw een politieke gevangene overleden. Het gaat om de 64-jarige activist en journalist Ihar Lednik. Dat meldt de Wit-Russische partij BSDP, waar hij lid van was. Volgens de partij overleed Lednik aan een hartstilstand. Zijn gezondheid was er aanzienlijk op achteruitgegaan in de gevangenis. Het is al de vijfde politiek gevangene die overlijdt in twee jaar tijd

Lees meer »