Krantenkoppen

Omstreden spreidingswet in Nederland goedgekeurd: “Voorzichtige hoop op einde van asielcrisis”

De Nederlandse Eerste Kamer heeft de omstreden ‘spreidingswet’ definitief aangenomen. Het wetsvoorstel werd gestemd met een ruime meerderheid van 43 senatoren, 27 collega’s stemden tegen. De wet gaat in op 1 februari. Er klinkt nu voorzichtige hoop op het einde van de asielcrisis.

Meer krantenkoppen in België

Decospan Menen kwalificeert zich voor play-offs: “We hebben juist op tijd de goeie vorm te pakken”

Decospan Volley Team Menen heeft woensdag met 0-3 (26/28, 22/25, 16/25) gewonnen bij Volley Guibertin. Daardoor is de ploeg van assistent-coach Jelle Sinnesael zeker van de play-offs. Met vijf zeges op zeven is Decospan Menen opgeklommen van de achtste naar de vierde plaats.
The post Decospan Menen kwalificeert zich voor play-offs: “We hebben juist op tijd de goeie vorm te

Lees meer »

La Cabane transformeert naar Café Erotiek voor maand februari

Voor Frederik Philipsen (35) van La Cabane mag de decoratie voor de Valentijnsmaand een beetje pikanter. In het decor hangen naast enkele hartjes ook opblaasbare sekspoppen. “Ik kwam er opeens op. La Cabane zal tot eind februari jullie Café Erotiek zijn. Vanavond vanaf 19 uur starten we met livemuziek van Denwood.”
The post La Cabane transformeert naar Café Erotiek voor

Lees meer »

Vrouw Aleksej Navalny roept wereld op om op te staan tegen regime in Rusland: “Vladimir Poetin en zijn vrienden moeten worden gestraft”

Yulia Navalnaya, de vrouw van de Russische opposant Aleksej Navalny die zou omgekomen zijn in de gevangenis, acht "Poetin en zijn vrienden" rechtstreeks verantwoordelijk voor de dood van haar man. "En dat mag niet onbestraft blijven", vindt ze. Ze roept de internationale gemeenschap op om op te staan tegen het "vreselijke Russische regime".

Lees meer »

“We kunnen de beloftes van Magnette niet zomaar aan de kant schuiven als ‘te zot voor woorden’”

Aan de andere kant van de taalgrens heeft Paul Magnette de verkiezingscampagne op zijn beurt in gang gestampt. De voorzitter van de PS laat meteen een hele resem ballonnetjes op. Ballonnetjes die de status van incontournable partij in Wallonië nog meer in de verf zetten. Zo pleit Magnette van de ene kant voor méér werk, want werk maakt voor een

Lees meer »

New York Times: VS hebben cyberaanval uitgevoerd op Iraans oorlogsschip

De Verenigde Staten zouden een cyberaanval hebben uitgevoerd op een Iraans marineschip. Dat schrijft The New York Times op basis van een militaire bron. Volgens de anonieme bron zou het schip op de Rode Zee en de Golf van Aden informatie hebben vergaard over vrachtschepen en die hebben doorgespeeld naar de Houthi-rebellen in Jemen, die de afgelopen maanden meermaals zulke

Lees meer »

Lichaam van Navalny zou terecht zijn, maar wordt streng bewaakt: “Hier gebeurt iets mysterieus”

Het lichaam van Poetin-criticus Aleksej Navalny is terecht, dat meldt de onafhankelijke Russische krant Novaya Gazeta. Het lichaam zou veel verwondingen vertonen die mogelijk het gevolg zijn van stuiptrekkingen. Intussen wordt beweerd dat Russische agenten van de FSB Navalny enkele dagen voor zijn overlijden bezocht hebben in zijn cel en beveiligingscamera’s uitgeschakeld hebben.

Lees meer »

Moet je belastingen betalen op spullen die je via tweedehandssites verkoopt? “Alleen als je winst maakt”

Wanneer je tweedehandsspullen verkoopt op het internet, moet je daar normaal geen belastingen op betalen. Platformen zoals 2dehands en Vinted spelen gegevens van verkopers wél door aan de fiscus als ze vermoeden dat het gaat om een bijverdienste met winst. Dan moet je in principe wel belastingen betalen. "De fiscus zal altijd zelf de afweging maken of het om beroepsinkomsten

Lees meer »

Burgemeester Close over drugsprobleem in Brussel: “Besloten dat politie overal aanwezig zal zijn om probleem te overwinnen”

De Brusselse burgemeester Philippe Close (PS) heeft tijdens de gemeenteraad een stand van zaken geschetst over de maatregelen die zijn politiezone reeds ondernam in de bestrijding van het drugsgeweld op het grondgebied van de stad Brussel. Volgens Close hebben verschillende betrokken Brusselse burgemeesters “samen besloten” dat de politie “overal aanwezig zal zijn om het probleem te overwinnen.”

Lees meer »