Krantenkoppen

Ongenoegen groeit over plannen NMBS om stationsloketten minder lang open te houden

Het ongenoegen groeit over de plannen van de NMBS om flink te gaan snoeien in de openingsuren van de stationsloketten. Reizigersvereniging TreinTramBus heeft over een flinke achteruitgang in de dienstverlening, het Raadgevend Comité van de Treinreizigers heeft een open brief geschreven met de vraag om bijkomend overleg en in een aantal steden komt de gemeenteraad in actie.

Meer krantenkoppen in België

Italiaans gezin anderhalf jaar na ontvoering in Mali vrijgelaten

Meer dan anderhalf jaar nadat ze waren ontvoerd door een jihadistische groepering in Mali, zijn het Italiaans echtpaar Rocco Langone en Maria Donata Caivano en hun zoon Giovanni Langone in de nacht van maandag op dinsdag vrijgelaten. Dat heeft een woordvoerder van premier Giorgia Meloni dinsdag bekendgemaakt.

Lees meer »

Von der Leyen reisde vorig jaar opvallend vaak met privéjet, onder meer tussen Brussel en Straatsburg

Europees Commissievoorzitter Ursula von der Leyen heeft vorig jaar 23 keer met een privévliegtuig gevlogen. Daarmee ligt ze ver voor op de 27 EU-commissarissen, blijkt woensdag uit een document dat opgevraagd werd door de linkse EU-politicus Martin Schirdewan. Volgens een gedragscode voor EU-commissarissen mogen privévliegtuigen alleen in uitzonderlijke gevallen worden gebruikt.

Lees meer »

Verkeershinder op drukke Staatsbaan na botsing tussen drie wagens

Op de drukke Staatsbaan (N35) in het centrum van Kortemark was er woensdagochtend aanzienlijke verkeershinder na een ongeval met drie wagens. Daarbij viel minstens één gewonde. De schade was groot.
The post Verkeershinder op drukke Staatsbaan na botsing tussen drie wagens appeared first on KW.be.

Lees meer »

Nog nooit zoveel vrouwelijke ondernemers. Julie (36) is één van hen: “Maar er zijn drempels”

Almaar meer vrouwen kiezen voor het ondernemerschap. In vijf jaar tijd is het aantal vrouwelijke zelfstandigen met een vijfde gestegen, tot het hoogste niveau ooit. Maar de mannen zijn nog altijd in overtal. Hoe groot is de kloof? En in welke sector zijn vrouwen het actiefst? Zelfstandigenorganisatie Unizo en succesvol onderneemster Julie Vets laten er hun licht op schijnen. “De

Lees meer »

Staking cabinepersoneel Brussels Airlines vanaf woensdag: 1 op de 5 vluchten geschrapt

De christelijke vakbond zet de staking van het cabinepersoneel van vliegmaatschappij Brussels Airlines door, en dat voor drie dagen vanaf morgen. Het overleg vandaag leidde niet tot een oplossing. Door staking schrapt de maatschappij woensdag circa 20 procent van de vluchten. “Ongeveer acht op de tien vluchten woensdag zullen doorgaan”, zegt Nico Cardone, woordvoerder van Brussels Airlines. Getroffen reizigers krijgen

Lees meer »

Assisen scalpelmoord – Wetsdokters maken brandhout van versie van beschuldigde

Op het assisenproces tegen Ridoan Oudaha (43) is gebleken dat de wetsdokters absoluut geen geloof hechten aan de versie van de beschuldigde. De Kortrijkzaan houdt vol dat hij zijn scalpel enkel tegen de keel van Jill Himpe (36) zette. “Het slachtoffer kan zichzelf niet de keel overgesneden hebben”, reageerde professor Werner Jacobs.
The post Assisen scalpelmoord – Wetsdokters maken brandhout

Lees meer »

Oostenrijkse “horrormoeder” riskeert levenslang omdat ze bedplassende zoon (12) maandenlang opsloot in hondenbench

Een werkloze vrouw (33) uit Oostenrijk riskeert een levenslange celstraf omdat ze haar 12-jarige zoon op een hallucinante manier mishandelde en uithongerde. De jongen plaste in bed en daarom verplichtte ze hem eerst om in een hondenmand slapen. Toen hij – op zoek naar eten – ontsnapte door van het balkon van hun flat te springen, sloot ze hem maandenlang

Lees meer »