Krantenkoppen

Ontsnapte emoe uit Hoegaarden overleeft reddingsactie niet

In de buurt van het TGV-spoor in Hoegaarden hebben de hulpdiensten een emoe kunnen vangen. De emoe was ontsnapt uit de weide van de eigenaar. Maar de grote loopvogel heeft de reddingsactie niet overleefd, vermoedelijk door de stress.

Meer krantenkoppen in België

Diksmuide spreekt negatief advies uit over natuurreservaat in Westhoek, ook landbouwers dienen massaal bezwaar in

Het Agentschap Natuur en Bos (ANB) wil het bestaand natuurbeheerplan IJzer- en Handzamevallei uitbreiden. In 2014 werd al 696 hectare goedgekeurd, maar daar moet nu 190 hectare bijkomen. Het doel is om in het gebied een type 4 natuurreservaat te creëren, het hoogst beschermde natuurgebied dat er is. Hoewel ANB dit project kan uitvoeren op grond die reeds in hun

Lees meer »

RECONSTRUCTIE. Hoe Bjorn B. (45) na nacht in Charlatan en 2 kroegen stomdronken twee wielertoeristen doodreed: “Kom je? Er liggen twee doden naast mijn auto”

Voor hij twee wielertoeristen doodreed had Bjorn B. (45) er een lange en vooral dronken nacht op zitten. Na een hevige ruzie zette hij zijn vriendin met haar valies op straat en trok hij op kroegentocht. De ene pint na de andere. Wij spraken met de mensen die hem toen tegen het lijf zijn gelopen en konden zo een gedetailleerde

Lees meer »

Brugse marktkramer wil koste wat kost zijn familie in Gaza redden: “Ze moeten nú weg uit die hel, voor het te laat is”

Hassan Abusafar, een Palestijn die al bijna twee jaar in Brugge woont, is wanhopig op zoek naar 28.000 euro om zijn broer Osama, diens vrouw Neda en hun drie jonge kinderen levend uit de hel van Gaza weg te krijgen. “De kans is zeer reëel dat ze de volgende aanvallen van Israël niet overleven.”
The post Brugse marktkramer wil koste

Lees meer »

Stad huurt superflitser voor 7.464 euro per week

Het stadsbestuur en de politie zullen de mobiele flitscamera dit jaar nog 15 weken inzetten. Uit cijfers die De Zeewacht opvroeg, blijkt dat die Lidar een goudhaantje is voor de stadskas. Schepen Maxim Donck (N-VA): “Onze waarschuwingen werken, want het aantal Oostendenaars op de bon neemt procentueel af.”
The post Stad huurt superflitser voor 7.464 euro per week appeared first

Lees meer »

Céline haalt goud op Michel Servaiswedstrijd

Komen-Waasten is een kampioene rijker. Céline Boucq, de 17-jarige studente aan de Komense hotelschool, slaagde erin om goud binnen te halen tijdens de Michel Servaiswedstrijd. De internationale competitie, waarbij deelnemers uit verschillende Europese landen het tegen elkaar opnemen, moet het horecatalent van de toekomst in de verf zetten. Tijdens zeven verschillende opdrachten, zoals het versnijden
The post Céline haalt goud

Lees meer »

Heropstanding

Er zijn veel redenen om van de Omloop te houden. De belangrijkste reden is dat hij eerst is, en daarom het vurigste verlangen blust.

Lees meer »

Fietsclub Den Heirweg Fun in een nieuw jasje

Met nieuwe fietstruien en lenteweer in zicht popelt de groep van Den Heirweg Fun om er eind maart opnieuw opuit te trekken. De fietsclub voor alle leeftijden en fietssoorten groeide in vier jaar succesvol uit tot een 50-tal leden. Veiligheid én plezier staan op nummer één tijdens de wekelijkse gemoedelijke ritten.
The post Fietsclub Den Heirweg Fun in een nieuw

Lees meer »

“Cadeau om je te leren kennen”: Viktor Verhulst en Joris Hessels houden unieke vriendschap over aan ‘De expeditie: Groenland’

Viktor Verhulst (29) en Joris Hessels (43) hebben een hechte vriendschap opgebouwd tijdens ‘De expeditie: Groenland’ en daar zijn ze beide heel dankbaar voor. “Mijn mooiste herinnering aan deze expeditie, dat ben jij toch wel”, vertelt Viktor aan Joris. En dat blijkt insgelijks. “De expeditie zonder u zou een pak zwaarder geweest zijn”, voegt Joris eraan toe.

Lees meer »