Krantenkoppen

Oorlog met Iran, nachtmerrie voor de hele wereld?

12:18 Met aanvallen in Irak, Syrië en Pakistan heeft Iran voor het eerst sinds het begin van de strijd in Gaza zelf met de spierballen gerold. Tegelijk is Teheran als de dood voor een groot conflict in het …

Meer krantenkoppen in België

Vrachtwagen met varkens vat vuur na klapband op E40 in Brugge

Donderdagmorgen even over half tien kreeg een dierentransport bestaande uit een trekker met oplegger op de E40 in Brugge een klapband. De vrachtwagenchauffeur kon haar vrachtwagen ter hoogte van de verkeerswisselaar met de E403 op de pechstrook parkeren, maar merkte meteen dat de linkerband van haar oplegger, waar een tweehonderd varkens in zaten, vuur vatte.
The post Vrachtwagen met varkens

Lees meer »

Walter Coucke krijgt Lifetime Achievement Award

Walter Coucke kreeg tijdens het Feest van de Sport een Lifetime Achievement Award. De wielerfreak in hart en nieren is een monument in het wielerwereldje. Hij was jarenlang voorzitter van de bloeiende wielerclub KSV Deerlijk-Gaverzicht en altijd sterk geëngageerd in het verenigingsleven.
The post Walter Coucke krijgt Lifetime Achievement Award appeared first on KW.be.

Lees meer »

Dragende kracht zegt jeugdhuis in Sint-Eloois-Winkel vaarwel: “Ik zal de Chaplin zeker missen”

Thomas Ghesquiere, een vaste waarde binnen het jeugdhuis, trekt de deur van ‘den Chaplin’ gedeeltelijk achter zich dicht. Thomas was jarenlang voorzitter en werkte het voorbije jaar nog mee als bestuurslid. “Ik ben inmiddels 27 jaar. Het is nu aan de nieuwe generatie om het jeugdhuis draaiende te houden.”
The post Dragende kracht zegt jeugdhuis in Sint-Eloois-Winkel vaarwel: “Ik zal

Lees meer »

Jacques en Gerda vieren briljanten huwelijksverjaardag

Jacques Raes (86) en Gerda Vermeulen (85) leerden elkaar in de jaren 50 kennen. Niet veel later – op 7 februari 1959 – gaven ze elkaar het jawoord. De liefde tussen het koppel was groot en die liefde werd bezegeld met twee kinderen. Uiteindelijk volgde er nog een kleinkind. Onlangs werden ze door burgemeester Bart
The post Jacques en Gerda

Lees meer »

Student uit Leuven moet 120.000 euro schadevergoeding betalen na dodelijk ongeval met zeventiger

Een student uit Leuven is door de politierechtbank schuldig bevonden aan een dodelijk ongeval met een zeventiger in november 2021. Hij moet 120.000 euro schadevergoeding betalen aan de familie. De man was aan het wandelen aan de universiteitscampus in Heverlee toen de twintiger hem met hoge snelheid met de fiets aanreed. Het slachtoffer viel en overleed een dag later aan

Lees meer »

“Dit is triviaal, niemand zal hierdoor gedrag veranderen”: experts ontgoocheld over nieuwe alcoholslogan

Het Vlaams Expertisecentrum voor Alcohol en andere Drugs (VAD) is bijzonder scherp voor de nieuwe slogan die door de sector is voorgesteld als waarschuwing voor het drinken van alcohol: "Ongelooflijk triviaal", klinkt het bij het VAD, "dit zal niemand zijn gedrag doen veranderen." Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) krijgt binnenkort het laatste woord.

Lees meer »

Alpenroos In Concert, voor de liefhebbers van volkse blaasmuziek: “De toehoorders verrassen”

Het voorjaarsconcert van Alpenroos is langzamerhand een traditie geworden in de geschiedenis van deze plaatselijke blaaskapel. Menig liefhebber van de Egerländer-, Böhmische en Mährische blaasmuziek heeft jaarlijks rendez-vous met dit blaasorkest, dat gewoontegetrouw tijdens een weekend in maart zijn ‘dubbelconcert’ presenteert. Ook dit jaar nodigen dirigent, bestuur en muzikanten de blaaskapellenfans op ‘Alpenroos in concert – editie 42’ uit.
The

Lees meer »