Krantenkoppen

Op bezoek bij Fernand Huts’ dino in Zwitserland: ‘Trinity wordt een trekpleister voor de Boerentoren’

Lees het volledige artikel op de website van De Morgen.

Meer krantenkoppen in België

Tuincentra profiteren van warme krokusvakantie: tot 40 procent meer omzet

Donderdag tikte het kwik zestien graden aan en vorst lijkt zich deze krokusvakantie te beperken tot het diepvriesvak. Onze groene vingers jeuken bij het zien van de ontluikende natuur buiten. Dat hebben de tuincentra geweten. Waar we ons oor te luisteren legden, noteerden we 10 tot 40 procent meer omzet dan anders. Al schuilt er een addertje onder het gras:

Lees meer »

Verjaardagscadeautje levert vrouw een werkstraf van 46 uur op

De 25-jarige A.W. uit Aalst werd op 21 november 2021 betrapt met een grote hoeveelheid drugs op zak. Daarvoor gaf ze een wel heel opmerkelijk excuus aan de rechter, die haar veroordeelde tot een werkstraf.
The post Verjaardagscadeautje levert vrouw een werkstraf van 46 uur op appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE GAZA. Israël zegt Rafah aan te vallen als gijzelaars niet vrij zijn voor ramadan

Hamas dreigt ermee om uit de gesprekken over een mogelijk staakt-het-vuren te stappen als er niet snel bijkomende hulp geleverd wordt aan de Gazastrook. Duizenden Israëli’s hebben betoogd tegen het beleid van premier Benjamin Netanyahu. Intussen is het Nasser-ziekenhuis in de zuidelijke stad Khan Younis, het tweede grootste ziekenhuis van Gaza, “volledig buiten werking”. Dat meldt het gezondheidsministerie van Gaza.

Lees meer »

“Geen airco, dat kan toch niet!”: Astrid Coppens en Natalia moeten wagens inruilen voor goedkoper model in ‘Back to reality’

in ‘Astrid en Natalia: back to reality’ ruilen Astrid Coppens en Natalia Druyts hun glamoureuze bestaan in voor een sober leven als alleenstaande mama’s. Ook hun comfortabele wagens moeten plaats ruimen voor een goedkoper model. En daar zitten natuurlijk niet alle opties in, zoals airconditioning… “Geen airco, dat kan toch niet?” Astrid maakt zich dan weer meer zorgen over parkeren

Lees meer »

Kaaiman kiest keurig | Heldendom

06:00 De meningen over Aleksej Navalny vallen uiteen in twee strekkingen. Voor politiek correct denkenden is hij een held, in Kaaimans stamcafé noemen ze hem ‘ne stoemmerik’. Leek bovendien op Paul Van Tigc…

Lees meer »

Matthieu Terryn heeft instant spijt van zijn keuze en ex-zangeres van ‘Milk Inc.’ doet intrede in ‘The Voice van Vlaanderen’

Matthieu Terryn kon zich voor het hoofd slaan in de aflevering van ‘The Voice van Vlaanderen’ vrijdag. Wanneer de stoel draait na de auditie van Amelie, heeft hij instant spijt van zijn beslissing. Hij haalde ook een topper binnen, want Merel heeft heel wat zangervaring opgedaan bij Milk Inc. Dit waren de strafste blind auditions van ‘The Voice van Vlaanderen’.

Lees meer »

Rollend energiefonds investeert stevig in een energiezuinig stadspatrimonium

Het rollend energiefonds van Stad Kortrijk investeerde in 2023 voor € 411.913 aan energiebesparende maatregelen in het stedelijk patrimonium. Door de unieke werking van het rollend energiefonds wordt dit opnieuw aangevuld met € 505.568 en zo bevat het fonds meer dan bij het begin van vorig jaar. Dit jaar zal er voor meer dan een miljoen worden geïnvesteerd.
The post

Lees meer »

“Sinds coronapandemie meer mentale gezondheidsproblemen bij Europese jongeren”

Sinds de coronapandemie hebben meer Europese jongeren last van mentale gezondheidsproblemen. Dat stelt Unicef in een maandag gepubliceerd rapport over het welzijn van kinderen in de Europese Unie. Met de Europese verkiezingen in aantocht vraagt de VN-kinderrechtenorganisatie een brede, sectoroverschrijdende strategie voor mentale gezondheid met duidelijke doelen en budgetten op Europees niveau.

Lees meer »

“Wat hij gedaan heeft is degoutant”: Roger Waters haalt fel uit naar U2-frontman Bono na speech over Israël

“Iedereen die hem kent, moet naar hem toe gaan, hem bij zijn enkels oppakken en eens goed door elkaar schudden.” Roger Waters, de voormalige bassist van de rockgroep Pink Floyd, is niet mals voor de Ierse zanger Bono. Die laatste wou tijdens een recent optreden van U2 een eerbetoon brengen aan degenen die omgekomen zijn tijdens het Israëlische muziekfestival Supernova.

Lees meer »

40 procent minder skiongevallen dan vorig jaar

Europ Assistance heeft 40 procent minder skidossiers geopend in deze krokusvakantie in vergelijking met de krokusvakantie van vorig jaar. Dat heeft de verzekeraar bekendgemaakt voor het vertrek van de traditionele ‘gipsvlucht’, een jaarlijkse repatriëringsvlucht met gewonden.

Lees meer »