Krantenkoppen

Openlijke steun voor Eddy Snelders valt weg: vrouw Bé De Meyer woont elders, stiefdochter wacht nog op excuses

Met drie spy camera’s filmde ex-voetbalcommentator Eddy Snelders (64) heimelijk en jarenlang zijn eigen familie alsook vrouwen uit hun entourage. Hij deed dat zowel thuis in zijn villa in Brasschaat als in zijn Ardeens vakantiehuis. Verschillende potentiële slachtoffers stapten intussen naar de politie.

Meer krantenkoppen in België

N-VA wil komende jaren “zo goed als geen” vluchtelingen opvangen

Als het van de N-VA afhangt, moet het aantal instromende vluchtelingen de komende jaren “minimaal of zo goed als nul” zijn. Daarvoor wil de partij gebruikmaken van het nieuwe Europese ­migratiepact. “Als landen een compensatiesom kunnen betalen in plaats van asielzoekers op te vangen, willen we daarvan gebruikmaken.”

Lees meer »

Pommelien Thijs wordt omvergereden in nieuwe clip: “We willen niet choqueren, maar willen wel dat dit binnenkomt”

Pommelien Thijs (22) is het gezicht van een nieuwe VRT-campagne rond verkeersveiligheid. Om het gebruik van gsm’s in het verkeer af te raden, schreef ze het nummer ‘Het beste moet nog komen’ en speelt ze in een videoclip iemand die omvergereden wordt. “Choqueren willen we niet, we willen dat mensen twee keer gaan nadenken voor ze hun gsm gebruiken.”

Lees meer »

Acid aangeslagen na veroordeling voor ‘exposen’ Reuzegommers: “20.000 euro schadevergoeding had ik liever naar ouders Sanda Dia zien gaan”

De 24-jarige Nathan Vandergunst, alias Acid, is donderdagvoormiddag in de rechtbank van Brugge veroordeeld voor belaging. Hij kreeg een celstraf van drie maanden met uitstel opgelegd voor het ‘exposen’ van enkele Reuzegommers in de nasleep van de zaak-Sanda Dia, net als een boete van 800 euro en een voorlopige schadevergoeding van 20.000 euro. Hij was duidelijk onder de indruk na

Lees meer »

“Iedereen heeft een titel in ons gezin”: prinsen en prinsessen onder één dak

Ten huize Defever – Decrock zijn er aan prinsen en prinsessen geen gebrek. Wim Decrock werd in 2016 Prins Carnaval van Poperinge. Zijn zoon Yentl (19) werd in datzelfde jaar ook jeugdprins. Zijn partner Griet Defever (43), dochter Fiebe Decrock (16) en plusdochter Kyana Declercq (15) waren in 2023 allemaal regerende prinsessen in Poperinge. Griet is huidig Prinses Carnaval van

Lees meer »

Tijdlijn juridische strijd

2006: Julian Assange richt klokkenluiderssite WikiLeaks op.2010, april-december: Publicatie tienduizenden geheime documenten.2010, augustus: Assange wordt in Zweden aangeklaagd wegens verkrachting. 2012: Assange krijgt diplomatiek asiel van Ecuador.2016: WikiLeaks publiceert tienduizenden gehackte e-mails rond de Amerikaanse presidentsverkiezingen die de Democratische kandidaat Hillary Clinton in verlegenheid brengen.2018: Assange wordt aangeklaagd in de VS wegens hulp bij een poging om overheidssystemen te hacken.2019,

Lees meer »

Oostende plaatst twee nieuwe vaste flitspalen en ook de LIDAR komt terug: “Al extreme snelheden tot 170 per uur gemeten”

In Oostende komen twee nieuwe vaste flitscamera’s. Het gaat om de Gistelsesteenweg waar er een maximumsnelheid geldt van 50 kilometer per uur, en de Stuiverstraat, waar 30 kilometer per uur de maximumsnelheid is. “Tegen eind maart treden ze allebeide in werking”, zegt schepen van Handhaving, Maxim Donck (N-VA).
The post Oostende plaatst twee nieuwe vaste flitspalen en ook de LIDAR

Lees meer »

Parket wil ‘Plopsa-terrorist’ Peter C. (47) interneren: “Maar er is geen sprake van een misdrijf. Enkel van psychische problemen”

Het federaal parket wil Peter C. (47) – de man die verdacht wordt van een verijdelde aanslag op de verkiezing van Miss België vorig jaar – interneren. Dat bevestigen bronnen aan onze redactie. Woensdag komt de zaak voor de raadkamer, die zal moeten beslissen of C. zich moet verantwoorden voor een rechter. Hoort de man in de gevangenis of niet?

Lees meer »

Proper Strand Lopers in 2023: meer afval, meer vrijwilligers

Proper Strand Lopers kijkt in zijn jaarverslag terug op 2023. Er werd meer volume afval geregistreerd, met een stijging van zeven procent op strand en duinen en zestien procent in de kustgemeenten. “Wat ons het meest verheugt, is dat we meer mensen konden bereiken en zo nog meer kunnen sensibiliseren”, zegt coördinator Tim Corbisier.
The post Proper Strand Lopers in

Lees meer »

TERUGLEZEN GAZA. Hamas kraakt ‘toekomstplan’ voor Gaza van Netanyahu – VN-experten vragen wapenembargo tegen Israël

Onafhankelijke experten van de Verenigde Naties roepen op tot een wapenembargo tegen Israël. Exportlanden zouden het internationale humanitaire recht schenden als wapens die door hen geleverd worden ingezet zouden worden in de oorlog in de Gazastrook. De Israëlische premier Benjamin Netanyahu presenteerde zijn oorlogskabinet voor het eerst een formeel plan voor wat er met de Gazastrook moet gebeuren na de

Lees meer »

Beurskoers cosmeticagigant L’Oréal piekt op 455 euro. Slimme belegging of net tijd om te verkopen?

De beurskoers L’Oréal schurkt weer aan tegen zijn absolute piek. Op de beurs van Parijs noteert het aandeel van het Franse cosmeticabedrijf momenteel tegen zowat 455 euro. Wie het op kerstavond 1999 cadeau kreeg, heeft de waarde ervan intussen maal zes zien gaan. Nog steeds een goede belegging voor in uw portfolio? Of net het moment om te verkopen winst

Lees meer »