Krantenkoppen

Opgelet voor de onderkant, de ruitenwissers en… geen Dreft: dit doe je best met je wagen nu de winterprik voorbij is

Nu de winterprik voorbij is, is het hoog tijd om je auto grondig te reinigen. Strooizout is immers een van de grootste vijanden van auto’s: het tast alle onderdelen aan. Maar ga je best naar een carwash, of kan je die laatste zoutresten thuis met de hogedrukreiniger wegspuiten?

Meer krantenkoppen in België

N-VA verzamelt bezwaren tegen woontoren

Het openbaar onderzoek is momenteel lopende voor het prestigieuze bouwproject Petit Rouge op de Zeedijk. Oppositiepartij N-VA zet mee de schouders onder het protest: onder meer gemeenteraadsleden Kurt Decleer en Daphné Dumery boden vorig weekend een handje hulp bij het opmaken van de bezwaarschriften.
The post N-VA verzamelt bezwaren tegen woontoren appeared first on KW.be.

Lees meer »

Senioren laten hun stem horen in Bredene

Op donderdag 21 maart organiseert Vief Bredene een vertoning van het theaterstuk ‘De Generatie’ waarin een twintigtal senioren hun verhalen vertellen.
The post Senioren laten hun stem horen in Bredene appeared first on KW.be.

Lees meer »

Hof van beroep buigt zich over zaak van juwelier uit Oostakker die overvaller doodschoot: handelde hij uit vrije wil? 

In de zaak rond de juwelier uit Oostakker bij Gent die vijf jaar geleden een overvaller doodschoot, zullen twee psychiaters moeten oordelen of de juwelier uit vrije wil heeft geschoten. De advocaat van de juwelier had dat gevraagd. Vorig jaar veroordeelde de rechtbank de juwelier tot een celstraf van tien maanden met uitstel, voor uitgelokte doodslag. Maar daar ging de

Lees meer »

Eerst wel, dan niet, en nu dan toch schurft vastgesteld in Leuvense crèche

In de kinderopvang De Girafant in Leuven is eind januari een geval van schurft vastgesteld. Onlangs werd een tweede geval ontdekt. Hoewel eerst werd vermoed dat de tweede besmetting geen schurft was, blijkt dat nu wel zo. Dat heeft Zorg Leuven, de groep waartoe de crèche behoort, bekendgemaakt. Extra maatregelen zijn evenwel niet nodig, omdat er al ruim een week

Lees meer »

INTERVIEW. Het ongelofelijke verhaal van Diane Foley (75), wier zoon door IS werd onthoofd. “Ik ben zijn moordenaar gaan opzoeken in de gevangenis”

Ze wilde de beul van haar zoon in de ogen kijken, met hem spreken, zijn verhaal kennen. En daarmee verbaast de Amerikaanse Diane Foley de wereld. Want zij is de moeder van Jim Foley (40), de eerste gijzelaar die door IS-terroristen werd onthoofd, een executie die een schokgolf door de wereld joeg en die haar op de gruwelijkste manier trof.

Lees meer »

“Traditie die we moeten koesteren”: vinkenmaatschappij Niet Rijk maar Recht uit Meulebeke bestaat 175 jaar

Op zondag 18 februari was er feest bij de Koninklijke Vinkenmaatschappij Niet Rijk maar Recht naar aanleiding van het 175-jarig bestaan van de vereniging. In het kasteel Ter Borcht in Meulebeke werden de bestuursleden en leden plechtig ontvangen.
The post “Traditie die we moeten koesteren”: vinkenmaatschappij Niet Rijk maar Recht uit Meulebeke bestaat 175 jaar appeared first on KW.be.

Lees meer »