Krantenkoppen

“Oppenheimer” grootste kanshebber bij de Oscars met 13 nominaties, “Barbie” heeft er 8

De film "Oppenheimer" maakt de meeste kans op een Oscar. De film van Christopher Nolan, over de ontwikkeling van de atoomboom in de Tweede Wereldoorlog is maar liefst 13 keer genomineerd. Andere grote kanshebbers zijn "Poor things" met 11 nominaties en "Killers of the flower moon" met 10 nominaties. Blockbuster "Barbie" haalt 8 nominaties binnen. Dat heeft de Academy net bekendgemaakt op een persconferentie. De filmprijzen worden op 10 maart uitgereikt.

Meer krantenkoppen in België

Oudercomité van De Waaier in Watou pakt uit met fuif ‘Flashback’: “Voor iedereen die zin heeft in een leuk feestje”

Het oudercomité van vrije basisschool De Waaier uit Watou pakt uit met een originele manier om de school financieel te steunen. Op zaterdag 2 maart organiseren ze Flashback, een fuif voor iedereen die zin heeft in een leuk feestje.
The post Oudercomité van De Waaier in Watou pakt uit met fuif ‘Flashback’: “Voor iedereen die zin heeft in een leuk

Lees meer »

Zaak-Horner ontploft helemaal: anonieme bron lekt vermeende WhatsApp-conversatie van Red Bull-teambaas met jongedame

Een nieuwe wending in de zaak Christian Horner zorgt voor ongeziene chaos bij Red Bull: een anonieme bron lekte een hele hoop WhatsApp-berichten die de Red Bull-teambaas naar de jongedame die hem beschuldigde van grensoverschrijdend gedrag zou hebben gestuurd. En die berichten, die wij konden inkijken, bevestigen dat er wel degelijk iets aan de hand was tussen de twee.

Lees meer »

Schrikkelbaby’s geboren in Waregem en Kortrijk

Een kindje krijgen is altijd bijzonder, maar op een schrikkeldag geboren worden, is toch extra uniek. Enkel om de vier jaar telt februari 29 dagen, dus in theorie valt de verjaardag van deze kindjes maar om de vier jaar. Ook in West-Vlaanderen werden verschillende schrikkelbaby’s geboren, waaronder in het O.L.V. van Lourdes Ziekenhuis in Waregem en het AZ Groeninge in

Lees meer »

Amerikaanse maanlander Odysseus ligt allicht op zijn zij, “maar hij is stabiel en communiceert met de aarde”

Maanlander Odysseus van het Amerikaanse privébedrijf Intuitive Machines die op de maan is geland, ligt waarschijnlijk op zijn zij. Dat heeft Intuitive Machines laten weten. Vermoedelijk is het toestel tijdens de laatste fase van de landing omgevallen en tot stilstand gekomen tegen een rotsblok. "Maar we communiceren met de lander", klinkt het. Dit weekend worden de eerste foto’s verwacht.

Lees meer »

Brugse stadsschrijver Marieke De Maré: “Ik wil de lezers doen nadenken”

In haar tweede roman ‘Ik ga naar de schapen’ beschrijft Marieke De Maré een dorpje doodgewone mensen, bij wie het schijnbaar goed gaat. “Schijn bedriegt, elk van mijn personages draagt littekens uit zijn jeugdjaren”, vertelt de Brugse stadsschrijver.
The post Brugse stadsschrijver Marieke De Maré: “Ik wil de lezers doen nadenken” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Goud voor Lionel en Alice na ontmoeting op Kortemark kermis

Lionel Watteyne (75) en Alice Dewulf (72) uit de Leopoldlaan hebben hun gouden huwelijksjubileum gevierd. Lionel en Alice baatten tijdens hun actieve beroepsloopbaan een melkveebedrijf uit in het Hoogleedse gehucht Sint-Jozef De Geite. Ze wonen sinds 2008 in Staden.
The post Goud voor Lionel en Alice na ontmoeting op Kortemark kermis appeared first on KW.be.

Lees meer »

Nieuw spelprogramma van Axel Daeseleire staat al volledig op Streamz: “Ik heb er mijn bedenkingen bij”

In een nieuw programma op VTM laat Axel Daeseleire (55) kandidaten kiezen tussen ‘bekend’ of ‘onbekend’ in een spel waar niemand de regels kent. Risico’s nemen of op veilig spelen, vertrouwde paden bewandelen of kiezen voor uitdaging, spanning en avontuur? In deze Showbits maakt Axel je warm voor ‘Het onbekende’, elke maandagavond bij VTM.

Lees meer »

EXCLUSIEF INTERVIEW. Het ongelofelijke verhaal van Diane Foley (75), wier zoon door IS werd onthoofd. “Ik ben zijn moordenaar gaan opzoeken in de gevangenis”

Ze wilde de beul van haar zoon in de ogen kijken, met hem spreken, zijn verhaal kennen. En daarmee verbaast de Amerikaanse Diane Foley de wereld. Want zij is de moeder van Jim Foley (40), de eerste gijzelaar die door IS-terroristen werd onthoofd, een executie die een schokgolf door de wereld joeg en die haar op de gruwelijkste manier trof.

Lees meer »

Mama van Kenza overleefde genocide in Rwanda: “Mijn ouders niet, maar mijn dochter is vandaag Miss België voor hén”

“Dank u, mama. Voor de Rwandese roots, en om mij in het Frans op te voeden.” Nog voor ze tot Miss België gekroond werd, bracht Kenza Ameloot (21) op het podium een uitvoerige serenade aan mama Joseline Gakire (68). Een wonder dat zij er vandaag überhaupt nog bij is. “Mijn beide ouders zijn vermoord in de genocide in Rwanda, maar

Lees meer »