Krantenkoppen

Oppositie scherp voor Vandenbroucke na nieuwe beelden over vermeend gesjoemel door topambtenaar: “Wanneer grijpt hij in?”

Er zijn nieuwe beelden opgedoken met aanwijzingen voor gesjoemel door een topambtenaar bij de FOD Volksgezondheid. Oppositiepartijen N-VA, Vlaams Belang en PVDA reageren geschokt en vragen om meer uitleg van bevoegd minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit), maar die gaat daar voorlopig niet op in. “Hoeveel alarmsignalen gaat hij nog negeren?”

Meer krantenkoppen in België

Brand onthult cannabisplantage: Drie verdachten voor rechter

Drie mannen met de Albanese nationaliteit moesten zich dinsdagmorgen verantwoorden voor hun aandeel in een cannabisplantage. Die werd op 25 november 2022 ontdekt nadat er brand uitbrak. Er werden celstraffen tot 3 jaar gevorderd.
The post Brand onthult cannabisplantage: Drie verdachten voor rechter appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Ik kon het vel zo van mijn borsten halen”: Jacky Lafon werd ooit gedefibrilleerd op de set van ‘Familie’

Nog voor de uitzending van ‘De tafel van Gert’ donderdagavond van start ging, verraste Jacky Lafon (77) de hele studio met een opvallende anekdote: “Ik ben ooit gedefibrilleerd bij ‘Familie’.” Jacky was wel even een belangrijk detail vergeten. Het was niet de actrice zelf die onwel was geworden, wel haar iconische personage Zatte Rita.

Lees meer »

Voedsel nog nooit zo goedkoop, maar dat komt met grote kost

Volgens een berekening van econoom Pierre-Alexandre Billiet geven we sinds de negentiende eeuw een steeds kleiner percentage van ons inkomen uit aan voeding: een daling van 60 procent in 1850 naar 16 procent vandaag. Al brengt die trend wel verborgen kosten met zich mee.

Lees meer »

Politie ontmantelt hackersbende die gevoelige informatie over inwoners Geraardsbergen publiceerde, stad stelt zich burgerlijke partij

Geraardsbergen gaat zich burgerlijke partij stellen in het onderzoek tegen hackersgroep Lockbit. Die raakte 2 jaar geleden binnen in het computersysteem van Geraardsbergen en maakte gevoelige informatie over inwoners van de stad bekend. Dat gebeurde nadat Lockbit al 2 keer losgeld geëist had. Na een wereldwijd onderzoek, is Lockbit nu ontmanteld.

Lees meer »

Fans zullen massaal aanwezig zijn als Acid straf te horen krijgt: “Er zou wel eens zwaar protest kunnen uitbreken”

“Een protest? Dat kan zeker.” Want wanneer straks YouTuber Acid (24) een zware straf krijgt voor zijn Reuzegom-video, zullen zijn jonge fans steigeren. “Misschien wordt hij wel zwaarder gestraft dan een pedofiel. Dat maakt mij boos.” Wij laten hén aan het woord. “Volgens de app van de NMBS ben ik 2,5 uur onderweg. Maar ik moét erbij zijn.” Of hoe

Lees meer »

Op zaterdag 23 maart ook ‘nineties & nillies’-party in zaal Valentino

Daar waar de het muziektijdperk van de Muziekoffensief 75’89 eindigt, starten de nineties & nillies. Een muziekperiode die de organisatoren uit de vergeethoek willen halen. Bob Van Maele, Stef Mulier en Henri Staels zullen op 23 maart zal Valentino omtoveren tot een danstempel.
The post Op zaterdag 23 maart ook ‘nineties & nillies’-party in zaal Valentino appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE GAZA. Families van Israëlische gijzelaars slaken noodkreet in Brussel: “Er moet meer druk gezet worden om hen vrij te krijgen”

Tijdens een persconferentie in de Europese wijk van Brussel hebben familieleden van Israëlische gijzelaars een noodkreet geslaakt. “De nachtmerrie duurt nu al vier maanden, er moet meer druk gezet worden om hen vrij te krijgen”, klonk het in een emotionele oproep aan de Europese Unie en de internationale gemeenschap.Volg alle ontwikkelingen in onze liveblog.

Lees meer »

N-VA pleit voor slimme slagbomen op hellingen Zeedijk

De Blankenbergse N-VA is niet te vinden voor de intentie van het stadsbestuur om de slagbomen aan de hellingen naar de Zeedijk tijdens de zomermaanden weg te nemen en overtreders te beboeten met ANPR-camera’s.
The post N-VA pleit voor slimme slagbomen op hellingen Zeedijk appeared first on KW.be.

Lees meer »