Krantenkoppen

Oproep | Hoe gaat u om met de schermtijd van uw kind?

Peppa Pig wordt gearresteerd en Paw Patrol bombardeert een school. De Standaard ontdekte dat het maar een halfuur duurt vooraleer kinderen op Youtube vaak gewelddadige content tegenkomen die niet voor hen bedoeld is. Een tablet of smartphone is de perfecte babysit voor jonge ouders die even tijd voor zichzelf willen. Wel is het nuttig daarbij grenzen te stellen. “Laat je niet afschrikken en beperk de schermtijd van je kinderen met een kookwekker”, zei kinderpsychiater Binu Singh in deze krant.

Meer krantenkoppen in België

Te koop: boot van mensensmokkelaars, veertig zwemvesten inbegrepen

Een zodiac, een opblaasbare motorboot, die in beslag werd genomen tijdens een onderzoek naar mensensmokkel aan de kust wordt openbaar verkocht op de overheidswebsite Finshop. Wie het hoogste bod doet, krijgt er zelfs veertig reddingvesten en jerrycans met benzine bij. “Onbegrijpelijk, choquerend zelfs”, klinkt het in politiekringen.

Lees meer »

Inspiratie voor duurzame kleding op eerste Fair Fashion Day in Kortrijk

Zaterdag 24 februari tussen 14 en 18 uur wordt de eerste Kortrijkse Fair Fashion Day in Texture georganiseerd. Twee derde van de kleding in onze kleerkast dragen we zelden of nooit. Op de inspiratiedag scoor je massa’s tips en tricks om je kleerkast sober, duurzaam en toch mooi te houden.
The post Inspiratie voor duurzame kleding op eerste Fair Fashion

Lees meer »

Nieuwe uitbater Delhaize: “Straks rij ik met fiets van De Munt naar de Westlaan en vice versa”

De laatste van de 128 winkels van Delhaize vonden zopas een overnemer, in Roeselare zijn dat met Tijs Beernaert en Michèle Devos bekende namen. Sinds twee jaar runnen ze immers de Proxy Delhaize op De Munt. Een stadswinkel, maar straks komt daar ook een ‘grote’ Delhaize bij. “We zien het volledig zitten. De winkels liggen maar 900 meter uit elkaar.

Lees meer »

KIJK. Voor deze gehandtekende sneakers van Donald Trump bood een Russische CEO 9.000 dollar

Zaterdag stelde voormalig Amerikaans president Donald Trump zijn eigen sneakerlijn voor op Sneaker Con, een grote sneakerbeurs in Philadelphia, in de Amerikaanse staat Pennsylvania. Hij had ook al een exemplaar bij van zijn eigen sneaker, een gouden schoen met de Amerikaanse vlag op. Dat paar handtekende hij en werd even later geveild. Het winnende bod was van Roman Sharf, oprichter

Lees meer »

Bobi, “de oudste hond aller tijden”, is zijn titel kwijt

Bobi, die officieel de oudste hond aller tijden was, is die titel kwijt. Toen de hond eind oktober vorig jaar overleed, was hij 31 jaar en 165 dagen oud. Guinness World Records, dat wereldrecords registreert, heeft na een onderzoek nu de titel afgenomen. Na Bobi’s dood waren veel vragen gerezen over zijn leeftijd. "Er is geen sluitend bewijs gevonden dat

Lees meer »

Elke dag krijgen honderd illegalen een bevel om ons land te verlaten: “Bij sommigen is het al het zoveelste en dat is frustrerend”

Het zorgt voor extra werk maar vooral voor frustraties bij politiemensen als ze weer eens iemand hebben opgepakt die nadien met een bevel om het grondgebied te verlaten op straat wordt gezet. Vorig jaar kregen gemiddeld honderd illegalen per dag zo een document. Hoeveel er daarvan effectief vertrokken zijn, is niet geweten. “Alleszins heel weinig”, klinkt het in politiekringen.

Lees meer »

Israël waarschuwt voor offensief tegen Rafah bij start van ramadan

Het Israëlische leger zal een offensief op de Palestijnse stad Rafah lanceren als alle Israëlische gijzelaars tegen 10 maart nog niet zijn vrijgelaten. Dat is zondag meegedeeld door de Israëlische minister Benny Gantz, die deel uitmaakt van het oorlogskabinet. Op 10 maart start wellicht de ramadan, de islamitische vastenperiode.

Lees meer »

Kaaiman kiest keurig | Planbureaucratie

06:00 Er zijn in dit land slechts twee betrouwbare instellingen: De Tijd en de Nationale Bank van België. Al de rest zijn niet-betrouwbare instellingen. Een eliteplaats daarbij wordt ingenomen door het Plan…

Lees meer »