Krantenkoppen

Organisatie E3 Saxo Classic haalt aanstootgevende cartoon rond Wout van Aert weg: “Wilden niemand schofferen”

De organisatie van de E3 Saxo Classic heeft heel wat kritiek over zich heen gekregen na het uitbrengen van een aanstootgevende cartoon. Enkele uren later werd de tweet al verwijderd en volgden ook excuses. "We hebben de cartoon verkeerd ingeschat", klonk het.

Meer krantenkoppen in België

N-VA wil komende jaren “zo goed als geen” vluchtelingen opvangen

Als het van de N-VA afhangt, moet het aantal instromende vluchtelingen de komende jaren “minimaal of zo goed als nul” zijn. Daarvoor wil de partij gebruikmaken van het nieuwe Europese ­migratiepact. “Als landen een compensatiesom kunnen betalen in plaats van asielzoekers op te vangen, willen we daarvan gebruikmaken.”

Lees meer »

Bagage wordt beperkt op Franse hogesnelheidstreinen

De Franse spoorwegen hebben het bagagebeleid op de hogesnelheidstreinen van het type InOui gewijzigd. Sinds vorige week geldt een beperking tot twee valiezen van maximaal 70cm x 90cm x 50cm en één stuk handbagage (30cm x 40cm x 15cm) per persoon. Tot nu was er niet echt een beperking, behalve dat elke passagier in staat moest zijn om zijn eigen

Lees meer »

Nederlandse politie houdt 300 klimaatactivisten aan die snelweg blokkeren

Ruim 300 klimaatactivisten van Extinction Rebellion brachten Amsterdam-Noord zaterdagnamiddag in rep en roer door de snelweg A10 te blokkeren. De politie greep snel in en arresteerde de actievoerders, die werden afgevoerd in bussen. Allen werden inmiddels vrijgelaten, met uitzondering van een eerste groep van 27 personen. Het onderzoek naar hen loopt nog, liet een politiewoordvoerder weten.

Lees meer »

Antwerpse bisschop Johan Bonny bood ontslag aan bij paus na uitzending ‘Godvergeten’: “Om me volledig te kunnen toespitsen op ondersteuning van slachtoffers”

De Antwerpse bisschop Johan Bonny heeft na het uitzenden van het tv-programma ‘Godvergeten’ over seksueel misbruik in de kerk zijn ontslag aangeboden aan de paus, “om me volledig op de ondersteuning van slachtoffers te kunnen toespitsen”. Dat heeft Bonny gezegd in een zitting van de Kamercommissie over het misbruik.

Lees meer »

Beenhesp ten voordele van verbroedering met Staden

De Werkgroep Staden (B) – Staden (D) organiseert op zondag 10 maart een maaltijd ten voordele van de Werkgroep. Dit jaar wordt er eind juli verbroederd in het Duitse Staden.
The post Beenhesp ten voordele van verbroedering met Staden appeared first on KW.be.

Lees meer »

Trump moet van rechter in totaal 454 miljoen dollar betalen in fraudezaak

De Amerikaanse oud-president Donald Trump moet van de rechter in New York in totaal 454 miljoen dollar (419 miljoen euro) betalen in het fraudeproces tegen hem. Bovenop de boete van bijna 355 miljoen dollar die de rechter hem vorige week oplegde, komt nog eens 99 miljoen dollar aan rente. Dat staat in een officiële bekendmaking die de rechtbank vrijdag heeft gepubliceerd.

Lees meer »

Kritische tussenkomsten in gemeenteraad Wevelgem over De Lijn: “Tussenstop tot 50 minuten”

Yves Goddeeris (Vooruit) en Jelle Stragier (Groen) hebben tijdens de gemeenteraad vragen gesteld bij de nieuwe vervoersregeling van De Lijn. Goddeeris wou weten of er iets wordt gedaan aan de omslachtige verbinding met Roeselare, Stragier vroeg zich af of de gemeente financieel kan tussenkomen voor sommige mensen. Het antwoord van het college, samengevat: De Lijn zal het plan evalueren, en

Lees meer »

Stadsbestuur Izegem legt nachtwinkels strengere regels op

Nachtwinkels in Izegem zullen binnenkort aan strengere regels moeten voldoen. De stad wil zo een wildgroei aan nachtwinkels tegengaan en de overlast voor buurtbewoners beperken. Zo zullen nachtwinkels zich niet langer kunnen vestigen op minder dan een kilometer van een bestaande nachtwinkel. Er komt ook een verbod voor de nachtwinkels om tussen mei en oktober alcoholische dranken te verkopen tussen

Lees meer »

KV Kortrijk blijft rode lantaarn na nederlaag tegen Union

Union heeft zich zondag niet laten verrassen op bezoek bij rode lantaarn KV Kortrijk. De leider won met 1-3 in het Guldensporenstadion, dankzij doelpunten van Mathias Rasmussen (8.), Alessio Castro-Montes (17.) en Mohamed Amoura (52.). Isaak Davies (54.) milderde voor De Kerels.
The post KV Kortrijk blijft rode lantaarn na nederlaag tegen Union appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vier transgender personen stellen Amsterdams ziekenhuis aansprakelijk na mislukte gezichtsoperaties: “Ernstige fouten”

Vier transgender personen stellen het ziekenhuis Amsterdam UMC aansprakelijk voor schade door mislukte gezichtsoperaties. Dat blijkt uit onderzoek van Zembla, een tv-programma van de Nederlandse publieke omroep BNNVara. “Het ziekenhuis heeft ernstige fouten gemaakt bij kwetsbare personen”, zegt hun advocaat Johan Oosterhagen. Het gaat onder meer om een mislukte neusoperatie en een kaakcorrectie.

Lees meer »