Krantenkoppen

Parket vordert tien jaar cel voor extreem intrafamiliaal geweld: “Hij volgde zelfs haar hartslag vanop afstand. Als die verhoogde, werd hij wantrouwig”

Het openbaar ministerie heeft tien jaar celstraf geëist tegen Ronny G. omdat hij zijn echtgenote jarenlang zou hebben onderworpen aan slagen en verwondingen, foltering en verkrachting. “Hij is een gevaarlijke pervert en sadist.”

Meer krantenkoppen in België

Voetgangster (78) uit Knokke overleden na aanrijding door wagen

In het Oost-Vlaamse Eeklo is zaterdagavond een 78-jarige vrouw uit Knokke om het leven gekomen bij een aanrijding door een personenwagen. De omstandigheden van het ongeval worden nog onderzocht, meldt de lokale politie.
The post Voetgangster (78) uit Knokke overleden na aanrijding door wagen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Test met Britse Trident-raket mislukt voor tweede keer op rij

Een test met een Trident 2-raket die afgevuurd werd door een onderzeeër van de Britse marine is mislukt. Dat berichten Britse media. Het is al de tweede keer op rij dat zo’n test mislukt met de raketten, die kernkoppen kunnen dragen, het ‘laatste redmiddel’ van wapens.

Lees meer »

N-VA wil komende jaren “amper tot geen” extra asielzoekers opvangen

Oppositiepartij N-VA wil dat België de komende jaren zo weinig mogelijk of zelfs zo goed als geen bijkomende asielzoekers gaat opvangen. Dat schrijft De Standaard. Daarvoor wil de partij gebruikmaken van het nieuwe Europese migratiepact. "Dit is de mensen blaasjes wijsmaken", reageert staatssecretaris voor Asiel en Migratie Nicole de Moor (CD&V).

Lees meer »

Daniel Pérez (23) is stilaan op dreef voor KV Oostende: “KVO toverde opnieuw een glimlach op mijn gezicht”

Daniel Pérez sleepte eind november dankzij een goal diep in blessuretijd een punt uit de brand tegen z’n ex-ploegmaats van Club NXT (3-3). Staat de Venezolaanse spits zaterdagavond opnieuw aan het kanon tegen de Bruggelingen? “Ik heb geleerd met moeilijke situaties om te gaan.” De 22-jarige aanvaller groeit naar z’n beste vorm toe.
The post Daniel Pérez (23) is stilaan

Lees meer »

Start bouw dierenasiel in Beitem voorzien voor 2025

De stad Roeselare zal een nieuw dierenasiel bouwen dat gerund zal worden door de vzw Dierenasiel Regio Roeselare. Het huidige dierenasiel, gelegen in de Oude Stadenstraat, is momenteel te klein en verouderd. Dus werd er uitgekeken voor een nieuwe locatie, dat werd een site in de Ieperseweg in Beitem.
The post Start bouw dierenasiel in Beitem voorzien voor 2025 appeared

Lees meer »

Stiefopa (70) krijgt vier jaar cel voor smokkel van 75 kilo cocaïne

Een 70-jarige Nederlander is in beroep veroordeeld tot vier jaar cel met uitstel voor cocaïnesmokkel via de Zeebrugse haven. In zijn container werd 75 kilo coke aangetroffen. Zelf bleef hij altijd ontkennen.
The post Stiefopa (70) krijgt vier jaar cel voor smokkel van 75 kilo cocaïne appeared first on KW.be.

Lees meer »

Eindsprint in volle gang: alles wat u moet weten over het slotakkoord van de reguliere competitie

Welk Europees ticket hoort bij welke eindklassering? Is er een halvering van de punten of niet? Wanneer zijn er barragematchen nodig, en is dat met een heen- en terugwedstrijd? Het competitieformat van onze Belgische competitie is – zacht uitgedrukt – niet het eenvoudigste. Daarom zetten we, nu de eindsprint op volle gang is, alles nog eens op een rijtje.

Lees meer »

Aantal fietspaden in goede staat stijgt in alle Vlaamse provincies, behalve in Antwerpen

Het aantal fietspaden langs gewestwegen in Vlaanderen dat in uitstekende of behoorlijke staat verkeert is met 3,3 procent gestegen, tot 63,8 procent. Dat blijkt uit het nieuwe fietsrapport van het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV). In totaal telt Vlaanderen ongeveer 7.000 kilometer fietspaden langs gewestwegen. De fietspaden in goede staat daalde in de provincie Antwerpen wel met 7,7 procent.

Lees meer »

Aftelklok in Welvelgem leidt aftellen naar Gent-Wevelgem in

Met de installatie van de aftelklok aan het kasteel mag de wielerkoorts in de gemeente beginnen. Het is nog een kleine dertig dagen tot de wielerhoogdag, maar de gemeente stoomt zich al klaar voor een editie die belooft heel wat animo in het centrum te brengen.
The post Aftelklok in Welvelgem leidt aftellen naar Gent-Wevelgem in appeared first on KW.be.

Lees meer »

Code geel voor hevige windstoten tot 100 km/u: “Als er zich een ‘kanaalrat’ ontwikkelt kan dit zelfs nog hoger liggen”

Een groot lagedrukgebied tussen Groenland en IJsland zorgt momenteel voor een sterke straalstroom op de Atlantische Oceaan. En dat heeft ook gevolgen voor ons land. Morgen verwachten we naast regen ook veel wind. Het KMI heeft al code geel afgekondigd voor wind in het hele land. En de wind zal misschien nog harder tekeer gaan als er zich een kanaalrat

Lees meer »

Doodrijder van twee wielertoeristen was dronken, reed te snel en mocht niet rijden: “Hij heeft gezworen nooit meer met de auto te rijden”

De man (45) die zondag in Gent onder invloed, véél te snel en zonder geldig rijbewijs twee wielertoeristen heeft doodgereden, verklaart dat hij zich daar níéts meer van kan herinneren. Eén van de renners die hij aanreed, getuigt vanop de spoed: “Ik vloog nog over zijn wagen, maar mijn vrienden waren op slag dood.”

Lees meer »