Krantenkoppen

Pascal Braeckman en zijn vrouw zijn “pleeggrootouders” voor twee kleindochters: “Ik had eerst wat schrik, want het is anders dan gewoon de toffe bompa zijn”

Pascal Braeckman (61) en zijn vrouw An vangen sinds een jaar hun twee jonge kleindochters op als pleeggrootouders. “We zijn er van de ene dag op de andere ingegooid, maar ik heb het me nog geen seconde beklaagd.”

Meer krantenkoppen in België

Vijf vrouwen gedood in Wenen in één dag tijd

In de Oostenrijkse hoofdstad Wenen zijn vrijdag vijf vrouwen om het leven gebracht. Drie van hen werden doodgestoken in een bordeel. Elders in de stad werden een moeder en haar dochter om het leven gebracht. Het lijkt te gaan om twee losse zaken waar geen verband tussen is.

Lees meer »

Voerenaren positief over mogelijke komst van Einsteintelescoop

Op de eerste infoavond over de Einsteintelescoop in Voeren hebben de inwoners positief gereageerd op de mogelijke komst van de telescoop. De telescoop wordt een ondergronds meetstation dat zwaartekrachtgolven zal meten en komt mogelijk op het drielandenpunt in Voeren. Inwoners hadden vooral vragen over de impact op de omgeving.

Lees meer »

Wetenschappers willen ecologische doelstellingen grondiger screenen vanuit de ruimte: “Biodiversiteit meten zoals we het weer meten”

Wereldwijd stellen wetenschappers een nieuw systeem voor om de complexe ecologische evolutie van de aarde de observeren. Door satellietgegevens en -beelden te combineren met gegevens die op het aardoppervlak verzameld worden, zouden wetenschappers een beter beeld kunnen creëren van de veranderende ecologie op aarde. Daarmee hopen ze de doelstellingen van de VN conferentie over biodiversiteit van 2022 (COP 15) beter

Lees meer »