Krantenkoppen

Politiezone Grensleie traint met honden op parking failliet Triamant in Geluwe

Nogal wat voorbijgangers fronsten dinsdagvoormiddag de wenkbrauwen toen ze in Wervikstraat in Geluwe voorbijkwamen aan de parking van de gewezen woon- en leefbuurt Triamant die vorig jaar failliet ging. Op de parking stonden naast elkaar drie politievoertuigen en liepen er agenten met honden rond.

De tamtam deed zijn werk in de Gapersgemeente. Het bleek te gaan om een training van de politiezone Grensleie met een viertal drugs- en verdedigingshonden. Niks aan de hand dus.

Controle

Vorig weekend dook er ook politie op aan Triamant waar volgens reacties van buurtbewoners op de sociale media Facebook nog altijd enkele bewoners zijn.

“Het was gewoon een patrouille die tijdens het passeren had vastgesteld dat er nog licht brandde en bijgevolg een controle heeft uitgevoerd”, vertelt burgemeester Youro Casier (Vooruit).

“De laatste maanden heb ik ook geen klachten ontvangen van de buren.”

The post Politiezone Grensleie traint met honden op parking failliet Triamant in Geluwe is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Oekraïners in Brugge gedenken twee jaar oorlog

Op de Burg in Brugge vond zaterdagnamiddag een manifestatie plaats om de trieste tweede verjaardag van de oorlog in Oekraïne te herdenken. Met muziek en gedichten werden de slachtoffers herdacht en er werd geld ingezameld om over te maken aan de noodlijdende Oekraïense bevolking.
The post Oekraïners in Brugge gedenken twee jaar oorlog appeared first on KW.be.

Lees meer »

Tegelhandel Stone Trend pakt uit met vernieuwde toonzaal

Tegelhandel Stone Trend, die een ruime winkel heeft aan de Gistelse Steenweg 546 in Sint-Andries, opende op 21 februari feestelijk de volledig vernieuwde toonzaal. Het bedrijf werd 24 jaar geleden opgericht en in 2022 werd het overgenomen door het echtpaar Céline Gardin en Dries Catteeuw.
The post Tegelhandel Stone Trend pakt uit met vernieuwde toonzaal appeared first on KW.be.

Lees meer »

Nog altijd veel problemen met nieuw vervoerplan De Lijn in Moorslede: “Triestig wat er met openbaar vervoer is gebeurd”

Volgens schepen van Mobiliteit in Moorslede Jürgen Deceuninck (STERK) is er bij vervoermaatschappij De Lijn geen budget voor grotere en meer bussen op schooldagen. Nu zitten veel bussen overvol. “We ervaren nog altijd heel veel problemen”, zegt de schepen. Fractieleider Ward Gillis (PRO) vroeg tijdens de gemeenteraad naar de stand van zaken over het nieuw vervoerplan van De Lijn, dat

Lees meer »

Vakanties, luxevluchten en boottochten op kosten van NRA: wapenlobbyist Wayne LaPierre veroordeeld voor corruptie

De Amerikaanse wapenlobbyist Wayne LaPierre, de voormalige voorzitter van de National Rifle Association, is samen met verschillende hooggeplaatste leden van de NRA schuldig bevonden aan financieel wangedrag en corruptie. De jury kwam na een week beraadslagen tot de conclusie dat de vroegere NRA-voorzitter geld van de wapenvereniging gebruikte voor vakanties, luxevluchten voor zijn familieleden en jachttochten.

Lees meer »

Klinkende Kroegen krijgt extra budget van Stad Brugge voor herbruikbare bekers

Na eerder gemor en het afhaken van enkele misnoegde herbergiers wegens de strenge geluidsregels en de bijhorende boetes, zet het Brugs stadsbestuur een charmeoffensief rond Klinkende Kroegen in. Het college heeft beslist om extra budget vrij te maken voor de organisatie van Klinkende Kroegen en WIJklanken. De Stad Brugge is organisator van beide evenementen en moet als overheid voorzien in

Lees meer »

Fruit en noten die in Brussel gekweekt worden, zijn van goede kwaliteit

Het fruit en de noten die gekweekt worden aan bomen in Brussel, zowel privé als in het openbaar, zijn over het algemeen van goede kwaliteit. Dat blijkt uit het project Arbres, dat is uitgevoerd door Innoviris, het onderzoeks- en innovatiebureau van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. In slechts een klein aantal van die bomen zijn overmatige metaalsporen teruggevonden.

Lees meer »

Bon’Ap-maaltijdwinkel opent in Ring Kortrijk

Op woensdag 28 februari opent in Ring Kortrijk een nieuwe maaltijdwinkel van Bon’Ap, nummer 45 al in Vlaanderen. Het is de eerste winkel van Bon’Ap in een shoppingcenter. De focus zal voornamelijk op verse lunchgerechten liggen, al kunnen klanten er terecht voor het volledige assortiment.
The post Bon’Ap-maaltijdwinkel opent in Ring Kortrijk appeared first on KW.be.

Lees meer »

Kan “politiek” geladen nummer Israël deelname aan het Songfestival kosten? European Broadcasting Union onderzoekt de zaak

Zal Israël nog deelnemen aan het Eurovisiesongfestival of niet? Dat is dé vraag waar mening muziekliefhebber het antwoord op wil weten. Volgens Israëlische kranten is het lied van Eden Golan politiek geladen. Het is op het Songfestival echter niet toegestaan om een song te brengen met een politieke boodschap. De European Broadcasting Union (EBU) onderzoekt de zaak.

Lees meer »

Ex-finaliste Miss België werd weggestemd door uiterlijk in ‘Het onbekende’: “Mensen denken dat ik dom ben”

“Ik wil tonen dat ik méér ben dan een poppemieke.” Maar daar kreeg Silvana Spyros (27) bijna de kans niet toe in ‘Het onbekende’. Ze werd weggestemd, maar mocht als plottwist het andere team vervoegen. Dat ze werd afgerekend op haar uiterlijk, hakt er stevig in, vertelt ze in ‘TV Familie’. Een vooroordeel waar ze als voormalige eredame van Miss

Lees meer »

Bruno en Steffie voorzien met windmolen drie gezinnen van groene stroom in De Haan

Bruno De Grande en Steffie Colpaert van de Jerseyhoeve wekken met behulp van een windmolen groene stroom op waarvan ze de overschotten delen met afnemers in de buurt. Ze gingen daarvoor in zee met energieleverancier Bolt. “Op die manier zijn we toch minstens voor onze stroomvoorziening iets minder afhankelijk, en we streven met ons melkveebedrijf ook naar lokale betrokkenheid”, klinkt

Lees meer »

Kokonuts Youth Bar wordt dé jongerenhotspot in Koksijde

Deze zomer lanceert de jeugddienst een bruisende pop-upjeugdhotspot aan Sportpark Hazebeek in Oostduinkerke. De Kokonuts Youth Bar wordt dé place to be waar Koksijdse jongeren elkaar kunnen ontmoeten.
The post Kokonuts Youth Bar wordt dé jongerenhotspot in Koksijde appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Wil je met me trouwen?”: Marco is de nieuwe Prins Carnaval van Poperinge en viert dat met een huwelijksaanzoek

De Orde van de Hommelknop heeft zaterdagavond 24 februari de nieuwe Prins Carnaval verkozen. Kandidaat Marco en zijn running mate Tiebe konden de jury en het publiek overtuigen met 90,2 procent. De kersverse Prins Carnaval vierde het bemachtigen van de titel met een huwelijksaanzoek.
The post “Wil je met me trouwen?”: Marco is de nieuwe Prins Carnaval van Poperinge en

Lees meer »