Krantenkoppen

PORTRET. Mooie meiden, maffia en moord. Wie is Robert Fico, de tweede Europese leider die Oekraïne laat stikken?

Na de Hongaarse premier Viktor Orbán legt nu ook zijn Slovaakse collega zich dwars ten aanzien van Oekraïne. Vorige week betuigde Robert Fico al steun aan Orbáns verzet tegen nieuwe militaire hulp en nu belooft hij ook een NAVO-toetreding te zullen blokkeren. Hij zegt dat Oekraïne geen onafhankelijk land is en wordt bestuurd door de VS. Maar wie is Fico zelf? De langstzittende premier van Slovakije, maar ook een regeringsleider die zes jaar geleden ontslag moest nemen door een vreselijk schandaal. Een verhaal van mooie meiden, maffia en moord.

Meer krantenkoppen in België

Zwaarste sneeuwstorm van het jaar stevent op Sierra Nevada af: “wie zich door deze storm wil wagen pakt best een survivalkit mee”

De gebieden nabij de Sierra Nevada, een bergketen in het westen van de VS, krijgen de komende dagen te maken met een zeer zware sneeuwstorm. Meteorologen spreken zelfs van een historische storm, mogelijk de zwaarste storm van het huidige winterseizoen. Ze verwachten dan ook enorme sneeuwhoeveelheden en ook de wind zal zwaar uithalen. De nationale weerdienst waarschuwt alvast de inwoners

Lees meer »

Verkoop van hulpverleningsbadges weer succes: “1.000 euro voor MUG-heli en 750 euro voor De Zonnegloed”

Brandweerspotter en fotograaf Patrick Dumortier (33) uit Middelkerke ontwierp intussen al voor het zevende jaar op rij hulpverleningsbadges die hij verkocht voor het goede doel. Dat leverde alweer een mooie som op: 1.000 euro als steun voor de MUG-helikopter en 750 euro als steun voor opvangcentrum De Zonnegloed in Vleteren. “Organisaties die alle steun nog steeds goed kunnen gebruiken, dat

Lees meer »

Amerikaans koppel vermoedelijk dood nadat drie ontsnapte gevangenen hun jacht kapen nabij Caraïbisch eiland

Een Amerikaans koppel dat op hun jacht aan het genieten was van een deugddoende vakantie bij de paradijselijke Caraïbische eilandengroep Grenada, is vermoedelijk vermoord door drie criminelen die ontsnapt waren uit een lokale gevangenis. De drie gevangenen kaapten het jacht van het koppel om tijdens hun vlucht voor de politie te ‘eilandhoppen’. Woensdag kon het ontsnapte trio weer opgepakt worden,

Lees meer »

Meulebeeksesteenweg en Tieltstraat (N399) krijgen trajectcontrole

Op zeven plaatsen in West-Vlaanderen installeert het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) binnenkort nieuwe trajectcontroles. Ook in de Meulebeeksesteenweg, tussen Tielt en Meulebeke, komt een trajectcontrole. Daar staan nu ook al ANPR-camera’s, al dienen die niet voor trajectcontroles.
The post Meulebeeksesteenweg en Tieltstraat (N399) krijgen trajectcontrole appeared first on KW.be.

Lees meer »

Soldaat Serhiy (27) raakte zwaar verminkt toen hij op Russische antitankmijn reed: “Mijn vriendin heeft me in leven gehouden”

De Oekraïense president Zelenski heeft voor het eerst toegegeven dat al 31.000 van zijn militairen zijn gesneuveld in de oorlog met Rusland. Hoeveel gewonden er vielen wilde hij niet zeggen. Maar velen zijn voor het leven verminkt. Zoals frontsoldaat Serhiy Raylyan (27). Hij is blind en verloor beide benen door een Russische mijn. Artsen vreesden voor het ergste, maar

Lees meer »

Toestand Vlaamse fietspaden gaat er gezapig op vooruit

De fietspaden naast de Vlaamse gewestwegen gaan er langzamerhand op vooruit. Dat blijkt uit het nieuwe fietspadenrapport van het Agentschap Wegen en Verkeer. Voor het eerst schetst dat een volledig beeld van de ruim 7.700 km aan fietspaden naast gewestwegen.

Lees meer »

Burgemeester Luc Derudder trekt lijst Oostrozebeke-nu

Er viel zondag verkiezingsnieuws te rapen op de aperitieflezing van Nathalie Muylle, nationaal ondervoorzitter van CD&V. Burgemeester Luc Derudder liet weten dat hij op 13 oktober de lijst zal trekken van Oostrozebeke-nu.
The post Burgemeester Luc Derudder trekt lijst Oostrozebeke-nu appeared first on KW.be.

Lees meer »

Al ruim 115.000 euro ingezameld om schadevergoeding te betalen: crowdfunding van Acid is groot succes

Youtuber Acid, ofwel Nathan Vandergunst, heeft na zijn veroordeling een crowdfundingcampagne opgestart waarmee hij de schadevergoeding wil financieren die hij moet betalen aan de ouders van een Reuzegommer. Het bedrag op de site – die overigens even plat lag omdat er zoveel naar gesurft werd – stijgt enorm snel. Na twintig minuten werd er al meer dan 6.000 euro ingezameld,

Lees meer »